Notranja osvetlitev?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
popshow
Alfa Member
Alfa Member

Lep pozdrav!

Postal sem novi lastnik Alfe 156 SW (končno). Zanima me, ko odprem vrata se znotraj ne prižgejo luči, ko pa imam ključ v prvi poziciji se pa notranje luči prižgejo (ko odprem vrata oz. ko iztopim iz vozila), a je to tko narejeno al mam jz kej narobe.
Pa še to. Daljinsko centralno zaklepanje/odklepanje mi ne dela. Odprem lahko samo na ključ. Kaj bi lahko bilo narobe? Baterije sem zamenjal.

Hvala,

Peter
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Glede daljinca znajo biti baterije, v daljincu zanič.

Glede lučke: Poglej če so v avtu vse žarnice ok. Sam res DOBR poglej pa se pozanimi kje so vse žarnice in če te delujejo. Pri meni je crknila žarnica pri varovalkah in zato je bila ves čas osvetljena vsa notrajnost.
Druga možnost če prva 100000% ni pa poglej če tista stikala na vratih delajo dober stik z maso.
O rezultatih poročaj.

LP Joseph
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Josephe napisal/-a:Glede daljinca znajo biti baterije, v daljincu zanič.

Glede lučke: Poglej če so v avtu vse žarnice ok. Sam res DOBR poglej pa se pozanimi kje so vse žarnice in če te delujejo. Pri meni je crknila žarnica pri varovalkah in zato je bila ves čas osvetljena vsa notrajnost.
Druga možnost če prva 100000% ni pa poglej če tista stikala na vratih delajo dober stik z maso.
O rezultatih poročaj.

LP Joseph
Kaj pišeš človeku bedarije?
A ni lepo napisal, da luč sicer dela, samo ne ko odpre vrata - po tej logiki ni potrebno menjati žarnice, ampak zna biti stikalo na vratih.
Naj šeenkrat zamenja baterije?
Uporabniški avatar
Don Picco
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo MiTo QV
Kraj: Ljubljana-Crnuce
Kontakt:

Italjan napisal/-a:

O rezultatih poročaj.

LP Joseph
A ni lepo napisal, da luč sicer dela, samo ne ko odpre vrata - po tej logiki ni potrebno menjati žarnice, ampak zna biti stikalo na vratih.

Pri retrovizorju mas 2 stikala levi je za autoON/OFF desni pa za priziganje leve ali desne stresne lucke.

glede zadnih pa enako pritisni na samo lucko in se prizge ali ugasne pol pa mal skobinerej z prvo stresno pa bi mogl dela,ce pa ne pol je pa stikalo sel v buce ali pa zarnice
We brake 4 Nobody
!!!AR - 156 2.5 v6!!!
!!!AR-MiTo QV!!!

“A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster.”
— Jeremy Clarkson
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

Možno je da je nekdo prevezal napajanje lučk tako da delujejo samo kadar imaš notri ključ. Stikala so v redu ker ti luči delajo, kar se tiče centralca pa povej ali imaš original ali kaj dograjeno, lahko da je napajanje modula za zaklepanje prekinjeno ali pa je okvara na sprejemniku.
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Fantje, rešite to zadevo, ker je pri meni popolnoma isto sranje in mi gre na k*

Moj avto je pa 164. Problem je pa pri meni še v tem, da potem te lučke v vratih ne ugasnejo in sem jih moral vn vzet.

Torej - lučke se mi prižgejo le takrat ko dam kontakt, ugasnejo pa potem normalno. Lučke v vratih pa so mi gorele non-stop. Tudi ko sem se peljal ali ko sem avto zaklenil.

Rešitev?
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Italjan napisal/-a:

O rezultatih poročaj.

LP Joseph
Bedarije pa dej nehi no ( sej menda kej vem, sej sm štromar ) :lol:

Dobre preberi sedaj, to je ena izmet možnosti če v avtu napeljava ni bila NIČ spreminjana in če je osnova ista kot pri 33. Tam je tako da če ti katera žarnica ki je vezana vzporedno pri osvetlitvi notrajnosti ( varovalke sprednja in zadnja pritljaznik ), tako da če ti katera od teh crkne pride masa v stik, kar posledično pomeni da tista žarnica katera še dela sveti, saj ima stalni plus.
Če pa je bilo na njegovem avtu kaj sprmenjeno in šarano po el. pol pa se stvar spremeni.

Zdej pa naj napiše ali mu lučka sveti tudi tako ko daš stikalo na on in avto ni v kontaktu. Potem pa bomo iskali naprej. pametno pa bi bilo tam pri žarnici malo razrt pa z voltmetrom malo pomert, lahko da je samo kak stik pri žarnici slab ( italjan, spet zate, ko daš kontak pa morda sprožiš nov krog??? ).

LP Joseph
Zadnjič spremenil Josephe, dne Sr Apr 13, 2005 4:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Vse te zadeve upravlja eno vezje in rele. Če je kakšen domač mojster kej prevezvov potem bo treba pregledat kable. Drugače pa workshop od avta pa pregledat kje se nahaja ta elektronka.

Bom jest pogledov če najdem kje so te zadeve pa bomo zrihtal 8)

Slika
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Unicorn napisal/-a:Fantje, rešite to zadevo, ker je pri meni popolnoma isto sranje in mi gre na k*

Moj avto je pa 164. Problem je pa pri meni še v tem, da potem te lučke v vratih ne ugasnejo in sem jih moral vn vzet.

Torej - lučke se mi prižgejo le takrat ko dam kontakt, ugasnejo pa potem normalno. Lučke v vratih pa so mi gorele non-stop. Tudi ko sem se peljal ali ko sem avto zaklenil.

Rešitev?
Kako pa sploh drugače svetijo te lučke. A samo ko so vrata odprta?

LP Joseph
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ko odpreš vrata se prižgejo lučke v vratih in v kabini, ko pa vrata zapreš se pa ugasnejo čez par sekund. In to mora delat brez kontakta. Tako je pri moji :mrgreen:

Slika
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist
Kraj: Zasavje

Merlin napisal/-a:Ko odpreš vrata se prižgejo lučke v vratih in v kabini, ko pa vrata zapreš se pa ugasnejo čez par sekund. In to mora delat brez kontakta. Tako je pri moji :mrgreen:
Enako pr meni,no če vrata dobro ne zapreš se lučka ne ugasne :mrgreen:
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Merlin napisal/-a:Ko odpreš vrata se prižgejo lučke v vratih in v kabini, ko pa vrata zapreš se pa ugasnejo čez par sekund. In to mora delat brez kontakta. Tako je pri moji :mrgreen:
Pol je verjetno vse vezano pod isti "krog". Če je tako naj preveri vse in res ves žarnice ki osvetljujejo notrajnost. Če se vse cele in ok pol se pa išče napako naprej.

LP Joseph
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Ni vse v istem krogu, ker tudi če vzameš eno žarnico ven, ostale svetijo.

Pri moji je bil 100% na delu nek domači mojster, ker so bila desna vrata že razmontirana. Barvana pa niso bila, tako da mi je to sumljivo. Nekoga je to moglo zafrkavat in je po svoje "popravil"...
popshow
Alfa Member
Alfa Member

Hej!

Ja vbistvu sm danes opazil še eno stvar, ki je po vsej verjetnosti vezana na vse te moje težave. Vsakič ko potegnem ključ iz ključavnice za vžig, se vse skupaj resetira. Resetira se števec kilometrov, ustavi se ura in radio izgubi ves spomin. No, radio verjetno ni vezan na stalen plus ali pač.

Ko odprem vrata se lučke v notranjosti ne prižgejo. Ko imam kontakt se lučke ob odprtju vrat prižgejo in ko vrata zaprem se počasi ugasnejo (samo kadar imam kontakt). Če prižgem lučke posamezno, delajo brezhibno. Ko odprem prtljažna vrata lučke delajo brez kontakta!!!???
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Josephe napisal/-a:
Pol je verjetno vse vezano pod isti "krog". Če je tako naj preveri vse in res ves žarnice ki osvetljujejo notrajnost. Če se vse cele in ok pol se pa išče napako naprej.

LP Joseph
Tolk te je štromarja, kot je štromarja moje babnce...
Odgovori
  • Informacija