Varnost Alfe 156

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Martin
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Idrija

Mene pa zanima kakšna je kaj varnost Alfe 156. Kar sem gledal je bil NCAP test narejen le za AR 147 in se ni najboljše odrezala (3 zvezdice od 5-ih). A imate vi kakšne informacije, mogoče kkakšna lastna izkušnja?

Hvala

LP Martin
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Ja 147 se je pri bočnem trku odlično odrezala, čelno pa dost slabo...
Verjetno je pri 156 dost podobno, mislim pa da ni bila na NCAP testu...
Jst nevem kolk so NCAP v vsakdanjih nesrečah relevantni... se mi zdi, da npr Renault posebej poskrbi, da njihovi avtomobili tisto točno določeno simulacijo trka zelo dobro prenesejo... če bi bil pa recimo malce drugačen kot, hitrost, ovira... bi pa lahko bilo čisto drugače...

...pa ne zagovarjam Alfe, lahko bi se malce bolj potrudili pri varnosti se strinjam...

... je pa res, da z Alfo dosti lažje spelješ kakšen nemogoč ovinek, pri kakšni visoki hitrosti, ki ga z drugim avtom verjetno ne bi... tudi to je pomemben del varnosti, kajne??? :D :roll: :D
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

NCAP je nategovanje gola u dupe brez vazelina sm ež velikrat povedu

tisti testi niso relani ne približen posntek realnosti

Poznam veliko kleparjev pa pogle poglej noben ne voz renoja zakaj k vejo da je mehek kup dreka .

Čez alfo ne jamrajo zarad karoserijske trdnosti tko da bo pomoje že dobra
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

stuntz napisal/-a:NCAP je nategovanje gola u dupe brez vazelina sm ež velikrat povedu

tisti testi niso relani ne približen posntek realnosti

Poznam veliko kleparjev pa pogle poglej noben ne voz renoja zakaj k vejo da je mehek kup dreka .

Čez alfo ne jamrajo zarad karoserijske trdnosti tko da bo pomoje že dobra
saj ce govorimo otrdnosti avta ali o njegovi togosti, to ne pomeni da je dober za krese, ampak za popravljanje. za kres je boljsi tisti avto, ki cim vec energije pri trku absorbira in se zato tudi zmecka ko puter..

alfa je pac tukaj padla in to kar fejst, tako da je nesmiselno razglabljat o kupu dreka. kaj ti bo cel avto, ce bos pa ti noter mrtev. LP
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

poglej sliko avta ke je razcefran totalno zraven pa stoji bmw bolj ko ne cel pa pol povej kje je folk preživ v togem avtu ti umreš če bedak nisi privezan ne rečem si polomlejn ampak živ da te pa zmečka pa si tam vkleščen vs porezan po možnosti šla kaka arterija pedale maš pri kolenih rečeš super ej avto je pobral vleiko energije

Kok jo bojo pa porabli da te zrežejo ven al pa da zrežejo ven tisto kr bojo pol zakopali k boš itak mrtu

No pol pa razloži zakaj je narejen dirkalnik tkao da je čim bolj trd pa tog ap da niam zmečkljivih delov in se pol poči pa folk čudežno ven prileze kam gre tista energija

dejstvo je da NCAP pride do izraza sam pri hitrostih pod 50 kmh

pr kokih se dogajajo nesreče pa vsi vemo
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Dejstvo je, da ima lahko avto celo rimsko cesto zvezdic in ti totalno nič ne pomaga, če nima voznik v glavi niti ene zvezdice.

Ampak folk je blesav in pada na tak nateg. Potem pa kupi nekaj malega, ki ima 5*, pa gre pol po možnosti kamion izsiljevat, ker ima ful varen avto.
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

Men teli NCAP testi in te zvezdice čist nč ne pomenjo!
Ne bom nč drgač vozu pa nč mn pazu na cesti, če bo meu avto, namest dveh, pet zvezdic.
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Uporabniški avatar
Tony
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Bohinj

Takole bom rekel, z mojo alfo 156 sem priletel na
avtocesti v hud naliv, če nebi imel takšnega avtomobila
verjetno sedaj nebi pisal tega sporočila, ker bi bili
jaz in moja familia kakšen meter pod zemljo.
Tako pa je bila zmečkana samo pločevina mi pa celi.
Slika
Slika
Uporabniški avatar
vizo
Alfa Member
Alfa Member

Tele testi so bol en bullsheet, k ma na konc A8ka manj zvezdic k pa en clio pa dejte se zabit skupi pa bomo vidl kdo po preživeu !

Če se ornk počš ti ne pomaga nič, tut 5 zvezdic ne.
Slika
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

se strinjam z vizotom..
pri trku je odvisna sreca... ce mas sreco bo ziv.. ce pa ne a gnojis zemljo :P
simpl k pasulj
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

no ncap testi so samo delni pokazatelji varnosti, tuki ne mormo oporekat....je pa res, da recimo Renault dela full na varnosti in to tut fulll propagira - hvalabogu sej bi alfa tut v isti situaciji...je pa res da so njihova vozila zelo zmečkljiva in imajo res dobre varnoste kletke...do 64kmh-kot je hitrost pr ncap....vse kar je nad 70kmh je pa....loterija....

zakaj ma a8 mn zvezdic k clio??--->simpl odgovor, a8 ma 2 toni, clio pa 1 tono, zakaj je mela laguna na začetku 4 zvezdice??-->bla pretežka za 70 kg pa se je preveč razsula na krešu. so teto shujšl in ma 5 zvezdic - simpl...

če se grem zaletet v steno pr 60kmh sm skor raj v laguni kot v a8....če se grem čelno v tovornjak.....sm kr raj v a8 k laguni.....loterija pač
Robert
Alfa Member
Alfa Member

Za Alfe je že od nekdaj značilno, da so za razliko od pasivne varnosti (bočne ojačitve, zmečkljivi deli, varnostne blazine, zategljivi varnostni pasovi..., čeprav je bil tudi na tem področju storjen velik korak naprej), toliko bolj znane po aktivni varnosti, ki jo sestavljajo dobre vozne lastnosti, zmogljivi motorji, zavore, odzivnost na cesti...

Sam imam raje avto, ki me bo v kritični situaciji rešil z dobrimi pospeški, odzivnostjo itd. zaradi česar do trčenja sploh ne bo prišlo kot pa da bi se zanašal na to, da bom v kupu zmečkane pločevine preživel.
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak

Damijan napisal/-a:Dejstvo je, da ima lahko avto celo rimsko cesto zvezdic in ti totalno nič ne pomaga, če nima voznik v glavi niti ene zvezdice.

Ampak folk je blesav in pada na tak nateg. Potem pa kupi nekaj malega, ki ima 5*, pa gre pol po možnosti kamion izsiljevat, ker ima ful varen avto.
AMEN na tole trditev!!!! =D> =D> =D>
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Boma malo obnovil staro temo...

Maloprejle sem bil na AMZS bazi na Otočcu in naletel na tole:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

O poteku nesreče ne vem nič, le to, da je voznik ostal živ...
Zdaj pa sami presodite, ali je 156ka varen avto, ali ne.
Fun is not a straight line!
Uporabniški avatar
Tony
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Bohinj

Če ostaneš živ je avto varen, če pa so žrtve pa vsi trdijo,
da je nevaren. Je pa res, če pretiravaš z hitrostjo in se potem
nekje zaletiš ti že zdrava pamet da vedeti da ne vem kaj ne more
ostati od avromobila. Kdo se spomni tistega testa ko se pri različnih
hitrostih avto zaleti v oviro?