156sw 1.9jtd 16V - najcenejši LMM

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
JernejL
Alfa Junior
Alfa Junior

Živjo!
Kot kaže, bom moral zamenjati LMM na 156 1.9jtd 16V, 110kw, l. 2005.
Bosch številka bi morala bit 0 280 218 113. Originalen "debimetro" za Alfo je težko pod 130 eur, zato me zanima, če je kdo kaj raziskal, kateri vložek je najcenejši od kakšnega drugega avta (samo da je okej senzor, če pa paše še ohišje pa še bolje). Gledal sem npr. za Opel 1.9CDTI 110kw mašine, pa niso nič cenejši. Če ima kdo kakšno informacijo, bi bil zlo vesel, trenutno mi namreč vsak prišparan dnar prav pride (komu pa ne:)).

Lp vsem pa hvala za info.!
Jernej
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Težka bo. Drugače so ti LMMji za 156 pred kakim letom stali okoli 70€ original in so bili daleč najcenejši od vseh merilcev pretoka zraka s tem tipom merilnega vložka (LMM za 147 ali GT z istim merilnim vložkom je stal 280€).
So se toliko podražili v kratkem času?
Uporabniški avatar
JernejL
Alfa Junior
Alfa Junior

Hm, ne vem, mogoče pa jaz ne znam najt oz. ne poznam kakšnih fint... Sem pa prebrskal nemški, italijanski in UK ebay pa še neke dilerje vključno s celim balkanom pa je najcenej original s poštnino vred 130 eur, kar je še vedno cenej kot avto triglav, kjer je cca 270 eur.
A če odmontiram senzor in pogledam številko na samem senzorju, lahko tud po tisti številki kako najdem kompatibilen senzor? Ker po štacunah lahko iščem samo po številki, ki jo ma senzor z ohišjem vred.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Ma težko bo, ker nihče ne vodi evidence kateri senzor je v določenem ohišju, vsaj v trgovinah tega podatka ne boš našel. Mogoče kje na spletu najdeš kakšno informacijo, samo to je težko.

Verjetno je v tvojem merilcu senzor z oznako F00C 2G2 063
brixo
Alfa Junior
Alfa Junior

Pokliči v Tapos medvode(avtodeli) . Starega ti v račun vzamejo, jst sem najceneje tam prišel skozi ko sem kupoval za 1.8t motor. Je pa Boschov original.

LP
Uporabniški avatar
JernejL
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozanimal sem se še v Taposu in zaenkrat kaže, da je to najugodnejša varianta za original Bosch senzor. Rabljenega sicer nočejo vzeti v račun, je pa cena 112,9 eur in 10% popust na gotovino.

Vseeno bom starega še enkrat poskusil očistit in stestirat, sicer pa po novega...

Hvala za informacije pa čimcenejše avtodele želim:)
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

heh ce se pozanimas za bosch merilec pretoka zraka za starejsi TS 16v motor z oznako 0 280 217 111 ti recejo ceno okoli 450eur + ... tko da ce se dobi LMM za 120eur bi jaz hitro segel po njem :)
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

JernejL napisal/-a:Rabljenega sicer nočejo vzeti v račun,...
Zakaj bi vzeli rabljenega?
colibry napisal/-a:heh ce se pozanimas za bosch merilec pretoka zraka za starejsi TS 16v motor z oznako 0 280 217 111 ti recejo ceno okoli 450eur + ...
Ne seri. Ti to resno? [-o<
brixo
Alfa Junior
Alfa Junior

Eno leto nazaj so se vzeli starega v racun in mi dali 35 e akontacije.

Lahko skeniram račun če kdo ne vrjame.

LP
Odgovori
  • Informacija