Pri Alfi GT se mi je pojavilo nekaj problemov in bi prosil za pomoč:
1) Luč za vzvratno vožnjo in zadnji parkirni senzorji se ne vklopijo ko prestavim v vzvratno prestavo.
2) Lučka za motor sveti ko je ključ položaju MAR(pol obrnjen). Ko se zažene motor lučka ugasne.
3) Lučka na števcu se ne prižge ko zategnem ročno zavoro
4) Sprednje šipe se na vsake toliko pomikajo le za nekaj cm naenkrat in je potem treba 10x pritiskat stikalo da se dvigne/spusti do konca. Če resetiram, nekaj časa dela normalno potem pa se spet pojavi enak problem
Za 1 sumim da bi lahko bilo stikalo, za ostale ne vem kje bi bil problem.
1 verjetno stikalo ja
2 kje je tu problem?? saj tako je vedno in povsod!!
3 zopet verjetno stikalo za ročno.....ali pa kaka žica, stik
4 potrebno resetirati in nastaviti avtomatsko delovanje...je bilo že 100x opisan postopek ( drži tipko gor, potem drži tipko dol......)
2) Morda nisem dovolj jasno prej napisal
Mi je jasno da se vedno prizgejo vse opozorilne lucke ko je v MAR polozaju. Samo pri meni se prizgejo vse in vse razen engine lucke ugasnejo po nekaj sekundah. Ta gori dokler ne vzgem motorja. Po mojem bi morala tudi ta ugasniti skupaj z ostalimi ali pac?
4) Sej sem napisal da ce resetiram dela normalno nekaj casa potem se pa spet pojavi enaka tezava. Kot sem gledal po tujih forumih jih ima kar nekaj take tezave. Problem naj bi bil v softwaru regulatorja. Samo so dragi teli regulatorji tako da bom se nekaj casa raje zivel z resetiranjem avtomatskega delovanja...
1,3) mi zna kdo povedat kje tocno se nahajata ti stikali in kako preveriti, ce je probem v samem stikalu ali kontakti? Lahko to sam delam ali bi bilo bolje da peljem na servis?
Obstaja kak service manual za GT?
Pa se nekaj. Nekje mi pride vlaga v levo luc in smernik. Za smernik najveretnje pri zarnici noter tece, za luc pa ne vem kje pride noter. Je imel kdo podoben problem?
Imam sledeč problem. Danes, ko sem odprl voznikova vrata je bilo na tleh cirka 3cm vode!!! Pred tednom dni so bila menjana zaradi karambola. Avto, ko stoji na ravnem voda odteče normalno, vendar se voda malce nabira na plastičen delu tam kjer je prag. Zalilo mi je avto, ker je bil parkiran z rahlim naklonom... pregledal sem vsa tesnila in ni nikjer luknje, pregledal sem tudi nivo stekla kako se zapira vendar je normalno in tesni.. med vožnjo v dežju nikjer uhaja voda, vsaj ne na vidnem mestu. Prosim za pomoč!
Mogoče za vratno oblogo narobe nameščen zaščita in ne usmerja vode v vrata, kjer potem na spodnji strani odteče.
V nasprotnem primeru zamaka v notranjost za vratno oblogo!