Bodimo raje realni - kaj storite, ko začne na semaforju utripat zelena?
Stisnemo še malo po plinu, da bi se zrinili skozi, dokler je še zelena, a ne?
In potem pri utripajoči zeleni oranžna ne sveti tako dolgo in kar hitro se ti zgodi, da iz "stiskanja na zeleno" postane norenje skozi rdečo.
Maribor pa semaforji so pa itak se mi zdi da nezdružljiv pojem včasih... zelena ne utripa, oranžna pa kar gori in gori in gori... folk pa še kar vozi in vozi...
Mislim da to ne bo imelo posebnega učinka na število nesreč na cestah, ker pomen oranžne in rdeče je še zmeraj jasno definiran. Če si enkrat tako blizu semaforja, da ne veš a je utripnil, ali preklopil zeleno, je itak vseeno, ker greš skozi (tut varno ustavit se ne bi več mogu) - če pa od daleč vidiš da je na semaforju oranžna, pa vseeno rineš je pa itak po obeh variantah to že prekršek, a ne?
Js v tem ne vidim posebnega problema - tam, kjer bodo ukinili utripajočo zeleno, bodo pač podaljšali interval oranžni in zadeva bo ostala praktično nespremenjena. Vem pa tut, da bo to pomenilo kar problem za Korošce (kjer nam luči utripajo) in bodo policaji še bolj podrobno opazovali dogajanje in spisali verjetno kar nekaj papirja na to temo. (takšnega, ki ga je treba potem tut plačat). Tisti, ki ste s Koroške, ali pa ste vsaj občasno kdaj tu, veste kaj to pomeni (na Koroškem je na cestah toliko plavih, da se ti zdi da je pri nas vsak tretji tip policaj) In s takimi akcijami, kot se nam obeta, mislim da kar dobro vzrejamo to populacijo "Homo policajus" (marsikateri izmed njih ni ravno "Sapiens", zato takšen naziv).
P.S.: Z zadnjo izjavo ciljam seveda na tiste s katerimi sem imel opravka po "uradni dolžnosti" - seveda kot alfist... moram rečt da jih ni blo ravno malo
P.S. od P.S.: Tistih verjetno sploh nisem užalil z zadnjim stavkom, saj itak ne vedo kaj sem napisal.