GTV...?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
LiPi-GTA
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Šempeter pri Gorici

Najprej lep pozdrav vsem Alfistom, glede na to da je to moj prvi post in ce se bom odlocil za ta nakup ne zadnji...

Zanima me vase mnenje o GTV letnik 1996-7, motor pa bi bil 2.0 150KM. Zal za kaj mocnejsega ni denarja... Problem pa je ravno ta motor za katerega mi je mehanik rekel naj se jih izogibam, saj naj bi imel same probleme(gred...), je pa res da je to v 169ki za tega v gtvju pa ni vedel ali je isti...Vasa mnenja in se kaka koristna informacija o avtomobilu...(poraba, problemi, razlike med letniki...).

Pa se en predlog za samo stran: koristno bi bilo da bi dolocene info o modelih, motorjih.... imeli kar na prvi strani... odlicno imajo ba bmw forumu, koder dobis vse podatke o motorjih in v katerih avotmobilih so bili vgrajeni.(koristno za se kaj naucit)

Hvala za odgovore ...in se se kaj slismo ce bo alfa prisla h hisi.

LP, Andrej
dancekbanancek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

jah lej mi mamo doma 2.0 masino...pa ti morm povedat da z njo ni blo nobenih problemov,vsaj do sedaj-tok tok...je pa tko da 2.0 pije vec olja od ostalih masin...je pa tuki tut zo dobr obcutk,ko pohodis na plin in avto gre... :mrgreen:
aja,pa ne se sekerat,150KM je dost :wink:
glede mehanika-uprasi ga ce je ze kdaj imel alfo :wink: no pa taksni mehaniki meni osebno ne morajo "sraufati" alfe
LiPi-GTA
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Šempeter pri Gorici

Konjev je vec kot prevec:) vem, se vozim z 90km mazdo...
Uporabniški avatar
zombi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0 JTDm
Kraj: Logatec
Kontakt:

Počasi se mi bo dvignil pritisk ob takih pametnjakovičih.
Pred enim tednom sem dal v račun avojo Alfi 145 QV (2.0 motor) v kateri je še vedno brez srčnega spodbujevalnika brnel 2000 kubičen motor, ki je imel za sabo 185.000km, če vedno je v top formi.
Na tem forumu lahko najdeš uporabnik Damijan, ki je s svojo 155 prepeljal že okoli 250.000km pa tudi še teč.
Glede olja pa tako, notri imeti vedno dovolj olja pa ni nobenih težav.
Treba se je izogibat Selenie Racing, če misliš delat servise na 15K-20 K km. (tega je treba vedno menjati na 10K km ali prej), sam sem imel notro Motul V-cess, pa ni spil niti najmanjše kapljice.
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Mamo doma GTV 2002 letnik, 2.0 TS, prevozenih ima 30.000 KM, pr**** ima 3 lambda sonde, menjal smo samo eno, na mestu so obrati na 600 motor se trese, sumim vzigalne kable ( made in slovenia), tolažim pa se s tem da se avto vsak dan vozi 2x 4km, kjer se nima niti časa segret.
Uporabniški avatar
mercenary
Alfa Member
Alfa Member

Mene tudi zanima GTV, ampak se bolja nagibam k letniku 98 ali novejšemu z 114 KW oz. 155 KM. Zanima me, ce je kdo na forumu lastnik takšnega avta in kašne so njegove izkušnje, ter če ima GTV kakšne vsesplošno znane napakice.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-uporabnik Unicorn ima spajderco,verjetno še ni opazil tvoje teme,probaj ga kontaktirat na zasebno sporočilo,ali e-mail če je izpisan :wink:
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

V tej temi bi vam Alfatuner prov pršu :D :D :D
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

LiPi-GTA napisal/-a:Najprej lep pozdrav vsem Alfistom, glede na to da je to moj prvi post in ce se bom odlocil za ta nakup ne zadnji...

Zanima me vase mnenje o GTV letnik 1996-7, motor pa bi bil 2.0 150KM. Zal za kaj mocnejsega ni denarja... Problem pa je ravno ta motor za katerega mi je mehanik rekel naj se jih izogibam, saj naj bi imel same probleme(gred...), je pa res da je to v 169ki za tega v gtvju pa ni vedel ali je isti...Vasa mnenja in se kaka koristna informacija o avtomobilu...(poraba, problemi, razlike med letniki...).

Pa se en predlog za samo stran: koristno bi bilo da bi dolocene info o modelih, motorjih.... imeli kar na prvi strani... odlicno imajo ba bmw forumu, koder dobis vse podatke o motorjih in v katerih avotmobilih so bili vgrajeni.(koristno za se kaj naucit)

Hvala za odgovore ...in se se kaj slismo ce bo alfa prisla h hisi.

LP, Andrej
menjaj mehanika, ker očitno ni glih neki znalac za alfe
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

1. menjaj mehanika, za slovo mu pa še leteče slive namontiri (hint: dobro se primejo okrog oči!!!)
2. naj malo poargumentirajo o slabostih in vzrokih crkovanja 2.0 motorjev. Ziher bo vsak reku samo, to sem sam slišu! (evo, tuki pol namontiraš še kilo letečih sliv)
3. Motorče 2.0 16V v moji alfetini zdaj drsi proti 260 000 km.
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Unicorn vidu to temo, pa je mislil da se bo bolj kdo raje oglašal, ki res vozi GTV-jko.
Ja, mam 2.0 mašinco, 170.000 prevoženih že in poje kot urca. No-sem se zlagal... mašinca res super poje, poje pa tut variator, a ga bom menjal šele spomladi - ala Alfatuner. Če želiš detajle se vsekakor obrni nanj, ker je majstr.
Glede lege na cesti ne bom izgubljal besed, ker je fenomenalna - poseka pa me GTV, ki je res stroj za kakšn ovinek "malo bolj hitro" speljat.
Mogoče sem rahlo picajzlarski - 2.0 motor je za ta avto čisto dovolj - mene pa že včasih zamika višje na 2.0 TB (ampak ne meni se zame - js sm itak norc na moč in se komaj kuliram na 150 konjih - beri - me ženka kulira :wink: )
Na avto.net se nahaja ena GTV 2.0 TB z neko okvaro mašine - morda utopično, ampak laik lahko že čudno klenkanje ob zagonu avta tretira kot okvaro mašine, čeprav vemo da ni ravno to. Pokliči ga, pa vprašaj kako je s tem - potem pa poročaj, da ti majstri tu povedo približne stroške. Strup!
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radenci
Kontakt:

še malo humorja za mehanika.

Kaj rečeš mehaniku, ki ima dve plavi očesi?
Nič... Mu je blo že dvakrat vse povedano.

Res te mašince so vredu... sam mel 2.0 156 SW. na avtocesti če voziš (pre)hitro, pije več olja. No kasneje smo ugotovili da je bil vzrok požrešnosti napačno olje (valvoline).
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
Odgovori
  • Informacija