Zanima me koliko imate kej prevoženih kilometrov z boxer motorji in da ni bilo potrebnio nobenega večjega posega na motorju. Recimo meni se zdi 150k km že kar veliko in malo razmišlajm ali se mi splača vzeti avto s toliko kilometri (imam eno 145ko ogledano ki je drugače kr ohranjena), res pa je da sem že imel 145ko s toliko km in razen sklopke nisem nič menjal...imam tak občutek da blizu 200.000 bo pa konc s tem motorjem....
Jst mam 33ko, pa mam 170.000km pa dela vse brez problema, pa tud nč ni blo tko kej menjano, razen kar je pač treba ob servisih. Drugač pa nism mel nobenih problemov da bi reku da ni ql. Po moje s temi kilometri še ne bi smel bit problemov. Res pa je da je odvisno kako se je delal z avtom
razen manjših cukanj povezanih z boschevo elektroniko teče brez problemov. Poraba olja zanemarljiva, na 10.000 km menjam agip sint 2000 brez vmesnih dolivanj. Nikoli čez 3000 rpm prvih 10 minut delovanja motorja.
Jst sm mel 33-ko za dregat pa sem toču zraven eter in jo vrtel na 8000rpm pa motor ni crknu. Res pa rabi kvalitetno olje pa ogreta mora bit ko jo tiščiš. zdej mam eno z 160.000km pa dela brez problema
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
nemojte da sinfate teh motorjev, so najboljsi
eden moj s katerim se vozim ima cca. 160 pa gre brez problemov, me zanima ta s 80 ( ce so realni)
je imel kolega stari fergazer cez 300 pa mu je sel tut brez problemov, in tut 240 km/h
sam je zelo odvisno kot pravijo, od koko ga vozis, in katero olje das noter
Ne smeš mrzle tiščat ( 5 min po tem ko je temp na +70C ) in vedno mora biti dokaj dobro SVEŽE olje, pa ti bo mašina delala takorekoč večno.
Jst mam na moji 133k km in verjel ali ne ne žre mi olja popolnoma nič ( najvec mm na šipki ).
LP Joseph
Zadnjič spremenil Josephe, dne Če Apr 07, 2005 11:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Pri men tud od menjave olja, ni popila nč olja....to je dobr mesec oz 3000km. Tko da če boš lepo delu s tem motorjem ti bo delal dolgo, ne glede na kilometre.
moja starsa sta leta 93 kupla novo 1.7SW pa je do 215k km laufala brez problemov (razn lambde pa se kake el. zadeve) servisirala se pa ni nic kaj ekstra je bla vesela da je kdaj kaj olja dobla pol sta jo pa prodala ker sta rabla vecji avto.
vem pa za eno 145 1.6 ki ma 320k km in se vedno(no ja kakih 7-8 mesecev star podatek ) laufa brez kakih posebnih posegov.
jaz sploh ne vem ce mi kaj pije, nisem ze pogledal 2 meseca, sem pa enkrat ze dolil (naredil cca 4 tisoc)
saj olje moras v bistvu vsakic pogledat ko dolivas bencin in to pri vsakem avtu, za golfa pise , da je normalno ce porabi do 1 litra na 1000 km
WiTBoY napisal/-a:ker olje pa je najbols za 33 ? jest dajem Selenia 20 K.
a kdo ve kako se odstran blokado? prej sm mel 1.3 masino not pa mam zdej 1.5 pa mi je blokada ostala na 6k namest 6.5k
Naj bi bila selenia, sam jst točim not tistga iz leclerca k je 5l polsintetike 3k sit. Ne vem no men se ne zdi tako slab. Je pa res da menjam na 8k km.
Sej po drugi strani, tudi če s tem oljem razpolovim življensko dobo motorja ga ne bom uspel "znucat".
Imam 33ko 1.7 16V z 200+ prevozenimi. Razen jermenov in olja in tega ni blo nic kaj menjano. Imam pa probleme edino z raznimi cevkami, ki so od leta '91 ze preperele. Naceloma avto tiscim skoraj vedno, ampak vedno pocakam da se motor ogreje. Olja ne pije nic. Uporabljam pa Selenia Racing.
Moj Boxer ma 162 tisoč prevoženih, pa se mi zdi, da vleče vedno bolj! Razen potrošnega materiala (jermeni, svečke in termostat) ni blo menjano nič! Uporabljam pa Selenio Gold! Dokler temp ne pride na 80°C vozim pod 3000RPM! Hladnega ne tiščim nikoli! Skratka BOXER motor je klasa zase, beri stroški vzdrževanja res minimalni!
Zadnjič spremenil GEISTERFAHRER, dne Pe Apr 08, 2005 10:20 am, skupaj popravljeno 2 krat.