Dečki sedaj pa malo HOLD ON A SECOND PLEASE
Zgodbo poznam zelo, zeloooo dobro, to je alfa o kateri smo se že pogovarjali, od mojga kolega Boštjana!
Naj vem povem, da je on imel že serijsko vgrajeno neko elektroniko, ki baje blokira lopatico turbine, da se le ta nezačne pripirat in tole škatlico je mel "ima" zmontirano pri kilerju spredaj....
Bilo je original tovarniško vgrajeno, ko je bil avto NOV!
Sam osebno sem jo probal pelat "ko je imela toliko konjev", se pravi 240, ker maš stikalo spodaj, sem probal z izklopljenim stikalom, pol sem pa vklopo na 240 in JE RAZLIKA! Avto se mu je vrtel do 7500obr enakomerno!!
Potem se je pa tipu začelo utrgavat, ko sem MU JAZ ko sem sam dal čip tuning not v mojo Q4, sem še dal njemu enega "ker sem mel 2" in je reko da sedaj pa uber trga, samo nisem se takrat uspel pelat, ker sem šel pol v tujino delat, sedaj pa me itak ni blo 4 mesece, ampak vmes ko sem kupil S4, sem pa slišal grozne zgodbe
Slučajno je mel Bošta avto pri istem mehaniku kot jaz S4-ko, v bresternici (proti SG)...
Meni sta kolega mehanika tam menjavala vse na S4-ki (zob.jermen, v. pumpa, končniki.....), in tam je beje bila "mogoče še je" prav TALE črna 155 Q4, od kolega...
RES baje da mu je bate stopilo ja, je reko Matjaž "šef" tam, sedaj mu baje delajo generalko, baje da bi še Bošta rad da mu glavo dol vzame
Kaj več nevem povedati, ker je malo noro vse, dan preden sem januarja šel v nemčijo sem bil pri Boštjanu in sem mu reko naj mi špara njegovo alfico, da ko pridem nazaj da jo bom kupo, sem reko 100%, naj samo pazi na njo in naj preveč ne tjuna, NO sedaj ko sem se prvič za veliko noč vrno za par dni sem pa vmes S4-ko kupo (so pač padli načrti z Q4 v vodo, ker rabim drugačen avto), potem sem šel nazaj gor v GER, sem bil celi april gori, no in tole se je pa potem VMES "aprila" zgodilo, da mu je vtrgalo mašino
Ko sem zvedo sem mu sicer napiso enih par sms-ov pa tak, ampak sedaj ko sem doma pa se še nisem oglasil do njega, malo je noro ker sem šel pa drugi avto kupo, no po drugi strani pa je alfico uničo
Nevem kaj je delal, vem samo da je bilo še dosti teorij za tjunanje, potegneš žlavhec dol, pa ti fila enakomerno tud 1.5bara, verjetno je to naredo, VALDA da je potem toplota...HUUU
OK, o celi situaciji sem jezn, skeptičen, verjetno se bom v naslednjih dneh res oglaso do njega da vidim kaj se je dejansko zgodilo
LP