Je že kdo delal genarlko na menjalniku od kakšne alfe, ki ga ima na zadnjo osjo. Mislim predvsem menjalnike v 75, saj sem sam pred izbiro ali menjat v menjalniku vse kar se zamenjati da(predvsem mislim ležaje) ali je bolje počakati, da se menjalnik ščasoma pokvari in se nato lotiti popravila! Kako zahtevno je sploh takšno popravilo in kako zelo pogosto se kvarijo menjalniki v alfah 75. Vsepovsod se govori, da gre rad sinhron druge prestave! Prosim za nasvete!
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Ali ni bolj enostavno zamenjati cel menjalnik? 75ke so danes tako poceni da bos dal vec za mehanika kot za menjalnik (ali kar cel avto). Sam imam 75 s preko 200000 km in nimam nobenih problemov z menjalnikom. Res, v drugo moras dati z obcutkom. To je druzinska bolezen, ki jo ima tudi 20 let starejsa Giulia. Ampak ne se sekirat zaradi tega.
če boš že kaj sam menjaj vse ležaje in tesnila pa maš pol mir za nekaj časa, če boš pa čakal da "crkne" pol pa dosti sreče pri kletju ker si verjetno dal dol menjalnik pa ni blo lušno al se motim?
pol pa bi ga še enkrat mogu no kak češ. pozanimaj se mal po servisu pa kaj ti svetujejo.
GT napisal/-a:če boš že kaj sam menjaj vse ležaje in tesnila pa maš pol mir za nekaj časa, če boš pa čakal da "crkne" pol pa dosti sreče pri kletju ker si verjetno dal dol menjalnik pa ni blo lušno al se motim?
pol pa bi ga še enkrat mogu no kak češ. pozanimaj se mal po servisu pa kaj ti svetujejo.
Sem se namatral malo, ja. Sedaj razmišljam, da bi ga isto kot obese, kardane, pol osi prebarval s ladijsko črno barvo, da ga zaščitim. Vseeno pa ga ni tako komplicirano menjat. Ležaji, tesnila in vse ostalo pa stane skoraj toliko kot ene tri alfe 75!
GT napisal/-a:če boš že kaj sam menjaj vse ležaje in tesnila pa maš pol mir za nekaj časa, če boš pa čakal da "crkne" pol pa dosti sreče pri kletju ker si verjetno dal dol menjalnik pa ni blo lušno al se motim?
Sem se namatral malo, ja. Sedaj razmišljam, da bi ga isto kot obese, kardane, pol osi prebarval s ladijsko črno barvo, da ga zaščitim. Vseeno pa ga ni tako komplicirano menjat. Ležaji, tesnila in vse ostalo pa stane skoraj toliko kot ene tri alfe 75!
Vem! Žal! Samo bomo že stisnili! Letos karoserija, motor menjalnik!
Naslednje leto usnjena notranjost, vlivanje vseh plastičnih delov iz kovine in poliranje, barvanje obes, menjava vseh ležajev, gumic, menjava zavor in avtoelektrika.
Potem pa na cesto!
Teo, sej ti jaz prodam en menjalnik, sam čaki, da ga snamem dol. Pol pa ga boš dal Strajnarju-tastaremu obnovit za 15 jurjev sinhrone druge prestave. Al pa dej kar svojga.
Kaj ti strajnar zamenja za 15 k raspoloženje na faci dej ga no srat ni to tak enostavno daj gor svoj menjalnik mal bolj kvalitetno olje pa boš vidu ne splača se odpirat menjalnika probi mogoče je dobr če kupš druzga kdo je reku da je boljši od tvujga kdor ne reskira ne profitira probi pa boš vidu.
Mi lahko prosim napišeš Strajnarjevo telefonsko, da se poskušam zmenit za to obnovo menjalnika! Drugače, če pa se kdo drug javi za menjavo sinhronov pa naj kar pogumno napiše!
Teo napisal/-a:Mi lahko prosim napišeš Strajnarjevo telefonsko, da se poskušam zmenit za to obnovo menjalnika! Drugače, če pa se kdo drug javi za menjavo sinhronov pa naj kar pogumno napiše!