Alfa 156 1.8, 103 KW

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
althea
Alfa Junior
Alfa Junior

Zdravo

Odločam se za nakup omenjenega avtomobila in me zanima na kolikšno porabo lahko računam, imam pa predvsem samo mestno vožnjo?

lp,
joo
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Prevalje

Mestna vožnja: 10l
Relacijska (umirjena): 8l
Mešano: 9l

Agresivnejša vožnja: Ni umejitve...
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Ce kupujes Alfo ne glej na porabo, ce hoces sparat pa kup Lupota dizla :)

LP
Uporabniški avatar
fejstfnt
Alfa Member
Alfa Member

Jaz imam sicer 106 KW, samo najbrž ni neke razlike.

Zadnji tank mi je porabu rekordnih 11,7. Tukaj je bilo 80% zimske mestne vožnje v službo in nazaj.
Drugače je neka povprečna poraba okoli 10.
Najmanjša poraba je bila 8,7 ko sem šel v Makarsko. To je zajemalo nekih 70% avtoceste (140-160 km/h), ostalo pa uglajena vožnja po navadnih cestah + dobro uro vožnje v kolonah.

V glavnem ni ravno najprimernejši za mestni avto :wink:
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Povprečna poraba pri moji od 9 do 10 na 100, mestne vožnje imam mogoče 20%. Najmanj sem imel 8,8 (relacija z zelo malo AC, dinamična vožnja). Meni se ne zdi velik, glede na to kaj avto nudi :D (ni pa malo glede na cene bencina :? )
Uporabniški avatar
jezand
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor
Kontakt:

po domače povedano, računaj na cca . 10 LITROV na 100 KM

lp,
------------------------------------------------------
Uporabniški avatar
vizo
Alfa Member
Alfa Member

10+
Slika
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

za tolk konjev in kubitažo ne morš računat da ti bo pila 5 litrov na 100, za tako porabo bi mogu kupit avto z 1.0 motorjem in 45 konji, drgač pa bo tam okol 10 litrov na sto odvisn kolk maš teško nogo

lep pozdrav
BONO
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni!
Po mnogo letih želja sem si končno nabavil prvo Alfo in sicer model 156 1.8TS letnik 1999. Zaenkrat sem z njo prevozil okoli 3000 km in kaže kar dobro. Ima pa tipične 156 hroščke in sicer težave z uravnavanjem prostega teka, kar me sicer ne moti preveč, bolj pa me moti škripanje podvozja, predvsem pri hladnem avtu. Ali obstaja kakšno učinkovito (poceni) zdravilo, ki bi odpravilo to zoprno škripanje? Upam, da ni potrebno zamenjati celotnega podvozja.
Pa še to. Kam vozite servisirati Alfe tisti, ki ste z Gorenjske?
Uporabniški avatar
šafla
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Hyundai Kona
Kraj: Kranj - okolica

BONO napisal/-a:Pozdravljeni!
Po mnogo letih želja sem si končno nabavil prvo Alfo in sicer model 156 1.8TS letnik 1999. Zaenkrat sem z njo prevozil okoli 3000 km in kaže kar dobro. Ima pa tipične 156 hroščke in sicer težave z uravnavanjem prostega teka, kar me sicer ne moti preveč, bolj pa me moti škripanje podvozja, predvsem pri hladnem avtu. Ali obstaja kakšno učinkovito (poceni) zdravilo, ki bi odpravilo to zoprno škripanje? Upam, da ni potrebno zamenjati celotnega podvozja.
Čestitke in velikoooooooooooooooooooooo kilometrov. Hja, na hroške se navadiš, podvozje pa tudi meni škriplje, mislim, da so neki ?seleni?. Drugače pa jaz vozim svojo k Sušniku v Besnico.
I'm back!
Uporabniški avatar
Q_4-1
Alfa Junior
Alfa Junior

Ej tota obsedenost z porabo...

YUGO KORAL 55 1100ccm, 53km(dejansko) Porabi 9L Zaj pa primerjaj z TO ALFO!!

To daj kr na Sticky pa je! Naj si to primerjavo pogledajo!

Torej če je 10 preveč za razliko performensa pa si res iji Lupota 3L kupi ko ti bo na vsaki dreči dol vgasno!!!!
Cuore Sportivo!
Dedicated To Alfa Romeo
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Poraba je pri 1.8 TS lahko zelo variabilna. Pri mestni vožnji ne bo šlo pod 10 litrov, pri kombinirani lepi vožnji pa 8. Lepa relacija pa tudi pod 8 litrov.
Slika
BONO
Alfa Junior
Alfa Junior

šafla napisal/-a:
Čestitke in velikoooooooooooooooooooooo kilometrov. Hja, na hroške se navadiš, podvozje pa tudi meni škriplje, mislim, da so neki ?seleni?. Drugače pa jaz vozim svojo k Sušniku v Besnico.
Ali lahko napišeš telefonsko od Sušnika?
Ali ni tudi nek servis v Struževem pri Kranju?
Uporabniški avatar
dizl
Alfa Member
Alfa Member

Moje izkušnje z 1.8TS so bolj 10-14 litrčkov, ob normalni vožnji brez šparanja
Uporabniški avatar
šafla
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Hyundai Kona
Kraj: Kranj - okolica

BONO napisal/-a:
šafla napisal/-a:
Ali lahko napišeš telefonsko od Sušnika?
Ali ni tudi nek servis v Struževem pri Kranju?
Z mojimi izkušnjami najugodnejši in izredno zanesljiv in pedanten serviser za Alfe... Tomaž Sušnik iz Besnice pri kranju
tel: 041/529-274
I'm back!
Odgovori
  • Informacija