Ropot pri motorju 3.0 v6(ležaji na gredi)

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
penkoo
Alfa Member
Alfa Member

Imam problemček...
a mi lahko kdo pove...malo prej mi je začelo ropotat pri motorju se pa šliši kot en traktorski zvok!!Zvok pa prihaja iz predela kjer so kromirane cevi....
Prva stvarca na katero sem pomislil je variator ampak sem klical strajnara pa mi je rekel,da ta motor variatorja nima??
Zvok se sliši v prostem teku...ne prihaja od jermenov oziroma meni se ni zdelo...
A mi lahko kdo napiše kaj bi znalo biti narobe??
Motor je drugače 3.0 V6 1999-letnik...
Dejte mi prosim enga dobrega serviserja priporočit za popravilo...sem iz LJubljane!

Lp
Zadnjič spremenil penkoo, dne To Maj 18, 2010 5:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

A je zvok takle:

http://www.youtube.com/user/alanq4#p/u/17/mRy8ng50--U

To so ojnični ležaji... baje :lol:
Uporabniški avatar
penkoo
Alfa Member
Alfa Member

ja točno tako...ojnični ležaji so hin....sem skor ziher,da je isti zvok...
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Baje ja :mrgreen:
Če boš rabil kako ojnico (samo ne prve ta je že na mojem) me kontaktiraj, ko boste odprli.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
penkoo
Alfa Member
Alfa Member

Alan napisal/-a:Baje ja :mrgreen:
Če boš rabil kako ojnico (samo ne prve ta je že na mojem) me kontaktiraj, ko boste odprli.
ok bom...dej mi prosim napiš številko na zs
Uporabniški avatar
penkoo
Alfa Member
Alfa Member

a mi kdo pove koliko stroškov zna bit tuki??verjetno precej?
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Zna bit ceneje dobit drug motor.
Slika
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Karter dol pa mostičke ojničnih in glavnih ležajev dol. Potem bo jasno kolk je stroškov.

Sami ležaji so vsi komplet cca 160eu. Amapk verjetno je tudi gred fuč...
Kje je pol še ves material za novo sestavo motorja...

Cel dober motor se pa da zvohat za manj kot 1000eu, če maš srečo za dosti manj :D

Dobiš cifro na zs, pa še ti mi svojo pošlji pa ime, ker drugače ne vem kdo kliče.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Alan, ti boš vedu. A paše noter motor od 164 V6 24v?
Slika
Uporabniški avatar
penkoo
Alfa Member
Alfa Member

Odločil sem se da bom komplet obnovil motor saj ne vem kaj dobim če drugega kupim...
Glede delov ce bom rabil bom poklical drugače pa se dogovarjam z VEIT TEAM kako dalje...
Če mi bodo finance znesle bom popravil kar pri njih res malo dražje ker je pooblaščenc ampak bom dobil vsaj 2-let garancije..

Uglavnem stroške računam na min 2000k eu največ pa na 3000k eu...+glavni servis(jermeni...)

uglavnem diagnoza okvare katera je bila povzročitev-Ropotanje lahko naj bi bila od prejšnega lastnika-ov NEREDNO menjavanje olja,TIŠANJE hladne mašine(bolj pogosta obrabe ležajev),možna okvara oljne pumpe,možno je tudi to,da ker je bil neoriginalen(nepravilen) oljni filter brez ventila kateri dela pod pritiskom,da olje ni krožilo in mi je vso svinarijo nametalo okoli...:oops: in po 12k km mi vseka

Se pravi servisni interval menjava olja je bil 12k km nazaj z sintetiko od shell-a,olja je bilo dosti v motorju tako,da to ni razlog okvare bom pa vedu več ko bomo motor odprli :)
Kot zanimivost sem zvedel,da pri teh motorjih največ krat,najraje odletijo ležaji na glavni gredi+ostalo seveda zaradi olja(pomanjkanje,predolgi servisni interval,tišanje hlad.mašine itd...)
Upam,da je vsaj gred še ok čeprav ne verjamem...Bomo vidli po pregledu

Hvala vsem za informacije in pa seveda za video!!

Lp
Zadnjič spremenil penkoo, dne To Maj 18, 2010 5:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
penkoo
Alfa Member
Alfa Member

Bom pa probu čimveč poslikat od servisa-popravila in slikce dati gor,da se vidi če še komu se kej podobne zgodi... :cry:

Po drugi strani pa itak velja kokr rečejo...Nisi pravi alfist dokler ti vsaj ena alfa ne zariba :lol: :lol:

Lep alfiski pozdrav :mrgreen:
Robert
Alfa Member
Alfa Member

Koliko imaš prevoženih kilometrov?
Uporabniški avatar
penkoo
Alfa Member
Alfa Member

realno ne vem?? :lol: :lol:
po števcu pa 195.000km
sepravi avto je do zdej delal kot urca,brez kakšnega čudnega ropotanja ali zvokov...edino mi je zdej ena 2-tedna zaradi obveznosti stal,ko pa sem ga zadnjič prvič vklopil je še normalno delal par minut na mestu...malo kasneje ko sem pa hotel it v trgovino torej ob drugem vzigu pa je zaropotal...
bomo točno vidli ko ga bomo odprli,kaj je botrovalo temu,da se je to zgodilo... :?:
mi ni jasno glede na to,da so te mašine praktično neuničljive ampak očitno ob nepravilnem vzdrževanju tudi so uničljive,sploh pa so občutljive na olje:wink:
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Zmeram več V6 je na forumu....upam samo, da ne bo čez nekaj časa kakšna tema z naslovom "Težave z V6 motorji (zgolj slučaj ali...)" :rofl:

@penkoo - preden vržeš 2-3k€ za obnovo motorja pokliči še sem - http://www.cocozza.it/ - res se je malo težko prebiti do tistega enega zaposlenega, ki zna angleško, ampak ko sem bil jaz dol sem videl, da so res založeni :)
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Celo 166 3.0V6 Dobiš za 1900 EUR(verjetno še manj 1500€, če ti prodajalec spusti ceno) zelo lepo ohranjeno (Od Veloceja bivšo). Poglej tam v temi Oglasi/Vozila...

Ma pa par Km več kot tvoja :)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3798405&show=1
Odgovori
  • Informacija