Pozdravljeni!
Imam eno težavo,ki mi nikakor negre v glavo.Kupil sem rabljena alu platišča,ki imajo razmak 5x100 in bi naj pasale na gt z pomičnimi vijaki,ki sem jih kupil,ker GT bi naj mel 5x98.A jih nikako nisem mogel spravit gor,potem pa grem merit z original šublerom,ki jih imajo vulkanizeri,pa mi kaže 5x93.Ali je to možno,da so kako tako serijo GT delali.
Hvala
Čejih nisi mogel spraviti "gor", predvidevam na pesto, potem poglej v notranjost, mogoče so vstavljeni centrirni obročki in jih vzemi ven. Če pa so platišča namenska za AR modele, pa 100% pašejo gor. Razmak 93 mm pa ne obstaja, kolikor vem.
Pri 5 vijakih ne moreš merit od sredine do sredine luknje. Ampak od sredine ene luknje do sredine na drugi strani med dvema luknjama (premer se meri skozi vrtišče kroga vedno)
Najbrž ti ne sedejo gor zaradi sredinske luknje. Katera platišča pa so to, na kakem avtu so bila prej?
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kot so napisali...pomojem ima prevelik centrirni obrocek in pol feltna ni v centru peste (ampak je zamaknjena proti tlem) in zato vijaki ne gredo v luknje. Izmeri pa razmak med vijakoma na pestu in pol se na platiscu. Da vidis, koliko je razlike. Bi morala bit minimalna ce primerjas 5x98 in 5x100 luknje.
Bom še jaz svoje dodal - imaš premajhne luknje v feltnah.
Osebno sem moral povtrat luknje na 14 mm če sem hotel spravit 4x100 feltne na 4x98, pa še to gre zelo na knap.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Problem najden.Šubler je v k...u,in felga je 5x110 ne pa 5x98.
Tip me je najebal,od katerega sem kupil. Vendar bom felgo spravil gor,ker sem ga dal predelat strokovno.Poznam nekoga,ki bo napravil,da bo šel gor.
Tip je te felge gor spravil na AR147,stem da so luknje povrtane,tako da je lahko gor zavijačil ztem ,da se mukonus nikakor ni mogel vlešt v ležišče.
Jaz mam tud 5x110 na GTjki..... z adapterjem Ki stane 250 eur tako da če ne bi imel želje dat 19" od brere gor se mi niti slučajno ne bi splačalo......
Sploh če si kupu neke stare feltne..... prodaj dalje in kupi druge.