Imam manjšo napako pri svoji klimatski napravi v avtu. Zgleda se mi je nekaj zlomilo pri tistem koleščku, s katerim nastavljaš temperaturo (tisti čisto na levi strani). Kolešček se vrti v obe smeri in tudi spreminja temperaturo, vendar je problem v tem, da ni tistega "zatikanja".
To me moti predvsem, ko nočem imeti klime prižgane in ko zapeljem čez kakšno luknjo, se temperatura sama spremeni (za +/- 0.5 °C in potem se klima samodejno prižge.
Upam, da razumete kaj hočem povedat, če ne bom pa posnel kakšen posnetek za silo.
Verjetno se da popraviti v lastni režiji. Druga opcija je pa da dobiš nekje krmilno enoto klime s kakega razbitega avta, zamenjaš in si fertik (OK, po menjavi je treba narest še Proxy alignment, da avto spozna novo krmilno enoto za klimo in to je to).
Rabljena enota ne bi smela bit več kot 50€. Pa tega mora bit veliko na prodaj... poglej avto.net za razbite avte ki se prodajajo po delih... sigurno je kej.
Sem se spomil ene rešitve. V tisto režo sem zataknil čisto majhen kos papirja in tako se tisti obroček malce bolj na trdo obrača, vse ostalo pa dela normalno. Malce improvizacije
Jaz imam pa težavo da se mi prižiga in ugaša ventilator od klime (sklepam, da je od klime ker se dogaja to samo ko je klima prižgana). Ventilator se prižge in dela na polno tako da se prav očitno sliši v kabino, dela cca 10 ali 20s in potem se spet ugasne in je cca 10 ali 20s ugasnjen in se ponovno prižge itd...
To se mi je začelo dogajat kašen teden nazaj, brez nekega posebnega razloga. Mogoče kdo ve za kaj se gre?
Da ne odpiram še enkrat nove teme bom kar v tej vprašal. Zopet imam en problemček in sicer se mi sliši neko brenčanje izpod tistega predeala na sovoznikovi strani.
Na več kot imam ventilator nastavljen bolj brenči in obratno.
S pomočjo prebiranja tujih forumov sem ugotovil, da je nekakšen ventilator pod tem predalom oz. več njih in da je možno, da se je nabrala umazanija v njih.
Spodaj prilagam še posnetek (slabša kvaliteta) na katerem se sliši to "brenčanje" ( najbolj se sliši pri 0:30 in 0:45).
sem odstranil tisto "pregrado" pod predalom in brenčanje definitivno prihaja od tam, samo ne vem kaj ga povzroča. Sam si ne upam nič odstranjevat, ker sem totalen laik in ne bi rad še kaj hujšega naredil.
Bom jutri enemu mehaniku odpeljal pa naj pogleda kaj je narobe.
Zoper sitnosti s klimo, tokrat se ne prižge. Ko prižgem klimo se sicer prižge lučka na gumbu ampak ni tistega klik-klik kot ponavadi. Gledal sem tudi obrate motorja, ki so vedno zanihali ko sem prižgal klimo, tokrat nič. A kdo ve kaj se je spet pokvarilo? Res upam da ni kompresor
TheRealDeal napisal/-a:Imam manjšo napako pri svoji klimatski napravi v avtu. Zgleda se mi je nekaj zlomilo pri tistem koleščku, s katerim nastavljaš temperaturo (tisti čisto na levi strani). Kolešček se vrti v obe smeri in tudi spreminja temperaturo, vendar je problem v tem, da ni tistega "zatikanja".
To me moti predvsem, ko nočem imeti klime prižgane in ko zapeljem čez kakšno luknjo, se temperatura sama spremeni (za +/- 0.5 °C in potem se klima samodejno prižge.
Upam, da razumete kaj hočem povedat, če ne bom pa posnel kakšen posnetek za silo.
EDIT: gre za digitalno klimo.
LP
Isto se dogaja meni. Kolešček je ohlapen in vsakič ko zapeljem čez luknjo na cesti, se klima prižge (če je ugasnjena) ali pa zmanjša/poveča moč pihanja (če je prižgana)... Mal zoprna zadeva ma se da prežvet. Čeprow ne bi rad ravno papirčkov zatikal vmes.
croco napisal/-a:Zoper sitnosti s klimo, tokrat se ne prižge. Ko prižgem klimo se sicer prižge lučka na gumbu ampak ni tistega klik-klik kot ponavadi. Gledal sem tudi obrate motorja, ki so vedno zanihali ko sem prižgal klimo, tokrat nič. A kdo ve kaj se je spet pokvarilo? Res upam da ni kompresor
Ugotovil vzrok za nedelovanje klime, spet je počla aluminijasta cev od klime. Lani je bila ta ista cev varjena, predvidevam, da je že material za nič. Pozna kdo ceno tega dela?