Različne pasme psov

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Ma dobermani so zelo prijazni psi, samo če ne bi bili ljudje polni predsodkov do njih ... Moj se tudi stalno igra s kužki in otroki, mimo pa hodijo ljudje in se zgražajo, češ pojedel in raztrgal jih bo - s sabo pa imajo kakšno podgano, ki se malodane raztrga, ko vidi otroke ali drugega psa, po možnosti pa še lastnika napade po rokah in nogah :roll:

Lep je Aki, lep. Pravi Mr. Mišica :D
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor

Ja se strinjam, pes je odraz lastnika. Pri malih pasmah je tako da čeprav so mali in cute so še vseeno psi. Ampak večina ljudi počlovečune pse in z njimi ravnajo kot z ljudmi. To pa psu naredi več škod3 kot koristi. Npr moj aik je star 7 let. Pa se igra z rokijem kot da je star isto kot on 4 mesece. V mestu pa srečujem pse stare 4 ,5,6 let pa se niti igrat neznajo.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Dejstvo je da je ljudi strah ker si veliko ljudi kupi pse kot so staff, doberman, pitbulli in podobni z namenom nekega dviganja ega, dviganja samozavesti,kurcenja in podobno.
Jaz osebno ne stekam, zakaj bi nekdo zelel imeti psa npr pitbulla, ki ima korenine v krvavih sportih, razn, zaradi podobe-kar je epic fail, saj vecina ljudi ne zna obvladat svojega psa ko zbezlja. Zato je ljudi strah, tko k mulc k dobi 500 konjski stroj pa zna sam gas bremza.

Vsak ki bi zelel met takega psa bi uvedel neko posebno solanje ki bi kostalo vsaj 500 eur, in bi si marskateri mulc premislil. Prav tako bi prepovedal imeti vec psov takih pasem v istem gospodinjstvu.
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Pitbull je dejansko odličen družinski pes, če ga ne vzgajaš v morilsko mašino. Ima samo to nesrečo, da ima zelo dobre fizične predispozicije za tako mesarjenje, ker so ga za to gojili.
Poznal sem Kavkaškega ovčarja (pes cca 80kg), ki je ubogal na pogled lastnika. In poznal sem kodra, ki so ga morali zaradi prevelike agresivnosti uspavati.

Tako da s samo pasmo je nekaj pogojeno, ampak precej malo. Daleč največji faktor je lastnik.
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm
Kraj: Ljubljana

Za ugrize in napade so odgovorni lastniki. Neizkušenost lastnika in posledično neprimerna vzgoja je tista ki privede do tega, ne glede na pasmo, ali velikost psa.
Nevarnih pasem ni, VSAK pes je kosmat za ušesi, Pitbull terierji nič bolj kot ostali. Mediji so jih označili za nevarno pasmo, ljudje pa slepo sledite. Če pogledamo pasme manjše rasti, Pinč, Čivava,itd. jih je ogromno popadljivih, se zaganjajo v večje pse, ljudi, se ti na hlačnico spravi. Ampak to je ljudem smešno, ker največkrat pes manjše rasti ne naredi škode, prestavljajte si da bi te psi imeli moč ugriza kot večjih pasem, to bi bile smrtne žrtve vsak dan. Ogromno ugrizov manjših psov ni prijavljenih.
Vsak pes pred napadom daje očitne znake, škoda le da je odgovornih lastnikov malo in večina te znake spregleda.

Miholl, js pa recimo ne štekam zakaj bi nekdo želel met Čivavo, pa zato ne obsojam. Js mam doma Pitbulla, dvakrat mi jo je mešanec že oklal, enkrat pa kokeršpanjel. Ampak ker je naučena da se umakne, ni niti zarenčala nazaj.
Z mojim tamalim in z otroki kolegov se razume super, kolegov mali je shodil ob moji Pitbullki.

Tko da malo manj obsojat na podlagi medijskega linča (mediji radi prodajajo te zgodbe, ker se dobro prodaja), narod je treba ozaveščat in naučit dela s psom.

Js bi uvedel tečaj, katerega bi moral opravit vsak ki hoče psa, da se vsakega bodočega lastnika preveri če je ustrezen. Poleg tega bi naredu šolanje obvezno. Strožje kazni za neodgovorne lastnike, naša zakonodaja je zelo zaostala kar se tega tiče, pri vsakem napadu na koncu nastrada pes.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

To o varnih/nevarnih pasmah je farsa. Vsak pes ma neko predispozicijo, saj so vsi razen volka umetno vzgojeni.

Jaz imam belgijca - zato ker sem hotel ubogljivega psa. Vsak dan se igra s staffordom, bullom in angleskim bullom, nevemtocnokerze. Vsi so kul. Problem je ko tak pes neha bit kul. Jaz vem da mojo kadarkoli fizicno prevladam in ji zlomim vrat, za ostale lastnike vem da svojih staffordov ali bullov ne obvladajo. Tuki je problem in v tem da ma folk po dva al pa vec takih psov.

Sicer pa, poglej kok je razvpitih pasjih primerov- takih ki naredijo ogromno telesne skode in kake pasme so vpletene.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Jasno, da ima vsaka pasma svoje značilnosti (če se le-te bile pravilno gojene skozi načrtno vzrejo!), ki jih je potrebno poznati, na njih paziti, jih nagrajevati ali ne. Pri zadnjem delu pa največ lastnikov odpove.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Ja, v tem je point, ze v osnovi nevem zakaj bi zelel krvi zeljnega psa pasmo...razen ce zelis bit frajer in se kurcit...
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Sej pravim.. pri meni bil pitbull tudi za družinskega psa kandidat ravno zaradi karakterja. Imaš seveda paciente, ki jih nabavijo samo zaradi slovesa, samo mislim (upam?), da so taki manjšina.
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Tolmin

Miholl napisal/-a:Ja, v tem je point, ze v osnovi nevem zakaj bi zelel krvi zeljnega psa pasmo...razen ce zelis bit frajer in se kurcit...
Zaki si zelis imeti Alfo, ki je sam strosk z njo?
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Z mojo ni nobenih stroskov.

A so ble alfe namensko vzgajane za klanje?

Tuki ne govorimo o nekih kapricah, ampak o zivalih, ki jih poseduje lahko prav vsak in znajo bit nevarne in neobladljive, nadzora nad tem nima pa nihce.

Sem bil soudelezen med fajtom mastiffa,pitta in rottija. Da smo se resili smo morali ubit pitta da ni pobil obeh psov in soudelezencev.

Hitro te mine do pametovanja,sam videt mors kok je ura ko je pizderija.

Poglej kok poskodb,smrti, namernih in nenamernih poskodb z strelnim orozjem je v Zda,ker je zadeva legalna.
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Tolmin

Se pravi, da vsi ki so sluzili vojaski rok so nevarni?
Vojaka tudi ucis ubijat, se mi zdi ](*,)
Mislem, da tema ni temu namenjena...
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm
Kraj: Ljubljana

Miholl, glede razvpitih pasem sem vse povedu, menda zastopiš. "Razvpite pasme" so naredili mediji, to so Pitbull terierji, Staffordshire terierji, Bullterierji Rottwajlerji, tudi Dobermani recimo. Razlog "razvpitosti" sem tud že povedu, fajn se prodaja slovenceljnom, ki potem zaradi tega označijo celo pasmo kot nevarno. Če pogledaš dlje od svojega nosu, vidiš da v teh primerih niso samo Pitbull terierji in ostali katere omenjajo mediji, ampak večina večjih pasem, pač psi ki z močjo svojega ugriza naredijo večjo škodo.

S tem kar pišeš ti, si dokazal svojo nerazgledanost, slepo verjameš kar ti mediji prodajo. Dejmo mal s svojo glavo razmišljat.
Noben pes se ne skoti krvi željan, takega ga naredi človek. Meni karakter Pitbull terierjev poseka vsakega drugega psa, ker jih poznam in znam z njimi ravnat. Ne pričakujem da bo to razumel nekdo ki nima izkušenj s to pasmo, kolk je pes vdan, brihten, učljiv. Zame je taprav družinski pes.

Še nekaj statistike glede pasem, da ne bomo samo v prazno otresali.
ATTS Temperament Test Breed Statistics
http://atts.org/breed-statistics/

Breed Name - Tested - Passed - Failed - Percent

AMERICAN PIT BULL TERRIER 870 755 115 86.8%
AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER 657 555 102 84.5%
BULL TERRIER 79 72 7 91.1%
BEAGLE 75 60 15 80.0%
GOLDEN RETRIEVER 785 669 116 85.2%
AKITA 544 416 128 76.5%
BELGIAN SHEEPDOG 496 400 96 80.6%
BORDER COLLIE 292 238 54 81.5%
CHIHUAHUA 43 30 13 69.8%
COCKER SPANIEL 229 188 41 82.1%
DALMATIAN 336 278 58 82.7%
ROTTWEILER 5652 4,751 901 84.1%
GERMAN SHEPHERD DOG 3194 2,710 484 84.8%

Zdej je menda jasno, ja pes je močan in z napačnim lastnikom lahko pride do sranja. To, da so te pse v preteklosti vzrejali za borbe, ne igra vloge v vsakdanjem življenju mojega Pitbulla, to je spet en izmed mitov. Nagona imajo toliko kot vsi ostali psi. Kot sem reku, vsi psi so kosmati za ušesi.
Danes popoldne smo bili na daljšem sprehodu kot ponavadi in pristopita dve mamice z otroki in enim lušnim mešančkom. Psa se povohata, igrata, ni da ni, moja se na hrbet vrže da jo otroci fajn prečohajo. Potem pa mamica vpraša kakšne pasme je, ji povem in v sekundi pograbi oba otroka, druga pa psa stran potegne. Dokler pa nista vedeli katere pasme je, je bilo vse super, še otroci so se lahko igrali z njo... In za to miselnost se lohk zahvalimo medijem.

Slika

Slika
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

@Banny nevem tocno kaj bi si mislil ko primerjas psa in zival, meni osebno neumesna primerjava,saj smo ljudje najbolj krvolocne zivali, ce se ze primerjamo z njimi.

@Bojan veliko, res veliko se druzim z lastniki bullov, staffov, in vsi so pridni kuzki, tako kot je moj. Ampak vsak kinolog ti bo povedal, da moras pri teh pasmah usmerjat psa da ne razvije agresije do drugih zivali-zakaj-zato ker so bili zgenerirani za borbo-zato ima tudi take telesne predispozicije.
Sej lovskega psa tut ne ucis nagona,lahko ga le se bolj razvijes ali zatres.

@Shark:Ti si pa odraz tipicnega lastnika oz potencialnega lastnika tazga psa. Ne moze nam niko nista....

Dejstvo je da je bulla,staffa in podobne misicne pse kot zival dosti tezje fizicno obvladat kot nekega drugega psa podobne kilaze. In ze zaradi tega bi moral vsak ki ima mocnega psa imeti za sabo neko solanje.

Ce to komu ni jasno, je pac teoretik, al pa se ni videl kako tezko je obvladat psa kot je pitbull ko gre zares
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Predlagam se da si preberete malo o pasjih napadih na dogbitelaw.com ki zajema obseeezno statistiko napadov psov v Zda, kjer med drugim pise tudi to da ko napade neka xy pasma je v vecini primerov posledica vgriz brez trajnih posledic, ko napade pitbull, ali rottwailer, je zelo verjetno da se konca z pohabitvijo ali smrtjo. Med primeri, od leta 1982!! Do 2006 kjer je bila lahko dolocena pasma je Pittbull, rotwailler in pressa canarios so bili udelezeni v 74%. V vecini primerov je bilo tako da je pes prvic - torej prej nikoli, povzrocil hude zivljensko ogrozajoce poskodbe ali smrt brez prejsnih znakov ali zgodovine agresije.

Od vseh smrtnih primerov, je v 65% vpleten pittbull, rottie ali pressa. Ostalih pasem pa vemo kok obstaja in kok bolj pogosti so drugi psi...

Fantje to je raziskava dolga 24 let, in niso jo delal ljudje ki majo 5 min cajta, tko da ni vse medijska fama...
Odgovori
  • Informacija