Odločil sem se da bom komplet obnovil motor saj ne vem kaj dobim če drugega kupim...
Glede delov ce bom rabil bom poklical drugače pa se dogovarjam z VEIT TEAM kako dalje...
Če mi bodo finance znesle bom popravil kar pri njih res malo dražje ker je pooblaščenc ampak bom dobil vsaj 2-let garancije..
Uglavnem stroške računam na min 2000k eu največ pa na 3000k eu...+glavni servis(jermeni...)
uglavnem diagnoza okvare katera je bila povzročitev-Ropotanje lahko naj bi bila od prejšnega lastnika-ov NEREDNO menjavanje olja,TIŠANJE hladne mašine(bolj pogosta obrabe ležajev),možna okvara oljne pumpe,možno je tudi to,da ker je bil neoriginalen(nepravilen) oljni filter brez ventila kateri dela pod pritiskom,da olje ni krožilo in mi je vso svinarijo nametalo okoli...

in po 12k km mi vseka
Se pravi servisni interval menjava olja je bil 12k km nazaj z sintetiko od shell-a,olja je bilo dosti v motorju tako,da to ni razlog okvare bom pa vedu več ko bomo motor odprli
Kot zanimivost sem zvedel,da pri teh motorjih največ krat,najraje odletijo ležaji na glavni gredi+ostalo seveda zaradi olja(pomanjkanje,predolgi servisni interval,tišanje hlad.mašine itd...)
Upam,da je vsaj gred še ok čeprav ne verjamem...Bomo vidli po pregledu
Hvala vsem za informacije in pa seveda za video!!
Lp