Dve,tri o kulturi

kar vam pade na pamet
jaka_speed
Alfist
Alfist

Ne morem si kaj,da nebi napisal nekaj na to temo.V zadnjem času sem prodal dva avtomobila in sem zgrožen nad nivojem komunikacije in obnašanjem večine kupcev.Začne se že s klicem na telefon.90 % jih kar tika.Ja za božjo voljo...Kdor prodaja avto je gotovo polnoletna oseba.Če človeka osebno ne poznamo in je polnoleten,potem so mene učili,da ga vikamo.Ob klicu strogo vikam klicatelje,oni pa še naprej na TI...Pomanjkanje osnovnega bontona.
Nadaljuje se ob morebitnem ogledu vozila.Spet na TI,kot da sva ovce skupaj pasla.Res ,da zgledam nekaj manj kot 50,pa vseeno..
Potem preizkusna vožnja.Ljudje ne uporabljajo smerokazov,ne držijo se omejitev hitrosti,nekdo se je med 10 minutnim preizkusom celo trikrat javil na mobitel in medtem prestavljal z levo roko,z desno pa drzal mobi na ušesu.Haloooo...voziš (še) moj avto,torej tujo lastnino,torej pokaži malo spoštovanja.Rekel sem mu naj ustavi in sem ga sam odpeljal nazaj in ga odslovil.
Verjamem,da ste večina,ki to berete drugačni,ampak opažam,da se je nivo osnovne kulture v Sloveniji v zadnjih letih drastično znižal.
Pa tako malo je treba.....Žalostno.
enej_46
Alfa Junior
Alfa Junior

Podpis.

Več ali manj so to samo švercerji brez osnovne kulture in ponavadi tudi brez osnovnega znanja slovenščine.

Osebno je meni najtežje prodajati avto zaradi tega kar si napisal. Vsakič ko sem dal avto na oglas, sem se ukvarjal s takimi primerki.
Zadnji avto sem prodajal samo preko maila, izognil sem se 90% švercerjev in oglasilo se je le nekaj ljudi, kateri so imeli resen namen kupiti avto in znajo tudi normalno komunicirati. Šele po 2h izmenjanih mailih sem dal svojo številko za ogled.

Res, da se mi za prodajo ni mudilo in sem si lahko to privoščil.

Delam v turizmu, imam svoje urnike, in tudi ne morem nonstop viseti na telefonu. V oglasu sem napisal 4x naj se me pokliče v popoldanskem času zaradi nočnih in kličejo me od 8h zjutraj naprej.

Enkrat sem prodajal cliota za 900€, tip me kliče, da mi da 600€ in ga pride iskat. Rekel sem mu da žal je zadnja cena in za manj ga ne prodam. Klical me je še 10x, da se on vozi v Koper in da pride po avto za 600€. Dejansko je bedak prišel v Koper in me še po telefonu nadrl, češ, da je zdaj dol in da ni prišel zastonj.
Res je bil v Kopru saj sem se peljal mimo čez bencinsko na kateri je stal zanalašč, saj mi je v enem dnevu spil toliko živcev.

/endrant
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Jest se pa rad zabavam s takimi. Sploh ko te kliče pa že v prvi sapi kolk je zadnja cena. Pa mu vsakič zvišam za 200€ ko omeni ceno. Sploh mu ne gre v račun.

Drgač pa kulture itak da ni več. Delam v trgovini s strankami vsak dan :)
J1897
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Tolmin

ja, tudi sam sem imel par takih kekcev ko sem poskušal prodati svojo 145ko...pa sem se odločil da je rajši ne bom prodajal več, ker sem izgubil preveč živcev. Res je, da me je kontaktiralo tudi nekaj normalnih, kulturnih ljudi, ampak je bilo na žalost toliko nekulturnih idiotov, da me je vse skupaj minilo in bom raje obdržal avto...če/ko zariba pa vzamem nekaj drugega.
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Iz leta v leto je slabše...delam na oddelku reklamacij in lahko rečem, da je nivo kominicirajna ter sama kultura prava katastrofa.Včasih sem bil presenečen nad kakšnim človekom, ki je imel izpad, sedaj pa sem dejansko presenečen, če me oseba, ki stopi skozi vrata najprej pozdravi ter nato normalno kominicira...
Uporabniški avatar
buxter
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubno na Gorenjskem

Tudi jaz bi se strinjal. Je pa ori meni drugače, recimo če pišem po forumu navadno tikam, če kličem pa ponavadi vikam. Ne vem sicer zakaj ampak tako je :)
Se pa že malo bojim, ker v kratkem nameravam prodajati, pa mi ni ravno po godu. Vsaj lansko leto prav zaradi tega nisem prodajal, ker sem pomagal bratu prodajati njegovo 147 ker je bil v službi, ko so prihajali na ogled. Katastrofa, dejansko ljudje pridejo iz drugega konca Slovenije zato, da te je***o, da o odnosu sploh ne govorim. Ne bom pozabil tipa, oblečenega v VW srajco, ki mi je pridigal 10 minut kako je Alfa zanič... Normalno sem ga kmalu odslovil ker avto kar naenkrat ni bil več naprodaj...

Tudi s poslovnega vidika, tudi sam delam s strankami, ki navadno ne poznajo osnovnih manir in bontona, da o "dober dan" ne govorim...
Chuck
Alfist
Alfist
Vozilo: 2002 Alfa Romeo 1.9JTD
Kraj: Sevnica-Krško

Tudi jaz se strinjam z zgoraj napisanim. Bontona in kulture izražanja res primanjkuje.

Treba se je potruditi in ostati na svojem nivoju, tudi če je sogovornik na drugi strani še tak ... :D

Lepa beseda lepo mesto najde.
D'oh!

2000 Alfa Romeo 156 1.9JTD wracked
2004 Alfa Romeo GT 2.0 JTS sold
2002 Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD daily driver
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Žalostno je to res kak se dan danes ljudje obnašajo ja.

Neolikani, neprijazni, dejansko te vsi kr tikajo pa v smislu dej mi to, dej mi tisto in itd..

Sam osebno vedno praktično vse ljudi vikam ki jih ne poznam oz so starejši od mene. Kvečjemu mam problem, ko mi kdo reče da naj ga tikam(šef naprimer pa drugi zaposleni) in preden se dejansko navadim jih tikat mine kar nekaj časa, ker avtomatsko se mi zdi bolj primerno jih vikat.

Ko koga kličem itak vikam, čeprav mene večina nazaj kr na ti, jz pa vseeno vikam skos #-o

Dejansko ko me kdo vika kr ne morm vrjet, če sem prav slišal.

Ko pa kdo pride kej gledat to pa itak groza. Nazadnje 2 modela po gume pršla, mislim da sem mel ceno 35€. Prvo kr tikal spet, pozdravo nč, da bi dal roko in se predstavo tut ne, pol gleda gume, pluva to, ono, tretje, pol pa prime gume začne on nest v avto in govori na tuki maš 20€ pa grem. Am...wtf?!:-k

Nobene olike nimajo ljudje, bontona, obnašanja normalnega, res podn od podna! Pa sploh ni važno stari, mladi, ni neke vlke razlike :doubt:
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Sem klical enega za 166 preden sem mojo kupil:
Pozdravljeni. Sem Alex, kličem vas glede oglasa na avto.netu. Gre se za Alfo 166. Se še avto prodaja?
Odgovor: Da. in tiho dalje.
Jaz: Kdaj in kam pa bi se lahko prišlo avto pogledat?
O: kaj pa jaz vem kdaj bi TI prišo.
Pa še enih par stavkov, in, ko vidiš, da se folku j..e si enostavno mislim.

Če si taki flegmatik in nimaš nekega spoštovanja pol avto tud ni kaj boljši.

Sem mu na koncu odgovoril: Če bi se potrudili in kaj več povedali bi obdržal interes, ker se vam tak j..e je pol najbrž tud avto tak. Hva... in je že dol vrgo.

O ceni seveda vedno vprašam, če je zadnja, nikoli pa ne koliko je, preko telefona, razen, če je res daleč.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

In pol še italijani naredijo alfa romeo 159 TI namesto VI :D

Hecam se.

Se pa strinjam da je kultura na nulo padla. Nažalost.
Slika
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

saj če bi kdo poklical za avto bi lahko komuniciral.
tko pa lahko samo čakam in imam samogovore.

glede zadnje cene preden se avto vidi pa je itak preuranjeno govoriti.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Problem je tudi v starših, kateri otrokom ne dajejo niti najmanjšega poduka o bontonu in kulturi....
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

MaStr napisal/-a:Problem je tudi v starših, kateri otrokom ne dajejo niti najmanjšega poduka o bontonu in kulturi....
Vam povem zakaj se vseskupaj to dogaja???? Kerr so v soli otroci zasciteni bolj kot kocevski medvedi. Jezikajo, zmerjajo, pluvajo, tepejo in nevemkaj se vse.... ko pa ucitelj/-ca stopi do njega pa bohnedaj da mu kej nardi ker ga/jo : "oci" in "mami" prec tozijo! Mislm! k sm jst v solo hodil so nas lasal, z dnevniki klofal pa smo vsi z bontonom na nivoju!
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Tolmin

colibry napisal/-a:
MaStr napisal/-a:Problem je tudi v starših, kateri otrokom ne dajejo niti najmanjšega poduka o bontonu in kulturi....
Vam povem zakaj se vseskupaj to dogaja???? Kerr so v soli otroci zasciteni bolj kot kocevski medvedi. Jezikajo, zmerjajo, pluvajo, tepejo in nevemkaj se vse.... ko pa ucitelj/-ca stopi do njega pa bohnedaj da mu kej nardi ker ga/jo : "oci" in "mami" prec tozijo! Mislm! k sm jst v solo hodil so nas lasal, z dnevniki klofal pa smo vsi z bontonom na nivoju!
No sr ne bom strinju najbl s tabo...
Mene tud niso v soli tukli z dnevnikom in nvem kako maltretiral, razn s snovjo...
Ampak mene sta mama in tata od mickenga naucila pozdraulat in usega bontona.
Zej pa to ni vec moderno, starsi nimajo cajta vec za otroke, ker so cele dneve v sluzbah in nevem kje, pol je pa tle kjer je...
Brez bontono, brez olike...
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Z tem se popolnoma strinjam! V prvem in drugem razredu nas je učitlca prec za lase al pa uho pocukala, če je kdo preveč hoto izstopat, preveč dolg jezik met al pa kej.

Danes pa niti pogledat več ne smeš otroka, ka šele da bi se ga slučajno dotakno, ker prec starši do ravnateljice letijo in zahtevajo, da nikoli več v živlenju ne sme ta oseba učit, ker se je dotaknila njihovega otroka. Wau zamisli! Vsaj naučila bi ga to, kar ga starši ne!

Drugače pa danes še en primer kulture in obnašanja! V sončnih očalih za 10€ mi je šravf vn pado in sem šel pač v optiko keber, po nov šravf. In un prime očala, pa se nasmeje hah to MAŠ una očala za 5€, pa jih prime ko tazadn drek. Pa reče: "Lahko ti zrihtam če BOŠ PLAČAL. Sam bo 3€". Jz pa njemu nazaj ja prav, sej zato sem pršo, da mi zrihtate. Vmes ko je pa rihtal je pa še skos neki pluval.

Prekleto tele res! Ka zato, ker nisem prineso očal za 200€ me more drugačne obravnavat, tikat, pa se smejat ker se mu prineso očala za 10€?

Neolikan idijot na kubik!

EDTI: Aja pa na pošti tut isto. Pridem do okenčka, dober dan. Una stara baba svoje papirje premetava in ne je*e 5%. Tak da očitno sem tisto steklo med mano in njo pozdravo 8)
Zadnjič spremenil Killergame17, dne Sr Maj 15, 2013 5:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Odgovori
  • Informacija