LP !
pred kratkim sm kupu AR 159 2006 l. in za nagrado sm mogu 3. dan menjat volansko letev. menjal sm jo doma stalo me je pa 200€ nič takega...ko sem jo složil se mi je že na probni vožnji prižgala opozorilna lučka VDC in tudi ko jo resetiram prek računalnika se mi po nekaj sto metrih spet prižge... sm tudi probal kontakte mal pošpricat sam ne pomaga...se mi je pa 1x med vožnjo sama ugaslna za kakšni 2 min. Me pa zanima če je že kdo imel podobne izkušnje oz. kolko stane računalnik ABSa/VDCja. aja pa ko ga na tester prklopim mi napiše senzor kota volana sam optiko sm naredu je pa to možno ker mam univerzaln tester.
Hvala za odgovore
Da ne odpiram nove teme... Prižgala se mi je vdc lučka, avto priklopim na računalnik, kjer mi je pokazalo dve napaki (niti zaradi ene niti zaradi druge se naj nebi prižgala opozorilna lučka...) napaki sem pobrisal in mi jih naknadno ne javlja več, ampak lučka vdc pa sploh ni ugasnila... kaj bi blo za nardit?
točne številke napak mam napisane v avtu, tak da ti točne napake lahko jutri javim.. pregledoval sem jih preko multiecuscana. spodaj je sicer napisalo, da napaki več nista prisotni ampak sta zabeleženi, in da se za omenjeni napaki ni prižgala kontrolna lučka, nekak tak.
bi bla potrebna kalibracija? se lahko kalibracija izvede z multiecoscanom free verzijo? Vrjetno ne, ali?
V mapi kjer je instaliran program multiscan(na racunalniku seveda), se ti zapisujejo podatki, ko si se priklopil na avto in tam bos lahko prebral stevilko napake in pa opis.
Ce ti ob napaki pise, da se za to napako ni prizgala nobena opozorilna lucka, moras napako iskati drugje. Verjetno imas prisotno napako na ABS enoti in tja bi se mogu priklopit in pogledat. Predvidevam.