Črna Alfa 155 Q4,s 300Bhp???

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
Naio
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor-okolica

Živjo...,u pri nas po mariboru se vozi ena AR Q4-črna,z grdimi rdečimi odbijači,ter plavo notranjosto....naj bi mela nekje 300BHP-jev.

Avto je bil tudi viden na Avto.net-u

Kolko je to ralno?

PS:zdaj baje ne vozi več,ker bi mu naj pri 290km/H!!!(ja prav vidite),
stopilo bate...

A so eni res takšni lažnivci?:)al pa so tok not padli:)
Naio
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

je kaka slika kje ???
Čudi me kar za ta avto še nisem slišal !
Uroš
Uporabniški avatar
Naio
Alfist
Alfist

Bla je na avto net,se prodajala za nekje 700k.
Mogoče si vidu...tak baby blue je mel armatruko pobarvano.Grozno je zgledlo.

Zdaj je ni več gor,sem pogledal...
Naio
MG
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ma ja pa kaj se.
ce ze sam pogledas avto, ves da lastnik ni glih prseben, tk da mu najbrs tut ni za verjet kar govori.
miljon avotv je ko majo 300hp pa so spedenani na zuni, pol se pa zve da v resnici 1.8
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kamnica pri MB

Dečki sedaj pa malo HOLD ON A SECOND PLEASE :wink:

Zgodbo poznam zelo, zeloooo dobro, to je alfa o kateri smo se že pogovarjali, od mojga kolega Boštjana!

Naj vem povem, da je on imel že serijsko vgrajeno neko elektroniko, ki baje blokira lopatico turbine, da se le ta nezačne pripirat in tole škatlico je mel "ima" zmontirano pri kilerju spredaj....

Bilo je original tovarniško vgrajeno, ko je bil avto NOV!

Sam osebno sem jo probal pelat "ko je imela toliko konjev", se pravi 240, ker maš stikalo spodaj, sem probal z izklopljenim stikalom, pol sem pa vklopo na 240 in JE RAZLIKA! Avto se mu je vrtel do 7500obr enakomerno!!

Potem se je pa tipu začelo utrgavat, ko sem MU JAZ ko sem sam dal čip tuning not v mojo Q4, sem še dal njemu enega "ker sem mel 2" in je reko da sedaj pa uber trga, samo nisem se takrat uspel pelat, ker sem šel pol v tujino delat, sedaj pa me itak ni blo 4 mesece, ampak vmes ko sem kupil S4, sem pa slišal grozne zgodbe :oops:

Slučajno je mel Bošta avto pri istem mehaniku kot jaz S4-ko, v bresternici (proti SG)...

Meni sta kolega mehanika tam menjavala vse na S4-ki (zob.jermen, v. pumpa, končniki.....), in tam je beje bila "mogoče še je" prav TALE črna 155 Q4, od kolega...

RES baje da mu je bate stopilo ja, je reko Matjaž "šef" tam, sedaj mu baje delajo generalko, baje da bi še Bošta rad da mu glavo dol vzame :?

Kaj več nevem povedati, ker je malo noro vse, dan preden sem januarja šel v nemčijo sem bil pri Boštjanu in sem mu reko naj mi špara njegovo alfico, da ko pridem nazaj da jo bom kupo, sem reko 100%, naj samo pazi na njo in naj preveč ne tjuna, NO sedaj ko sem se prvič za veliko noč vrno za par dni sem pa vmes S4-ko kupo (so pač padli načrti z Q4 v vodo, ker rabim drugačen avto), potem sem šel nazaj gor v GER, sem bil celi april gori, no in tole se je pa potem VMES "aprila" zgodilo, da mu je vtrgalo mašino :(

Ko sem zvedo sem mu sicer napiso enih par sms-ov pa tak, ampak sedaj ko sem doma pa se še nisem oglasil do njega, malo je noro ker sem šel pa drugi avto kupo, no po drugi strani pa je alfico uničo :(

Nevem kaj je delal, vem samo da je bilo še dosti teorij za tjunanje, potegneš žlavhec dol, pa ti fila enakomerno tud 1.5bara, verjetno je to naredo, VALDA da je potem toplota...HUUU

OK, o celi situaciji sem jezn, skeptičen, verjetno se bom v naslednjih dneh res oglaso do njega da vidim kaj se je dejansko zgodilo #-o

LP
Dean
MG
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

o-joj, kake stvari nastanejo ko je folk pijan.

kako elektroniko ko bi ti kaj blokiralo na turbini? to so ciste buce.

en cip dat noter, ko cist mal bencina spricne ni noben problem, avto gre ko prasica, sam ne dolg.

serijska turbina ti ne more filat konstantnih 1.5 bara, ker je premajhen pretok zraka da bi lahko tlak narastu na tok. mogoce, mogoce pozimi, pa da je turbina nova, pa tut ce nevemkaj poberes dol, pa nevemkaj nardis z elektroniko.

drugac je pa tista alfa ogabna.
ginek
Alfist
Alfist

MG napisal/-a: o-joj, kake stvari nastanejo ko je folk pijan.

kako elektroniko ko bi ti kaj blokiralo na turbini? to so ciste buce.
:-) Moraš razumet njihov žargon. Tehnično gledano to res obstaja - overboost ventil pušča nadtlak da gre mimo wastegata-e in ga tako preslepi da se kasnej odpre. Overboost ventil je lepo krmiljen prek ECUja torej lahko rečemo da ECU+overboost ventil (oz. elektronika) blokira wastegate (ki je znotraj turbine res kot ena lopatica)

VENDAR to ni imela samo ta Q4, ampak ima prav vsaka Q4 :lol: :lol:

MG napisal/-a: serijska turbina ti ne more filat konstantnih 1.5 bara, ker je premajhen pretok zraka da bi lahko tlak narastu na tok. mogoce, mogoce pozimi, pa da je turbina nova, pa tut ce nevemkaj poberes dol, pa nevemkaj nardis z elektroniko.
Se strinjam, Q4 ima premajhno turbino za 1.5 bara pri 7500(!!) obrata. Če pa so namontirali večjo in samo po domače prevezali overboost ventil ni čudno da so se bati stopili. (tud tisti injektorji so premajhni za kaj takega, ti ne pomaga nobeno premapiranje)
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak

Hvala za odgovore gospoda DOKTORJA =D> :doubt:

Kakšen žargon #-o
Dean
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Tak čip k preslepi wastegate sem mel jst v moji pa je šlo do 8000rpm pa čez 260km/h, še isti večer k sem jo kupu pa je zaropotal in je bat stopil.
Smo pa zmeril pospešek do 105 km/h 6.5s
Kurc če bi vedu pa bi čip vn uzel bi najbrž še dons lavfala, tko bo pa še mal trajal da bo na cesti.

Drugače je pa dost da cev snameš iz membrane ki wastegate kontrolira pa avto trga, dokler kej ne "odtrga"
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
ginek
Alfist
Alfist

alan q4+33 napisal/-a:Tak čip k preslepi wastegate sem mel jst v moji pa je šlo do 8000rpm pa čez 260km/h, še isti večer k sem jo kupu pa je zaropotal in je bat stopil.
Smo pa zmeril pospešek do 105 km/h 6.5s
Kurc če bi vedu pa bi čip vn uzel bi najbrž še dons lavfala, tko bo pa še mal trajal da bo na cesti.

Drugače je pa dost da cev snameš iz membrane ki wastegate kontrolira pa avto trga, dokler kej ne "odtrga"
Da se razumemo, tudi standarden tovarniški čip "slepi" wastegate, čisto na enak način kot tunani čipi. Taka sta pač motor in elektronika v Q4. Problem je ker ga eni čipi mal pretiravajo :-)
Uporabniški avatar
Naio
Alfist
Alfist

me veseli,da je tema tako obiskana...:)

Pridni ste,ni kaj :lol:
Naio
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak

Naio napisal/-a:me veseli,da je tema tako obiskana...:)

Pridni ste,ni kaj :lol:
VALDA, saj to je ja zanimivo področje :wink: :lol:

@alanQ4... mogoče pa bi mogel ti met tlak bencina malo večji, tam na nekje 3bare, nevem če nisi mel standardno na 2.5bara :?

Pospešek 6.5 do 105, bi vsekakor rekel da je realen!

Sicer glede na tisto kar sem od Blaža slišal (on in ostali ki so bli poleg že vejo), no glede na tisto nevem kolko bi bilo realno če pomislim da bi z g-techom mero, recimo pri meni, druače pa se tako roko oz. posnetek z kamere da zmerit pospešek celo "nižji" od 6sek :wink: 8)
Dean
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Kaj napisati v to temo drugega kot:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa je preveč stvari, da bi jih našteval zakaj. pa če me še ožigosate za doktorja, tako kot ste MG in Gineka, bom rekel, ker oba poznam, da sem rad v njuni družbi. :D :D :D

Saj res, ena skupna pijača bi sigurno pasala, mam občutek, da bi se vidva razumela, koliko vaju poznam tako na hitro.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

TEO:
Pol pa 25ega na MB Piajča 2 ...
----------------------------------------------------
Ono Q4 pa sem še jaz vozo...ono so gnali pubeci(dok jo je mel MATO) brez destilirane vode v kuferamu... :oops: :oops:

Dovolj?

Pa tuji jaz vem nekaj o njej pred tem kaj se je zgodlo ko jo je Mato prodal. Še vedno pri 170km/h tak spega(zvije) vrata ven da lahko vidiš skozi??? Alfa je iz primorja...pa saj nema veze...no sicer pa sem si zaradi NJE dal taki NICK...ker sem jo htel kupit dok še je bla vredu, vendar malo (2 tedna) preden bi jo vzel sem materi skor 4 leta staro Škodo Felicijo totalkiro in sem namesto sebi - njej kupo drug avto IN ga registriral!

Če bi jo jaz mel...nei blo nekih "domača štala" tiuningov-NA SREČO.
Aja ps: Tuji ko so nalili destilirano vodo not zadaj v posodo za watterSpray ni ta zedeva vredu delovala in je bil vedno tak riziko. Pri tem čipongu bi še mislim da lahk avto zdržo samo z ne 100% watterSpray-em 100% ne.

Matotova zjava ob 2 tedna po prodajii in vožji z tem avtom(men samo): Stari škoda da nisi ti kupo...nena gre več tak ko je šla...saj še zalima samo ne več tak. Rukne več nena ko je prej. To so že jebali nekaj motor doma. Lastnik pa se je hvalo da je nevem kaj baje vse porihto
Dogajanje: Na letališču v MBju.

Barve vozila: MAVRICA. Škoda avta. Bil je en izmed najlepših 155sk EWER!
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
MG
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@teo: :lol:
Odgovori
  • Informacija