Ukradene feltne AR

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
fgd
Alfa Junior
Alfa Junior

Ziv,

ne vem, je to taprav oddelek ali ce je sploh smiselno pisat, pa vseeno...

Enkrat med 7.11.2010 in 8.2.2011 so mi iz kleti v bloku na Celovski v Ljubljani ukradli 4 komplete felten in pnevmatik (AR Tristar 17" z Michelin Pilot Exalto 215/45/17).

Policaj je pogledal, ugotovil, da kljucavnica ne zgleda ulomljena, da pa zna bit, da so sneli vrata z tecajev in jih pol dali nazaj.

Vem, da je verjetnost, da bodo to nasli enaka nic, upam pa, da se je lopov konkretno umazal (feltne so ble svinjske), glede na to, da jih je vzel iz plasticnih vrec, ki jih je pustil v kleti.

A je kdo ze imel kaksen podoben slucaj? Se da mogoce iz kaksnega stanovanjskega zavarovanja ali zavarovanja upravljalca kej dobit (sem podnajemnik)?
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ce imas kaksne slike felten z kaksno detaljno poskodbo, potem je cisto majhna sansa, da se jih najde. Brez tega pa lahko vsak rece, da jih je kupil.

Tudi nobenega zavarovanja ni za te primere, ce nisi imel izrecno zavarovano, glede na to, da ni nobene poskodbe kljucavnice ti je pa tudi tezje dokazati vlom za zavarovalnico..
Uporabniški avatar
matej007
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Novo mesto

jah kaj drugega naj ti rečem kot moje sožalje...

spremljaj bolho in avto.net ter mogoče tudi ebay. mogoče bo tisti ki ti jih je odtujil toliko neumen da jih bo hotel prodat. verjetno veš če so kaj poškodovane in bi jih takoj prepoznal. mogoče jih bo tudi zmontiral na avto in poskušal prodati skupaj z avtom.opcij je veliko...
Uporabniški avatar
avbi
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ljubljana

Stanovanjsko zavarovanje vključuje tudi klet. Pred leti so mi vlomili v klet in sem dobil povrnjeno škodo (no, vsaj delno vrednost).

Če si podnajemnik se pa pozanimaj pri lastniku glede zavarovanja.
Uporabniški avatar
28282
Alfa Member
Alfa Member

uf, sožalje. :/
sosedu so v večstanovanjski hiši pred kakima dvema letoma tudi ukradli feltne+gume in kolkor sem se takrat z njim pogovarjal, jih ni nazaj dobil.

pri nas imamo stavbo skupinsko zavarovano za nepremične dele in mislim, da jih ima večina tako. kot so mi pojasnili, to zajema poškodovanje stvari, ki "če bi stanovanje obrnili na streho, ne bi padle dol".
vsak lahko pa posamezno dodatno zavaruje proti kraji (ali poškodbam, uničenju stvari) v svojem stanovanju (in pripadajočih prostorih). tako da po mojem edina, če ima tvoj stanodajalec proti kraji zavarovano.
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

se pravi če platišča prikleneš z verigo za radiator pol ti pa pripada odškodnina "sej ne bi padle dol"
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pri zavarovanju je potrebno ločiti dve stvari. Klasično stanovanjsko (požarno) zavarovanje vključuje kritje samo za nepremičnino samo in stvari, katere so vgrajene v nepremičnino - se ne morejo prosto gibati (okna, vrata, vgradne omare, ogrevalna tehnika, skratka vse kar je vgrajeno in pritrjeno).
Za vse ostale stvari (opremo, premične stvari.....)je potrebno imeti sklenjeno dodatno zavarovanje za premičnine, katerega pa ponavadi nihče nima, ker je predrago in se enostavno ne splača.
Odgovori
  • Informacija