AR147 panti za vrata

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Forza Italia
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: kranj

a samo meni, a tudi vam poka, ko odpirate vrata. pomoje bo treba zamenjat tisti srednji pant oziroma "ustavljač" vrat. a je že kdo to delal? ko sem napol odstranil tapeto z vrat, me je blo kr groza.en kup enih kablov pa polivinil...no če je že kdo delal, mi lahko prosim pove, kako je to najbolje narest(kaki štifti da jih ne bom odlomil). seveda pa če kdo lahko cenej zrihta te pante kot na uradnem servisu, se priporočam.

lp

jaka
"It's all about pushing my limits"
FIAT MAJSTER
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Prekmurje

Forza Italia napisal/-a:a samo meni, a tudi vam poka, ko odpirate vrata. pomoje bo treba zamenjat tisti srednji pant oziroma "ustavljač" vrat. a je že kdo to delal? ko sem napol odstranil tapeto z vrat, me je blo kr groza.en kup enih kablov pa polivinil...no če je že kdo delal, mi lahko prosim pove, kako je to najbolje narest(kaki štifti da jih ne bom odlomil). seveda pa če kdo lahko cenej zrihta te pante kot na uradnem servisu, se priporočam.

lp

jaka

Najprej preveri če je ustavlajč dobro prišraufan. Običajno se odpusti tisti vijak (štift) ki je na šasiji ali pa druga dva na vratih.
Najlažje ugotoviš tako da počasi odpiraš vrata in gledaš kje poka.

Zamenjava:
-snameš tapeto in zaščitno folijo
-odšraufaš štift na šasiji
-odšraufaš dva vijaka ki držita ustavlajč na vratih
-ustavlajč potegneš ven z notranje strani vrat

Zelo pomembno je da novega dobro podmažeš z kvalitetnim vazelinom.

Če si hiter ga zamenjaš v 30 min.

Uživaj v delu. :mrgreen:
Sanjski avto: HONDINA mehanika v ALFI
ćure
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: velenje

Mogoče kdo ve kolikšna je cena omenjenega panta?
Odgovori
  • Informacija