septembra sem kupila Alfo GT.
Moram zamenjati olje in filter, ampak ne vem kam naj se odpravim, da bo vse ok in da ne bo drago?
Želela bi, da mi pogledajo še vse ostalo na avtu, sploh bremze, ker mi avto trese, ko bremzam pri višji brzini kot je 50 km/h.
Ne bi rada, da me nategnejo...naredijo nič in vzamejo denar ali pa naredijo malo in to mastno zaračunajo.
Sem iz Ljubljane.
Sicer pa za take hitre servise in preglede mam zelo dobre izkušnje s Svetkom (studenec). Kupiš primerno olje, filtre pelješ tja pa rečeš naj ti sproti pregledajo še podvozje (lufte)...
Trese pa verjetno zardi skrivljenih diskov. Če te moti jih podrejaš (v kolikor je dosti mesa) ali pa menjaš za nekaj kvalitetnega pa bo.
Ok, olje zna zamenjat vsak, pa tudi ima vsak serviser Selenia olje ali ga moram kupit pa prinest tja skupaj s filtrom? Če je tako, kje se dobi najceneje?
se pravi v "najslabšem" primeru moram zamenjat diske...
Kaj pa je za eden tip motorja v GTjki? Bencinar (1.8TS,2.0JTS) ali dizel ? Ker obstajajo tudi olja drugih znamk, ki so cenejši in nič manj kakovostni oz. so celo boljši ko Selenia.
Jaz s ceno olja pri serviserjih nimam ravno dobrih izkušenj tako, da ga kupujem sam.Ponavadi ga naročim iz olja.si .
Hvala, sem res začetnik v vsem tem in verjamem tisto kar mi rečejo, rada bi se prej pozanimala, da ne bi na avtu delali kej nepotrebnega oz. računali stvari, ki jih ni treba, itd.