Alfa Romeo 147 vs 159 SW

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
sylver23
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Medvode, Izola

Zdravo,

ponovno se po 3 letih vračam nazaj na ta forum zaradi tega, ker bom spet prešaltal na Alfico :D

Pred 5 leti sem bil ponosen lastnik Alfe 147, letnik 2005 uvožena iz Francije a kupljena v SLO pri enemu posredniku. Z avtomobilom sem bil kar zadovoljen, občutil sem tisto "robustnost" in moč, katero pa zelo pogrešam v trenutnem avtu. Nek pregovor pravi: kdor gre od Alfe se kmalu vrne nazaj :lol:

No..kakor koli. Sedaj se pa zanimam za 159 SW model, kateri mi je najlepši med Alfami 8)

Zanima pa me, kakšna je denasko razlika v zunanji velikosti in sami vožnji med 147 ter 159 SW?

Glede na to, da je slednja daljša, bi verjetno kupil eno z PDC senzorji zadaj, da ne bo kakšne nepričakovane škode na parkiriščih :lol:

Kakšna pa je razlika v "komoditeti" in velikosti v notranjosti vozila? Je 159 dovolj komot avtomobil za 25.000 km letno?

Bom pa upošteval nasvete raznih uporabnikov na temu forumu in kupil vsaj od 2008 naprej, saj so do takrat načeloma že "popravili" serijske napake :oops: ki so jih starejše Alfe imele (elektronika, volanska letev...).

To bo za enkrat vse, pa hvala :mrgreen:
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Jaz imam doma 147 in tudi 159 SW!
Razliko med njima težko opišem ker jo je za svetlobno leto v prid 159 v vsem! Ne vem zakaj 159 ne bi bil dovolj komot avtomobil za 25000 km letno kot sprašuješ,ker je udobna in občutek v vožnji je fenomenalen!
Pa tudi večino napak,ki si jih naštel so odpravili že do sredine leta 2007!
sylver23
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Medvode, Izola

Bral sem tudi, da imajo 159 od 2009 naprej možnost odpirati zadnja vrata s pritiskom na znak, ki je na prtljažniku, starejše pa lahko odpreš samo s ključem ali gumbom v notranjosti vozila (tako, kot je to imela moja 147) - kar mi je seveda malo zgrešeno.

Dej mi še prosim pove, kakšna je preglednost na zadnjo steklo med vožnjo pri 159? Ker imaš oba modela verjetno vidiš razliko. Z 147 nisem imel težav in se je lepo videlo skozi vzvratno ogledalo čez šipo, lepo pregledno.

Vozil sem tudi Opel Astro in je preglednost katastrofa.

Sicer je res najbolje, da grem na kakšno testno vožnjo v kako avtohišo, kjer prodajalo 159 sw.

Imaš kakšne posebne težave s tvojo 159-ko? Na koliko KM delaš servise?

LP
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Preglednost nazaj je dobra,nekih posebnih težav v dobrem letu lastništva z 159 nisem mel razen menjave EGR ventila,servise pa delam na 15000 km,sicer pa je predpisan servisni interval na 30000 km ali enkrat letno!
Vendar na olju ni za šparat,pa tudi ni glih nek blazen strošek to!
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pojdi na testno vožnjo, boš zvedel več kot če ti napišemo tisoč besed ;)

Drugače pa ja - 159-ka je drugačna platforma (od 147, 156, GT) in drugačen avto, vzvojna togost šasije je mislim da celo 3x višja kot pri 156-ki. Skozi ovinke gre 159-ka fenomanalno, edino občutek v vožnji je drugačnejši oz. mogoče manj tisti pristno italjanski in malenkost bolj sliči na nemške avte, vseeno pa da vedeti da je Alfa.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Odgovori
  • Informacija