Fiat Tipo 2.0 16v

Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati,...
Odgovori
trafo66
Alfa Member
Alfa Member

Imam Tipa 2.0 16 v .Zanima me ,če ima kdo izkušnje s tem motorjem,imele so ga tud nekatere Alfe. Namreč ko pogledam zobati jermen je čisto malo na robovih svetlikajoče ,verjetno od nekje pride olje. Semeringi so ok ,nikjer ni videt,da bi kaj puščalo .Sumim okrog oljne črpalke ampak videt ni nič. Ena odmična jermenica je rahlo zarošena,druga popolnoma suha. Mogoče je imel kdo podobne težave. To je res minimalno prav zato ni videti kje bi slinilo olje.Ali je sploh smiselno to iskat.Drugače je motor suh kot poper,nikjer ne kaplja .
Uporabniški avatar
grega983
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia Delta 1.6 turbo
Alfa Romeo 33 1.7 16v Permanent 4
Lancia Thema 2.0 16v turbo LS

Volvo XC90
Kraj: Fram

S pušanjem olja in mazanjem zobatega jermena se ni za hecat.

Suhi zobati jermeni niso narejeni, da dobro prenašajo maščobe. Material razpada. Ne vprašat kako vem :mrgreen:

Najbolje bo sneti pokrov zobatega jermena in se bo prav lepo videlo kje pušča. Dejansko je pa lahko puščanje na semeringih odmičnih gredi, tesnilo pokrova ventilov, tudi puščanje skozi navoje stojnih vijakov izpušnega kolektorja lahko naredi pocarijo in pa seveda semering na oljni pumpi.
Vsi kosi, odpadli z mojih krip, so bili s ponosom izdelani v Italiji :)
trafo66
Alfa Member
Alfa Member

Da bom to snel. Da vidim kaj se dogaja pod pokrovom. Ni mi pa jasno gledam v katalogu delov za ta motor semeringe.Ima semeringe na odmičnih gredeh in semering na glavni gredi verjetno je to semering oljne crpalke. Kot da je to semering za gred in črpalko .Nekaj se mora videti. Res je pa neko minimalno puščanje. Ko bo pokrov snet potem bom opral z brake cleanerjem vse komplet ,da bo čisto suho in potem bom gledal ko motor laufa,če se kje pojavi olje
trafo66
Alfa Member
Alfa Member

Zanimivo je pa tole. Pred generalno na motorju mi je puščalo olje na semeringu glavne gredi tako da je bil ves karter masten in leta je bil flekec na tleh ko sem parkiral ampak jermen je bil suh kot poper.
Odgovori
  • Informacija