Idealni izpuh...???

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kamnica pri MB

Seos, se 1x-danes pa sem se razpisal s5 po dolgem casu.....

Vglavnem, da nebo spet kdo dejal da napihujem s Q4 in nevem kaj vse, samo pocasi pa ze globoko studiram kako bom predelal moj izpuh, zato me zanimajo vasi nasveti, IN seveda namrec, kako idealni predelati in izpeljati izpuh na turbacu 2.0 16v, kot je ze vsem znano in kot ze VRABCI NA STREHI CIVKAJO da govorim o AR 155 Q4..... :lol:

In to cisto realno me zanimajo nasveti, saj kot ze verjetno znano imam se oba katalizatorja gor, pa potem samo zadnji lonec "Powerful", ki na ni naj naj, je tistih 70 jurjev razlike od Remusa tud realnih po mojem mnenju "po zvoku", ampak ajde, bolj me zanima kaksne cevi potegnit..itd.

Jaz sem mislil, da bi naredil direkno "brez tistega suxa" ki nevem v cem je finta le tega, in to bi naredil takoj od hlac reduzierstück na 76.1 oz to je cev 3 cole "ko ze mam tolko opravka s cevmi" :lol: , no in takole cev bi lepo speljal nazaj, nevem mogoce vmes en "kamuflazni" katalizator, noter pa seveda direktna cev, zadaj pa en dober lonec gor....

Sedaj pa prosim vse ki se spoznajo naj nekaj pametnega svetujejo, do naslednje sobote ali nedelje ko s5 pridem malo pogledat :wink:

Danke schön :D

Zeit gegrußt aus schneefahlenden Deutschland :roll: :mrgreen:
Dean
racingboy
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Unec
Kontakt:

Obrni se na DeVitota, on je res profič v tem!
"Misliš, da obstaja neka meja. Ko se je dotakneš, se nekaj zgodi. Šele tedaj veš, kje je tvoja meja."
Uporabniški avatar
wolf66
Alfa Member
Alfa Member

Najboljši in preverjen izpuh za Q4 je enak kot pri lancii delti integrale.
Izpušni kolektor s pozameznimi cevmi (+15 konjev zaradi povečanega pritiska in hitrosti izp. plinov), od turbine naprej pa čimbolj odprt izpuh (za razliko od neturbo motorjev, kjer je pomembna tudi hitrost plinov in podtlaka). Najboljši je sistem z enim loncem in premerom cevi 3" ali 7.5 cm, kar zadostuje za moč do 350 konjev. Tak sistem da še dodatnih 20-25 konjev.

Torej kolektor + sistem z enim loncem da 35 konjev, kar je res ogromno. Zelo malo avtomobilov lahko pridobi toliko konjev samo s pomočjo predelave izpušnega sistema.

Seveda moraš pozabiti na homologacijo. Tudi pri tehničnem bi znalo priti do problemov, ker ni več katalizatorjev (sicer lahko zmanjšaš pritisk bencina, da bo vrednost CO v dovoljeni meji, vendar bodo videli, da manjkata katalizatorja).
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kamnica pri MB

Hvala kolegi, zelo ste se razpisali, vsaka cast!! #-o

Jani, thanx! =D>
Dean
bizo
Alfa Junior
Alfa Junior

Pa napravi še en košček cevi z prirobnicami, tako da lahko montiraš katalizator za tehnični.
Odgovori
  • Informacija