Hitrostni razred pnevmatik / gum

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
jigga
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kamnik

Malo bi povprašu vs k se spoznate. Zdej moram zamenat gume na 156-ki pa mi povsod zabičujejo d morm nujno vzet V- hitrostni razred, kokr piše v homologaciji, ampak to je ful drago. Kolk pa res preverjajo, al maš ta V razred gor. Najcenejša k sm jo najdu je KLeber 185/65/15 k je s popustom skor 21 jurjev, najprej sm mislu dat 205/60/15, ampak zdej k sm vidu kok to stane pa fuck. A kdo lahko kje cenej zrihta, ampak morjo bit nove. Hvala za nasvet. Sej vem d ste o tem najbrž že dost pisal
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

ma kakšn v razred uzam tisto k je cenej gledajo dimenzijo
Uporabniški avatar
dejanka1
Alfa Member
Alfa Member

A pa veš da je T razred premal za tvoj avto? Pol že pri 200 reskiraš dost bol kot če bi imel V razred. Z gumami se ni za zajebavat :roll:
MareA
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: KP-LJ

Hmmm... kleberova Dynaxer HP2 185/65 R15 V je 18600 (pri Španu). Za primerjavo; enaka guma v H razredu je 15700. Gume boš imel 2-4 leta. Razlika v ceni je dobrih 10 k tolarjev. Jaz bi še enkrat premislil o izbiri razreda.
205/60 R 15 pa stane 19400 SIT. V najboljšem primeru prišparaš 15k SIT. Če seveda govorimo o Kleberu. Morda tudi ni odveč kakšen centimeter več...
Sad me ima...vroooooooooooooooooom...sad me nema
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

kaj pa 195/50/15?
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

sleby napisal/-a:kaj pa 195/50/15?
Premajhne za na 156!
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Uporabniški avatar
djsly
Alfist
Alfist
Kraj: Lublana

jigga napisal/-a: Kolk pa res preverjajo, al maš ta V razred gor.
preverjajo. Vsaj meni so ful težil k sem mel zimske H (en razred nižje od V). Pa je piskal da mi bo ablce dol pobral...dokler ga nisem pomiril da so zimske lahko razred oz. dva nižje od letnih kot piše v homolomo.

Poglej malo v avstriji. http://www.reifendirekt.at/Reifen.html
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

djsly napisal/-a:
preverjajo. Vsaj meni so ful težil k sem mel zimske H (en razred nižje od V). Pa je piskal da mi bo ablce dol pobral...dokler ga nisem pomiril da so zimske lahko razred oz. dva nižje od letnih kot piše v homolomo.

Men že odkar imam Alfo to preverjajo, čeprav takrat še ni bilo zakona, ker za njih Alfa 155 s serijskimi 16" sploh ne obstaja... :evil:

So pa res uzakonili, da je hitrostni razred lahko za 2 razreda nižji pri zimskih gumah. Žalostno pa je, da moraš na to opozarjati tiste, ki naj bi kao vse vedeli o tem!
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

djsly napisal/-a:

A to se da prek interneta naročt pa posljejo tud u SLO al si daw link samo tko informativno zarad cen?
MareA
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: KP-LJ

sleby napisal/-a:kaj pa 195/50/15?
Res je, ne paše na 156, a verjetno misliš na kakšno drugo (alfo). Misliš na Kleber Dynaxer? H je 13.800, V pa 14.200 SITih. V tem primeru sploh ne bi razmišljal o hitrostnem razredu.
Sad me ima...vroooooooooooooooooom...sad me nema
Uporabniški avatar
jigga
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Kamnik

No, hvala za nasvete, bom vidu kaj bom vzel
Uporabniški avatar
djsly
Alfist
Alfist
Kraj: Lublana

Creed:

Fragen zur Reifengrösse oder zu unserem Angebot allgemein werden Ihnen gerne beantwortet von [email protected]

Ne znam nemško ampak po moje je najbolje da jim pišeš. nisem še naročal tu, sem samo cene gledal in potem je šel kolega v A iskat gume po tej ceni.
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

djsly napisal/-a:Creed:

Fragen zur Reifengrösse oder zu unserem Angebot allgemein werden Ihnen gerne beantwortet von [email protected]

Ne znam nemško ampak po moje je najbolje da jim pišeš. nisem še naročal tu, sem samo cene gledal in potem je šel kolega v A iskat gume po tej ceni.
to smo že predebatiral, ko sem jest kupoval gume in je bil zoran pameten s telim reifendirekt-om. Gum ne vozijo v slovenijo, lahko jih greš pa sam iskat v Avstrijo.
Drugače pa poklič na vulkanizerstvo Furlan - Dobova ali pa Lasič na istem koncu in je malo dražje od Reifendirekta.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Uroš
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt: