Nakup Alfe 166 2.4 jtd?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
pitarda
Alfa Junior
Alfa Junior

Torej,... ta avto mi je noro všeč. Dnevno gledam črno na parkirišču in ni vrag, da si je ne kupim.

Zanima me pa: vzrdžljivost tega motorja, cena vzdrževanja, zanesljivost avta,... pa kje znajo dobro alfe servisirat? Doma sem iz okolice Kranja.

Sicer še v življenju nisem imel Alfe, ker se jih ljudje pregovorno bojijo zaradi zanesljivosti,... ampak,... če bi ble tolk slabe, jih ne bi več prodali niti 3 na leto,...

Prosim za pomoč pri nakupu! Hvala.
f4676
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Koper (med tednom) Celje (konec tedna)

Tista sranja o nezanesljivosti Alf. To so ti zagotovo povedali kakšni pametnjakoviči, ki je še nikoli niso vozili.

Avto je bomba. Nima nekih hib, ki bi se pojavljale serijsko. Moraš pa pri nakupu gledat isto kot pri vsakem avtu.
Če kupuješ dizla upoštevaj, da so to turbo motorji in vzami s sabo (če se ne spoznaš) raje kakšnega mehanika ali pa avto zapelji pred nakupom na servis in naj jo tam preverijo. Menjava turbine je namreč kar drag šport.

Drugače pa nimaš kaj zgrešit.
Slika
Uporabniški avatar
roadking
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

edini problem ki se pojavlja veckrat, je crkavanje BOSCH pumpe za gorivo. precej draga stvarca, cca 280 000 SIT na Avto Triglav:) Samo, to je baje problem vseh dizlov nasplosno
Jeep Cheeroke 4.0 Laredo
Uporabniški avatar
kristijan
Alfist
Alfist

Moj prijatelj je mel 166 2.4 jtd pripeljano iz italije 150.000 km in ni imel nobenih problemov avto je super delal, noter je dal tud cip :D se splaca. Avto se splaca kupit bos sigurno zadovoljen.

Jaz zdaj vozim gt-jko 1.9 m-jet in avto je res super na servisu me je sam na to opozoril da ga moram vedno lepo segret in da ce ga kdaj teram naj vedno na koncu ko se ustavim pustim se mal uzganga da se turbina umiri. in tko bo ziher vredu delal.
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kamnica pri MB

[quote="f4676"]Tista sranja o nezanesljivosti Alf. To so ti zagotovo povedali kakšni pametnjakoviči, ki je še nikoli niso vozili.[/quote]

=D> Točno tako, kot sem že rekel tudi jaz, veliko mi je odsvetovalo nakup, to so bili "NEalfisti", bi lahko rekel tisti "tapravi" alfisti pa so mi ga priporočali!
Še 1x vse zahvale Zoranu "zoranwagen", ki je imel pri tem Levji delež, on me je navdušil, povedal vse odkrito :verycool: JAZ pa sem tudi odkrito "zelo zadovojlen" ()::

[quote="kristijan"]Jaz zdaj vozim gt-jko 1.9 m-jet in avto je res super na servisu me je sam na to opozoril da ga moram vedno lepo segret in da ce ga kdaj teram naj vedno na koncu ko se ustavim pustim se mal uzganga da se turbina umiri. in tko bo ziher vredu delal.[/quote]

Ja točno tako, sicer je moj bencinar, tudi turbač, ampak to je prvo pravilo, avto-turbača je treba segret, tako tudi jaz delam, dokler nepride na 75°C ga ne stiskam, mislim da mi tudi zaradi tega vse lepo drži :D
Dean
andrejsovic
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Tepanje

Nameravam kupiti 166 2.4 JTD, ker trenutno še nikoli nisem vozil alfe mi lahko prosim svetujete na kaj naj pazim pri nakupu rabljenega avtomobila?
Nameravam kupiti letnik 04 ali 05 ali 06!

Hvala, Andrej 8)
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Sem združil z že obstoječo temo. Veliko o nakupu 166 imaš pa tudi tukaj napisano viewtopic.php?t=5966 . Če imaš še kakšno vprašanje ga lahko zastaviš kar v tej temi.

LP
Slika
theLman
Alfa Member
Alfa Member

Ne vam a bi mogu pisat v to temo al v tisto k je povezava. Uglaunm, pri teh Alfah je treba nujno pogledat roke, ker so za to težo avta preslabe. To naj bi bile hibe teh Alf 166 in tud jst morm roke menjat, druga hiba pa so ključavnice, ki tud niso zelo poceni (cca. 80€ je rablena). Drugače pa če je to u redu z avtom nimaš problemov, lahko samo rečm d je vse noro hudo. Res ena A avto!
Uporabniški avatar
zico
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Krško

Če najdeš lepo ohranjeno, pol je to vsekakor AVTO, ki ni samo namenjen vožnji iz točke A v točko B, ampak veeeeeliiiikooooo več. :mrgreen:
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

theLman napisal/-a:Ne vam a bi mogu pisat v to temo al v tisto k je povezava. Uglaunm, pri teh Alfah je treba nujno pogledat roke, ker so za to težo avta preslabe. To naj bi bile hibe teh Alf 166 in tud jst morm roke menjat, druga hiba pa so ključavnice, ki tud niso zelo poceni (cca. 80€ je rablena). Drugače pa če je to u redu z avtom nimaš problemov, lahko samo rečm d je vse noro hudo. Res ena A avto!

Koliko je ključavnica???

Slika

Na uradnem servisu nova z enoletno garancijo je 65€ (seveda, če si član kluba), ne pa rabljena 80€. Prosim vas lepo.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
theLman
Alfa Member
Alfa Member

No, pol pa ne kupujte rabljenih, ker majo tud take cene, tok je hotu en zanjo k sm ga klicu in je seveda nism uzeu. Kje si pa ti to zamenju, pri kermu servisu?
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Saj slika pove več kot tisoč besed!
Slika
166 2.4 10v 136 letnik 2000 ali 2001. Toliko tudi o vseh uvoženih 2.4 in njihovih "realnih cca 100kkm.press" km!
Z avtom pa ni bilo težav!

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj

No k sem glih iz Kranja pa glih 166 jtd vozim pa svoje izkušnje - super avto, nikol prej alfe vozu, uvožena iz italije letnik 2000 (km po števcu 90000 realno verjetno kak več-upam da ni 390000 :lol: čeprov me ne skrbi ker bo še enkrat tolk itak naredla).
Tovarniške hibe, ki se pojavljajo na večih in ne samo meni - škriplje podvozje - verjetno roke, včasih klučavnica ne dela(pol jo pa operem pa me ma spet rada), levi žmigavc ne vrača (popravljivo če imaš malo volje in časa), včasih te spet spomne da jo moraš oprat in napiše neko napako na klimatski napravi :wink: ...
Malo preveč se sliši vse skupaj ampak užitek v vožnji odtehta vse te male probleme - noro udobna, tiha, dobr leti, pa servisiram jo pri Sušniku v Besnici (baje je dobr mehanik pa ni preveč drag, sam sem bil še premalkrat pri njem da bi lahko to potrdil)!
Kupi jo ne bo ti žal ker se vozi vrhunsko, zgleda pa tako, kot bi bil avto vreden 30000€ in ne 10000€.
Govorim zaradi izkušenj z nepoznavalci: "a kr 166-ko peleš - pa a ni to ful drag pa drag za vzdrževanje - ma dobr si...." =D>

To pa definitivno - ko mrzla maximalno do 2000 obratov pa še to je preveč!
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

@alfista

respect =D> =D> =D>
Odgovori
  • Informacija