2.0TS cuka po obisku servisa

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

Zadeva je taka: Avto je bil tri dni na pooblaščenem servisu, kjer so zamenjali vetrobransko steklo in glavni cilinder sklopke. Pri zamenjavi cilindra je bilo treba odstranit akomulator. Ko je bilo vse napravljeno, pa se je prižgala lučka za motor. Mehanik trdi, da ga je priklopil na tester in resetiral (zbrisal napake) ampak se je lučka tekom testne vožnje zopet prižgala. Napaka, ki jo tester prikaže naj bi bila za LMM. Pravi, da ga je snel in "očistil" (kolikor vem je pri teh zadevah tak da dokler dela-ne diraj) vendar isto s*****.

Ko sem avto pripeljal tja, je bil v top stanju (razen cilindra sklopke seveda). Zdaj pa ko je hladen ne potegne niti v najmanjši hribček, če dodam plin, ga enostavno zaduši, da skoraj crkne, ko pa ga že poženem pa stisnem sklopko, pa obrati padejo na 200-300o/min in se pol dvignejo na normalo.

Torej, zanima me, če je res lahko "prek noči" crknil LMM al je pa možno, da ga je mehanik z "čiščenjem" uničil? In pa seveda, če ima kdo info kolk stane nov in kje je najceneje?

Hvala za vsakršno pomoč.
Top Gear Magazine: It is easy for enthusiasts to love Alfas - these beautiful, charming Italians who wear their eccentricities like items of delicate, tasteful jewellery.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

prvo odklopi LMM in se vozi z odklopljenim bos imel vsaj normalno voznjo lahko a vsaj 0.5L vecjo porabo. ce se je ciscenja lotil kot nek mesar je definitivno unicen. cene so razlicne odvisno keteri tip lmmja imas. kupi pa original bosch ( lahko tudi fabrisko obnovljenega) ker ponaredki ne delujejo glih najbolje. cene so pa med 100 in 250euri. ce se ne motim najceneje dobis vlozek za v lmm (senzor brez ohisja ) pri chiptuningu v crnucah. samo mors sviojga sabo prnest da se pogleda oznake ki so na njem da ti lahko dajo pravega.

LP

P.S. jaz bi se probal prvo izklopit akumulator za 1h. priklopil nazaj prizgal avto brez dodajanja plina in pustil da se segreje na delovno temp. med tem casom pusti pedalko za gas popolnoma pri miru dokr ni na delovni temp. potem ugasni, prizgi nazaj in se odpelji na malo daljso relacijo da se ECU ponovno nauci vsega nanovo. probat ni greh.
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

gandalf napisal/-a:Zadeva je taka: Avto je bil tri dni na pooblaščenem servisu, kjer so zamenjali vetrobransko steklo in glavni cilinder sklopke. Pri zamenjavi cilindra je bilo treba odstranit akomulator. Ko je bilo vse napravljeno, pa se je prižgala lučka za motor. Mehanik trdi, da ga je priklopil na tester in resetiral (zbrisal napake) ampak se je lučka tekom testne vožnje zopet prižgala. Napaka, ki jo tester prikaže naj bi bila za LMM. Pravi, da ga je snel in "očistil" (kolikor vem je pri teh zadevah tak da dokler dela-ne diraj) vendar isto s*****.

Ko sem avto pripeljal tja, je bil v top stanju (razen cilindra sklopke seveda). Zdaj pa ko je hladen ne potegne niti v najmanjši hribček, če dodam plin, ga enostavno zaduši, da skoraj crkne, ko pa ga že poženem pa stisnem sklopko, pa obrati padejo na 200-300o/min in se pol dvignejo na normalo.
Torej, zanima me, če je res lahko "prek noči" crknil LMM al je pa možno, da ga je mehanik z "čiščenjem" uničil? In pa seveda, če ima kdo info kolk stane nov in kje je najceneje?

Hvala za vsakršno pomoč.
Jaz sem imel ravno take simptome na prejšnji 147. Napaka je bila senzor obratov motrja. Ga je pa tester takoj pokazal. Če tester tebi ni pokazal tega seznorja potem je verjetno res LMM.

Pa probaj še tale postopek opisan v temi na linku spodaj.
viewtopic.php?t=21843&start=0
L.P.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

lmm

moj nasvet, ce ni suma da bi bil lmm, ga ne cisti, dokler dela
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
italo grup
Alfa Junior
Alfa Junior

Čist komot ti ga je uničil z čiščenjem...jaz vem, ker sem ga sam sebi :mrgreen:

LP
Mirc
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Trebnje

Nisem ravno podkovan, kar se tiče mehaničarstva, ampak kaj pomeni lmm?
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Luftmass meter. Se pravi merilec pretoka zraka. Gre za žičko ki se jo greje z električnim tokom, zrak ki pa potuje mimo jo pa hladi, pretok pa potem naprava računa na podlagi tega koliko je treba povečat tok da se temperatura ohranja, seveda LMM deluje v kombinaciji s senzorjem temperature.

Upam, da sem prav razložil :).
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

Colibry bom jutri probal tvojo vatjanto. Upam da bo "vžgalo". Ni mi jasno Zakaj je tepec šel šarat po delu, ki je bil popolnoma vredu... :twisted:

Danes sem z avtom naredil preko 100km in najbolj čudno pri vsem mi pa je, da ko deluje na plin (imam predelanega =D> ) deluje vse popolnoma normalno... Le, ko laufa na bencin se ni za peljat.

Pa še eno vprašanje: je treba obe klemi odklopit al je zadosti, če sam eno? :oops:
Top Gear Magazine: It is easy for enthusiasts to love Alfas - these beautiful, charming Italians who wear their eccentricities like items of delicate, tasteful jewellery.
turko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: ljubljana

gandalf napisal/-a:
Pa še eno vprašanje: je treba obe klemi odklopit al je zadosti, če sam eno? :oops:
bo dost ena ;)
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

Hvala. Jutri probam pa bom videl kaj bo.
turko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: ljubljana

aja še to... odšraufaj minus (-) je mal bol ziher da ne pride do nesreče kot pri plusu
Uporabniški avatar
medhotman
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: CE
Kontakt:

To je bil kak mehanik ki se glih uči :O in si imel smolo da si glih ti prišel na njega :O in je pač mogoče mal pokuko kako to zgleda pa ti je pokvaro .
Lp
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

No, upošteval sem priporočilo Colibry-ja. Nardil vse točno tako, kot je opisal. Vendar jaz ne zaznam nobenih razlik. Sicer nevem kako se bo motor obnašal, ko bo mrzel, ampak zdaj, ko je topel ni razlik. Tudi obrati pri pritisku sklopke padejo na 250-300 o/min. Drugače se pa avto pelje čist normalno, tako na bencin kot na plin. Bom videl, kaj bo zjutraj, ko bo motor mrzel (če bo potegnil v breg al ne)...

p.s.: Lučka za motor še vedno gori...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Priklop na tester ti pove, kaj je fuč. Če ne dela LMM in je pred tem bil OK, potem ti ga je mehanik uničil s čiščenjem oz karkoli je že počel z njim. LMM-ji na nitko so fejst občutljivi in če ga je kaj brisal/se ga dotikal ali pral z bencinom oz kaj podobnega, je šel v maloro.

Poskusi odklopiti LMM in se zapeljati. Odklopi aku za 3 ure in ga priklopi nazaj, da se resetira ECU.
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

Alfa_samec:
Mehanik mi je sam povedal, da je dal na tester in baje kaže napako LMM (nisem bil zraven). Priznal je tudi, da je po tem, ko je "odkril" napako na testerju, kao probal očistit senzor (kako, ne vem, čeprav mi je rekel ampak sem bil šokiran ob tem, da bi naj bil fuč). Reset ECU-ja: a mi ni to Colibry opisal z postopkom, ki sem ga danes tudi udejanil? In, kot sem napisal zgoraj, ne zaznam razlik. Avto gre z toplim motorjem čist normalno, razen padca obratov pri pritisku sklopke. Kaj bo pa, ko bo mrzel, pa bom videl jutri.
Odgovori
  • Informacija