Danes mi je pri menjavi žarnic za dolge luči na 156ki ena žarnica padla iz tistega svojega sedeža noter v luč. Ta sedež je bil čist razmajan in ni držal lepo žarnice ter mi je zato dolga luč svetila v nebo. Dobesedno. Kako naj jo najlažje dobim ven? Se da kako brez snemanja celega žarometa al bom mogu pol avta razmontirat?
hvala in lp
Do not assume. Assumption is mother of all fuck-ups.
Je ostala cela al se je razbila? Če je cela lahko res probaš z daljšo pinceto, al pa greš v kitajsko in prosiš kelnarja, da ti s palčkami vn pobere hehee.
@Uroš ... s sesalcem Se hecaš? zdej ne vem kako je pri 156, ampak pri 147 manevrskega prostora ni ravno na pretek, pa tu so še parabole, na ki so na poti ...
Ostala je cela. Sesalec dvomim da bo delo opravil, ker je res zelo malo prostora. Upam na pinceto, ampak glede na to, da je reža za žarnico že skoraj za žarnico preozka bo kar problem. Če ne bom pa moral celo luč odmontirat. Ma kdo izkušnje kolk je to dela? Na prvi pogled zgleda kar komplicirano, ker je vse zelo na tesno narejeno pri 156 1.9. jtd
Do not assume. Assumption is mother of all fuck-ups.
za luc moras odsraufat odbijac, ne sicer celega, ampak samo recimo na levem, ce je leva luc. Pa ga dol odmaknes in odsraufas dva vijaka za luc.
Ni pa ravno 5 min dela, ker predvsem na odbijacu je en srauf na zelo nedostopnem delu. Je pa na eni strani na blatnik prisraufan s tremi sraufi, da ne bos kej na silo...
jaz imam tako dolgo upogibljivo palco, ki ima spredaj dva prijema, zadaj pa nekaj podobnega gumbeku, stvar je namenjena prav takim zadevam, ko ti kam pade kak srauf ali v tem primeru zarnica... dosežeš vse...
če si kje v bližini ms/ptuj pošlji zs pa se laho dobima imava 1 min dela.
na cev od sesalca z izolir trakom nalimaš kako manjšo cevko od kake šlavfa, pač tok veliko da paše v luč. Če imaš zdrobljeno žarnico jo bo posesalo, če imaš še celo se bo prisesala na cevko in jo boš z lahkoto potegnil ven-preverjeno!