145 1.4 -> 2.0

Izgled Alfic, povečanje moči
CH145
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: primorska

Pozdravljeni!
Matra me nekaj.. Moja alfica mi je izredno všeč po zunanjosti, barva...styling.. vse, samo konjičkov primankuje :oops: . nekaj časa gledam že za kakimi 2.0 QV, samo ne najdem taprave oz. če je že kaka dobro ohranjena, mi barva ne diši :doubt: . Se da na mojo 1.4 samo motor od 2.0 dat notri? je tehnično izvedljivo, karoserija dovolj ojačana? ali bi me za to predelavo prišlo več koštat, kot če bi vzel prej omenjeno dobro ohranjeno 2.0, pa da bi jo prebarval pa styling?
LP
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Kakšna barva ti je pa všeč, oziroma ti ni všeč, če ni skrivnost??? :|

Kaj pa maš zdj za eno 1.4Boxer al 1.4TS?
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Jz pa mislm nasledn let na 1,8 it. Jih je vec, pomoje bol ohranjene kakor 2,0 in registracija je nizja. Me pa zanima, kaj vse bi blo treba zamenjat iz 1,4 TS v 1,8 TS. Imam pa 146, pa naj kdo se cene zravn napise, da vidimo, ce se sploh kaj takega splaca. :)
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

fantje, kdo bo pa videl, da motor ni 1.4 ampak 2.0

Če najdeš kje kakšnega, kar menjat pa menjalnik seveda tudi zraven.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Sportiva
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: slov. bistrica

med 1.4 in ostalimi je nekaj razlike ampak en "navaden" tega ne opazi. 1.8 in 2.0 imata tudi bremze drugacne (glavni cilinder in servo sta ista oz. paseta) pametno je menjat tudi akse in menjalnik ceprav vse pase. fajn je tudi da ce je avto marec l.98 ali novejsi da je tudi motor novi model (prepozna se po deklu, kolektorju in racunalnik ma na loputi, pa se par malenkosti) zato da ni treba kable za racunalnik prerihtat (pa razlika je v konjih)....

aja na karoseriji pa jaz ne opazim razlik.
Uporabniški avatar
zombi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0 JTDm
Kraj: Logatec
Kontakt:

hja, sanja svinja o kukuruzi, razen, če se ne maraš več in bi rad delal samomor!

Ne se zajebavat iz tega.

Ni edini razlika med QV in 1.4 motor in menjalnik!
Ogromna razlika je v zavorah, velikosti diskov. Premer diskov ima vsaj moja QV enak kot Q4, zadaj pa puntove sprednje diske...
Drug izpušni sistem, roke...

Večine neoriginalnih platišče 15" se na QV neda zmontirat, ker nasedejo na čeljust...

Če imaš željo po točno določeni barvi, raje prebarvaj, ker se ti drugače ne splača, razen, če bi kje zelo ugodno dobil kose. Motor 2.0 TS je pa zelo težko dobit, kar ti lahko potrdi alfatuner, ki ga že nekaj časa išče, razen, če bi rad dal 2000 EUR..
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radenci
Kontakt:

no zato pa jaz iščem 1.6 ali 1.8... pa bom mel manj problemov pri menjavi...
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

Sej je napisu da bi rad samo več konju, ne pa tut boljše bremze.
Druzga ko motorja in eventuelno menjalnika mu ni potrebno menjat za več konjev. Aja, pa roke so iste.
Kokr sm zastopu ma on avto že nastaylan tko da mu je všeč. Če dobiš motor ga pač zamenjaj.
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

ja sam če že menja motor, bi blo zelo pametno da bi menjal tud bremze, ker verjetno ne rab več konjov, zato da se bo isto vozu kot se zdej....se je le treba nekak ustavt, pa se splača dat neki $ pa da se zamenja tud bremze. Sej to bo naredu za svojo varnost.
LP
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Ljubljana

Fantje,malo neodgovorno je svetovati zamenjavo tako različna motorja(moč in prostornina),ne da bi upoštevali zavore,roke,elektroniko,menjalnik pa je tudi drugačen!!Pa še preveč cekina boš zmetal!Pri nas so vse dobre Q.V že v naših rokah,lahko pa greš v Italijo srečo probat!
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

Pa sej če mu je dozdej dobr bremzal, mu bo pa še pol ko bo mašino zamenu. Pol pravte da menjalnik od 1.4 ne paše na 2.0? Aja, pa ni napisu, da hoče večjo varnost ampak več konju!! Zakaj bi zamenju pol avta, če lahko samo mašino in pa računalnik seveda?
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Sportiva
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: slov. bistrica

roke so iste na 155,145, bravotu,marei,dedri...... menjalnik je razlika samo v prestavnih razmerjih (kar pomeni mas na izbiro :) ) ce elektronike (nevem kaj si predstavljate pod to besedo) ne menjas pa tak ne laufa najbolje. bremze pa nimajo veze z motorjem, je pa pametno met cim boljse ker vcasih prav pridejo :)

barvanje avta na drugo barvo pa tudi ni tak poceni (precej dela). pa se ce ma avto urejen tak kot njemu pase bi na naslednjega spet mogel precej denarja zmetat da bi bil tak. pa se bi se dalo nastevat o notranjosti.... po vrhu vsega pa se vsako leto prispras z registracijo.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-poslušte,imel sem 145 1,4TS in 1,8TS,in samo to ti povem,od 40 km razlike,sam pričakoval več
-saj ni da ne gre boljše,npr. razlika je očitna pri polno naloženem avtu,ampak če že hočeš močnejšo mašino potem prodaj 1,4 in kupi 1,8 =D>
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Ja ocitno treba to delat ja. Samo jaz npr. moj avto poznam plus, da ni nikakrsnih problemov (je pac tank), in nebi rad su rabljene 1,8 kupovat, k jo je lahko prej folk zlorabljal in je v drek stanju potem.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

Dejch napisal/-a:Ja ocitno treba to delat ja. Samo jaz npr. moj avto poznam plus, da ni nikakrsnih problemov (je pac tank), in nebi rad su rabljene 1,8 kupovat, k jo je lahko prej folk zlorabljal in je v drek stanju potem.
-pol pa vozi miško svojo raketo in uživaj
Odgovori
  • Informacija