M napisal/-a:Danes je prišla s servisa.
Vsi filtri (za oljnega ne vem, če je original, ampak mehankar je baje na našem koncu car za Lancie) in olje, vem, da je Selenia, ne vem pa katero.
Kolega je oblubu, da bo v I na odpadih pogledal za feltne (sem 100%, da bo pozabu), ampak se mi s tem ne mudi. Edina zadeva, ki na avtu ne dela je el. pomik zadnjega desnega stekla, bom poizkusil kje dobiti rabljen motorček, če kdo ve za kakšnega se toplo priporočam

, ampak tudi to ni zadeva, ki bi se mudila (ali je isti kot za cromo - 164 - saab 9000?).
Razen tegale motorčka, na avtu dela vse, vključno z bralnimi lučkami, check sistemom, itd., no ja, za klimo še ne vem - je malce premrzlo... .
Upam, da bo zadeva delala brez pretiranih problemov, jaz jo imam namen namreč uporabljat redno in vsak dan - da le ne bo to prevelik šok, do sedaj je namreč delala 5.500 km letno, sedaj bo pa to x 4.

Za pomik stekla ni kriv motorcek. Bolezen Them, predvsem tretje serije. Verjetno je zlomljeno plasticno kolesce v mehanizmu(ima pogon preko zajle). Bilo je odpirano na silo, verjetno je steklo zamrznilo na tesnilo in bilo presiljeno. Plastika pa ni posebno mocna(na moji sem imel vse stiri mehanizme polomljene in sem jih menjal z mehanizmi od prve serije theme-drugacen in bolj vzdrzljiv mehanizem-zobniki). Ce pase od Crome , 164 ali 9000, ne vem, mogoce. Prej od Crome kot pa ostalih dveh.
Za klimo pa lahko uporabis od 164 ekspanzijski ventil in filter plina(to sem tudi menjal na svoji). Je pa kompresor skrit in na neugodnem mestu:)-da prides do njega, moras dvigniti avto, ker je spodaj v visini polosi. Lahko pa preveris, ce je plin v sistemu. V motornem prostoru, pred vetrobranskim steklom je platicna obloga, bolj pokrov. Tisto dol vzami in bos videl od desne strani proti levi, crn valj-to je filter, malo spiralasto cevko, ki zgleda, kot da je zavarjena na okroglo ploscico-ekspanzijski ventil, nad tem pa je povprek filter za kabino. No tam so nastavki za polnenje klime. Prepoznal jih bos po pokrovcku, ki zgleda kot pokrovcek na zracnici. Ta pokrovcek odvij, spodaj pa je skoraj identicno, kot na zracnici, stisni stift na sredini in plin bi moral it ven. Ce ne gre nic, potem v sistemu ni plina, klima ne dela. Potem moras preverit kompresor, ce se obraca oziroma ni zapikal. Ce se kompresor obraca, potem je samo plin nekje spustil.
To lahko preveris tudi pri teh temperaturah.
Moja med drugim ima prvo sklopko, prvi katalizator in prvo labda sondo. Prevozenih 196000 kilometrov. Ko sem jo nabavil, je imela 159000 prevozenih. Menjal sem VIS kolektor, amortizere, sredinski in zadnji lonec-original, puse na zadnjem mostu in stabilizatorju, jermene, vse stiri pomike stekel, nafilal klimo, menjal cevke za dovod bencina do injektorjev, dvakrat cevi za vodo za ogrevanje oljnega filtra(zaradi teh dveh zadev sem tudi klical amzs

), sprednje diske, zavorne ploscice, pa gumijasto vpetje pri sprednjih rokah na obeh straneh(to zadnje pred okoli 3000 kilometri).
Vsa nasteta popravila sem opravil takoj po nakupu in do sedaj samo menjava olja in filtrov. Filam pa Elf excellium 5w-50.
Je nezahteven avto za vzdrzevanje in zelo trpezen. Notranji cricki, ki jih imam prihajajo samo od drgnjena usnja ob plastiko in zadnjih zavesic, ki so trenutno zavite.
Lep pozdrav