dilema!!!

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
C@rtek
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: MB

lep pozdrau vsem skupaj...

mam en...zame velik problem :( :?

v roku dveh meseceu mam/sem meu v planu kupit alfo 156 1.6 ('98) al pa 146 1.6...

mislim,da po dizajnu alfi noben ne seže do kolen,po zmogljivosti je pa tud na vrhu...??...

dilema se je pojavla,ko sem se za alfo pozanimau na različnih mestih:
autodiler je rekeu:'vse,samo alfe ne!' - da so požrešne,kot pri bencinu,tako tudi pri olju in da rado kaj crkne!! - glede na to,da sem študent,mi odsvetuje alfo,kr ne bom sfolgau dnara na kup spravit za popravila...

od dveh kolegou sem slišau podobno!!...... :( :( :? :cry: :cry:

prosim za 'razsvetlenje' in nasvete!!! :?
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Alfisti smo taki ljudje ki nam je vseeno kaj govorijo in si mislijo drugi. Žal živimo v sloveniji kjer fovšija vlada na vsakem vogalu. Odločaš se med dvemi zelo lepimi avtomobili.

Jest ti bom povedal kar svoje lastne izkušnje. Imam 145 1.6 TS letnik 2000. Prevoženih ima 62000 km. Stroški do sedaj so bili:

Menjava variatorja faze motorja (50.000sit)
Menjava motorčka prostega teka ( zastonj-sem ga obnovil)
Menjava lambde sonde ( 24.000 sit)

Redni servis na vsakih 10.000km ( med 15-20k sit)
Komplet vseh 4 diskov in paken ( 40.000sit)

156ka je mal preveč glomazna za 1.6 motor.
146kaje pa že mace star design, čeprav je še danes čisti cuker ( bravo italjani).

Tisti ki pa pluvajo po Alfah pa so žal ostali 20let za časom. Se močno vidi , da smo še vedno delno v jugi.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Take teme so se pojavile že nevem kolikokrat. A sta ta tvoja kolega imela kakšno alfo, ne verjamem pol nej bosta pa tiho in nej si kupita GOLFA II Diesel in bosta imela oh in sploh dober avto ki se nikoli ne pokvari. Seveda da to ni res, tako golf kot alfa se lahko pokvarita. Vzemi na znanje da 75% ljudi pluva po alfi je pa sploh od blizu niti povohali niso, vendar pa vejo vse kako so zanič pijejo olje itd. #-o Če ti je avto všeč in se ti zdi da je z njim vse uredu ga kupi, vedeti pa moraš da je nakup rabljenega avtomobila, pa naj bo katerakoli znamka ena sama LOTERIJA!!!

LP
Uporabniški avatar
The Architect
Alfa Member
Alfa Member

Hm...tem ljudem ki tko pluvajo po alfah bi se mogl dat najprej za vozt en mesec kako alfo da bi sploh vedl kaj je to ne pa da kr pluvajo. Jaz mam staro 33 ki se ne more ravno primerjat s 156 pa morm rect da tolk k stem avtom uzivam... Vem da ni najbolši pa najhitrejši avto, pa da se kej pokvar ampak poskočnost pa zvok motorja to odtehtata.
Tko k je laser reku nam alfistom je to bol useen. Je pa res da če nimaš dnarja pa da se ti kvari bo treba plačevat sam itak je treba za vsak avto plačevat!
LP, s
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

#-o
Zadnjič spremenil GEISTERFAHRER, dne Pe Apr 08, 2005 1:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

Glej, glavno da je tebi ta avto všeč (AR 146/156)! Ponavadi imajo negativno mnenje ravno tisti, ki še Alfe od znotraj vidli niso, kaj šele jo sami vozili! Moja frendica si je hotel kupit alfo 145 1,6 za 500k sit, pa ji je foter zabil v čelo, da bo z alfo samo na servisih in da ji ne misli plačevat mehanikov, tako da si je reva na koncu kupla ibizo! :mrgreen: Valda da njen stari nikol ni vozil alfe! :lol:
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Uporabniški avatar
soso
Alfist
Alfist
Kraj: maribor

Se dobro , da sem bil tolko trmast in nisem poslusal ostalih bedakov (o pokvarljivosti , ki so pac nekje slisali) , ker drugace bi se vedno renaulta vozil :D.
Drgace pa vse kar je blo zamnjano je sklopka,termostat, puse vilic
!
Naslednji avto spet ALFA! :mrgreen:
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ma lej tko je. Jst sem tud od januarja ponosen lastnik alfice! In ce se ti dopade jo pac kup. Sam pel mehanika zasabo da vredu pregleda awto da naus kupu "macka u zaklju"!
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

Pomisli koliko denarja zmečeš za takšne ali drugačne žurke!!V vsakem primeru imaš potem slabo vest.Po vožnji z alfo jo ne boš imel nikoli!
Glede okvar je pa tako,da poznam kar nekaj ljudi,ki vozijo razne audije,golfe,Bmwje,pa se razen japoncov vsi povrsti kvarijo,samo da so tiho in tega ne razglašajo na okoli!Alfa je način življenja! =D>
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

o japoncih ne govort da se ne kvarjo k bom jst našga nissana po hribu spustil skoz neki ene lučke utripajo
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
urkos
Alfa Member
Alfa Member

men so tud pravli samo ne alfe...deli so dragi pije prevec(malo pa res :) )
ko so se pa z njo pelali pa so bli vsi vec al manj tiho. Alfa ni golf in tud nikol nebo bla. Golf je naret za mnozice, alfa pa za tiste, ki znajo cenit avto. Aja pa deli za alfo so baje full dragi pa se tezko jih dobis. Ce ti zacne kdo s takimi te ves, da nima blage veze o avtomobilih.
autohandler pa ti bo prodal tisto avto, ki ga ma ne pa tistega, ki ga nima.

lp :P
Uporabniški avatar
vizo
Alfa Member
Alfa Member

K se boš enkrat za volan 156tke usedu, pol boš vedu kam gre dnar ! Nabav ni druge
Slika
Uporabniški avatar
Don Picco
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo MiTo QV
Kraj: Ljubljana-Crnuce
Kontakt:

Kot ves npr. recimo zagnani dolenci golf gor golf dol bla bla #-o #-o #-o ...... ampak mi je pa ratal pripravt ene par dolenckov da so 1x probal alfo in rezultat ??? 8) 8) 8)

Ne grejo vec dol iz alfe =D> =D> =D> =D>

zapomn si, 1x alfa,zmeri alfa, ce se bos pa za kej druzga odlocu pol bos pa zal zelo veliko zamudu.....

P.S. ko enkrat obcutis eno pravo credo lipicancev pod haubo ti bo vseen kolk bojo zejni.....hehehehe
We brake 4 Nobody
!!!AR - 156 2.5 v6!!!
!!!AR-MiTo QV!!!

“A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster.”
— Jeremy Clarkson
joo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Prevalje

še moja malenkost....

Oče ma že 3-tjo alfo, pa prav da jo za doben dnar ne menja, začel je z 33-ko 1.5 l90, nadaljeval z 155, trenutno vozi 156 l.99 1.8 (poraba nekje 9-10l). Avto ma 110k km prevoženih, razn rednih servisiov se je še menjal motorček prostega teka in lambda.

Sam pa sem iz renaulta Clia, prestopo pred mescem im pol na 145 1.4 l2000. Same primerjave med francoskim jajcam in Italjanskim AVTOM NI. Razn prvotnih težav oz. nekaj malenkosti ki jih je bilo potrebno odpravit (star avto pač star avto, doben ne prodaja avta ko ga iz servisa domov prpele), mi avto odlično služi, z nim sem naredil že 4.000km (poraba okrog 8l).

Enkrat alfa vedno alfa!

No pa še to, pri clio 1.4 - l97 sem mel porabo 8l/100, torej isto ko sedaj :D (če izvamemo tiščanje)...
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ma ce ti je vsec Alfa pol jo kup. Jz sm biu tud sprva dost nesiguren pri nakupu, glede nato kwa je folk vse govoru. Pa morm rect da mi ni zal. V 7 mesecih sm naredu 23k km, pa razn variatorja ki je biu unicen ze ob samem nakupu in sonde, nism se nic menju. "kontakt sprej dela cudeze:)". Je pa res da zna bit financno dost neugodna kar se tice rezervnih delov, ce mislis letat po uradnih servisih. Ampak obstajajo cenejse alternative. I say: Go for it :P

LP
Odgovori
  • Informacija