PESKANJE

Vse o oldtimerjih, izkušnje, obnova,...
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Vsepovsod po internetu berem pri obnovah avtomobilov, da vsi karoserije najprej peskajo, nato na novo barvajo. Hkrati vsi peskanje odsvetujejo. Ne glede na vse to, pa na mojem oldiju vidim kar nekaj mest, kjer ne bo možno rje spucat z ničemer drugim kot peskanjem!

BTW: Kako zahtevno bi se bilo tega lotit sam! Ima karoserijo na kateri bi lahko probal, kako to gre.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Nabavi, ali pa si sposodi KARCHERJEV visokotlačni čitilec, WAP, saj naj bi imel vsak možnost peskanja, pa poizkusi!

Dela se pa z destilirano vodo, da ne rjavi v momentu, ampak je kar nekaj (dni) časa, preden zaščitiš.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Damijan napisal/-a:Nabavi, ali pa si sposodi KARCHERJEV visokotlačni čitilec, WAP, saj naj bi imel vsak možnost peskanja, pa poizkusi!

Dela se pa z destilirano vodo, da ne rjavi v momentu, ampak je kar nekaj (dni) časa, preden zaščitiš.

Oče od mojeg asošolca je zastopnik za Slovenijo, tako da Karcherja ne bo problem dobit, samo še nisem slišal za to metodo. Si že probal na škodi!
ginek
Alfist
Alfist

Damijan napisal/-a:Nabavi, ali pa si sposodi KARCHERJEV visokotlačni čitilec, WAP, saj naj bi imel vsak možnost peskanja, pa poizkusi!

Sem malo posrfal....Res se dobi nastavke kot tudi pesek, relativno poceni. Po eni strani je fino, da je zraven voda - tako se ne praši. Po drugi strani, voda in pa "gola" pločevina mi ne gre ravno skupaj.

Aja, zakaj pa destilirana voda??? Je voda iz pipe potemtakem slana?? Nebi rekel. Pa tudi destilirana voda ni ravno čisto poceni.
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Teo nehi se zajebavat, namest da na internetu visiš prim šmergl papir v roke pa bo :D :D

Do zdele bi mel že pol avta pošmirglanga če bi se resno zavzel.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Ijej, res je. Sam kako to stvar s visokotlačnim pralcem povežeš. A pride tudi posebej posoda za pesek in kje dobiš tapravi pesek?
Slika
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

traverze-tracnice za vlak tudi peskajo, kje ga pa oni dobijo
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Kje je možno kupit opremo za peskanje! In seveda, koliko stane!
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja sam pol glej da boš speskal pol slovenije, ker je po moje ful drago.
Slika
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Z malo inovacije bi se dal tako napravo tudi narest.. kaj praviš? Mam idejo :)
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

stuhec164 pravi, da je vse skupaj ful enostavno! Imam pa že vsaj štiri avte v vrsti, če začnem peskat! Pa kompresor že tudi nekaj časa stoji doma!
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No, kolk bi računal za eno Giulio speskat? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

veloce napisal/-a:No, kolk bi računal za eno Giulio speskat? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Za alfiste 40000sit, za ostale 55000Sit!
Gost

Teo napisal/-a:

Oče od mojeg asošolca je zastopnik za Slovenijo, tako da Karcherja ne bo problem dobit, samo še nisem slišal za to metodo. Si že probal na škodi!
To je ena izmed opcij za delovanje WAP-a! Nisem še in verjetno ne bom tega prakticiral na moji škodi, ker vse delam ročno!

ginek, saj sem napisal, da če delaš z destilirano vodo, imaš še nekaj časa, dni, preden zaščitiš z barvo! Destilirana voda je čista, samo vodik in kisik, kar ne povzroča tako hitrega oksidiranja! To je videno v lakirnici RENAULTA v NM!
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Anonymous napisal/-a:
Teo napisal/-a:

To je ena izmed opcij za delovanje WAP-a! Nisem še in verjetno ne bom tega prakticiral na moji škodi, ker vse delam ročno!

ginek, saj sem napisal, da če delaš z destilirano vodo, imaš še nekaj časa, dni, preden zaščitiš z barvo! Destilirana voda je čista, samo vodik in kisik, kar ne povzroča tako hitrega oksidiranja! To je videno v lakirnici RENAULTA v NM!
Jaz sem to napisal!
Odgovori
  • Informacija