Gume Falken

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pozdravljeni
Spet je čas za nabavo novih gum pa so mi padle u oko ene Falken gume...pa me zanima ce ma kdo kake izkusnje z njmi. Kako je z oprijemom na mokrem, predvsem pa z obrabo?

Trenutno mam Pirelli PZero Nero in vem da se Falken ne morjo primerjat z njimi, sam me pa zanima kaj lahko pricakujem? A se bom za glavo držu?

Hvala
poco
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: nazarje

guma je za ta denar zelo dobra, naredil sem cca 5 tisoč pa je guma še v zelo dobrem stanju čeprav avta ne šparam čez ovinke.Oprijem je dober na suhi in na mokri cesti lahko bi pa bilo več trdnosti, pri večjih hitrosti jo v ovinku precej zvija, če bo š kupoval nabavi falken FK 452 kot sem rekel za ta denar odlična guma
ko to tamo peva
Uporabniški avatar
alfist...
Alfa Member
Alfa Member

to ni guma za alfa romeo #-o ::():
ni nam lahko
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

Utemelji super guma sam mau velik se nuca ampak za tak keš
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
poco
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: nazarje

fantje tudi če imate dobre gume pa se ne znate pelat vam te gume ne bodo kej ekstra koristle, me prov zanima koliko od vas z gumami za 50 tisoč in tam okoli jih " prtisne " do meje ter izkoristi njihov potencial
ko to tamo peva
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

ima kolega falken gume, in je naredil z njimi cca 40.000km pa bojo še za eno sezono. Sicer se kar dosti obrablajo, vendar po 40.000km ma cca 2-3mm profila.
Drugače pa optično izgledajo zelo ozke :) ima 215 širino in zgledajo ožje kot moje ki so 205 (moje niso falken).
Guma je za ceno ki jo ima dost dobra, tako da odločitev je tvoja.
\°/
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-pravijo da se hitro obrabijo,jaz imam prav takšen model ZE 512,tako nekako,195/60/15,nisem meril profil,ampak po cca 5000km zgledajo kar dobro,na suhem dobre,v ovinku glasne,na mokrem jim ne bi zaupal
-gume GY NCT5 prva vgradnja,so po cca 30 000km bile neuporabne (no,par na zadnji osi še zvozim to sezono)
-vozim,recimo temu,normalno :doubt:
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

hmja.. z mojim nacinom voznje nevem ce bi falken gume zdrzale vec kot 15kkm... falken gume so znane po dobrem oprijemu a zalo slabi obstojnosti gume ( prekomerna obraba ) pa glede se na en prejsni post... gume so potrosni material.. zato jih vedno doteram tudi do extremou. na gumah se pac ne spara :P
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

jaz sem imel ZE 512, najslabša guma kar sem jih imel. V dimenziji mi je zdržala samo 5000km pa je bilo platno skoraj zunaj. Naslednje, ki sem jih dal gor so bile GY Eagle F1, ki so zdržale 18000km in bile neprimerljivo boljše, a tudi glasnejše.

Jaz se izogibam Falkna in v zadnjih sezonah zmeraj bolj stavim na Pirelli! Morda še Bridgestone, samo je predrag, če ima prav trde stranice. Je pa res, da so letos na avtoslalomih zmagovali z bridgestonkami, a kaj ko 205/55 R16 izvedba z najtršo stranico stane 320€ po komadu.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-no,definitivno so to mehke gume,še posebaj če si grob z njimi :wink:
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Teo napisal/-a: Je pa res, da so letos na avtoslalomih zmagovali z bridgestonkami, a kaj ko 205/55 R16 izvedba z najtršo stranico stane 320€ po komadu.
In kaj so to zaene Bridgestone da stanejo toliko ??? Po komadu 320€ ???

Tle klik so kar precej nižje cene kot ti navajaš, tudi če izbereš za hitrost nad 240 km/h.

Al sem kaj narobe prebral mogoče ?
joo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Prevalje

Ob začetku letošne sezone so na moji alfi gume Falken ZE-512 (205/60/15 V) . Do sedaj sem prevozil že preko 10.000km gume pa so še kot nove, ševedno vidni utori ki so na novi gumi globoki 1mm. Se pa večinoma vozim po bol ravnih poteh. Glede oprijema je blo dost napisanega zato bom samo potrdil že napisano. Dober oprijem na suhem, nek povprečen oprijem na mokrem.

Moj zaključek: Dobra guma za nizko ceno, primerna za neprezahtevne voznike 8) .
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-mogoče so izboljšali obrabo,potem je to dobra guma za zmeren denar :doubt:
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sem mislu da si bom lahko pomagu z vasimi odgovori...vendar sem zdaj šele v dvomih :D

No bom pogledu se mal pr konkurenci. Kaj pa predlagate v podobnem cenovnem razredu?
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

alro napisal/-a:
Teo napisal/-a: Je pa res, da so letos na avtoslalomih zmagovali z bridgestonkami, a kaj ko 205/55 R16 izvedba z najtršo stranico stane 320€ po komadu.
In kaj so to zaene Bridgestone da stanejo toliko ??? Po komadu 320€ ???

Tle klik so kar precej nižje cene kot ti navajaš, tudi če izbereš za hitrost nad 240 km/h.

Al sem kaj narobe prebral mogoče ?

Ne vem oznake, mislim pa da so takšne cene, ker je nekoč zmagovalec enega od letošnjih avtoslalomov limal linke od cen teh gum in sem si cifro zapomnil.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Odgovori
  • Informacija