Nakup Alfe 155

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Torej, odločil sm se da si kupim Alfo 155. Dledam oglasnik (in tudi rubriko prodam tlene na forumu) in vidim da izbire je kar nekaj. Torej najbol me zanima motor 1.8 TS Vidim pa da se prodajajo tudi 2.0TS in 2.5V6
Kateri motor se vam zdi najbol preverjen, da je zanesljiv. Če drugače vprašam...kateri od teh motorjev je v zgodovini znan da zelo heca lastnike glede kvarljivosti? Letni avta je nekje 1993.
V oglasniku vidm tudi eno letnik 1996 ki ime že nov 2.0 motor in sicer unga z 150 konji. Kako mnenje mate o tem motorju?

Je mogoče 1.8 prešvoh za 155? Tle mislim predvsem na težo, da bi mi zaradi nje pil enako kot recimo 2.0

rabim pa avto za bol umirjeno vožnjo, z občasnimi športnimi izpadi, tako da mi konji niti ne pomenijo dovolj.

Prosim za kake nasvete, na kaj nej bom še pri teh alfah pozorn.
Hvala za pomoč.
dancekbanancek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

doma smo imeli 1.8 mašinco in če bi se rad lepo vozil z občasnimi športnimi izpadi bi bil to po mojem mnenju dober nakup...odvisno je koliko si pripravljen odšteti za registracijo in če res niso pomembni "lipicanci"...potem mislim da je 1.8 dovolj...še kdo drug bo povedal kaj več...

sicer pa prodaja uporabnik colibry 2.5 V6 in naj bi bila v zelo dobrem stanju...poišči ga in povprašaj...pa dober nakup ti želim :wink:
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sm lih imel bmw z 150 konji, tako da sm pripravljen na visoko registracijo hehe, čeprov se nižje (ki jo ima 1.8 ) ne branim sploh :)
Mi lahko kej poveš o porabi te mašine? Da mal primerjam, vsak nasvet realnega uporabnika mi prov pride ;)
Hvala za pomoč :)

Sm gledu tud alfo od colybrija, sam ne vem a slike tako čudn naredijo, da ne zgleda lih najbol.
mike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: bohinj & KR

evo, jst mam 155ko, 1.8TS, star model 8v, na ketno - ni jermena, letnik 94
kar se tiče porabe mi je nazadnje, ko sem meril, kurla 8.5l /100km, kar se mi zdi da niti ni tolk pretirano velik.
konjev je sicer okrog 125-127, kar je sicer kdaj malo premalo za tako težo, ampak alfe se kmalu navadiš, tko da ko ji obratomer enkrat prtisneš v delovno polje, so pospeški tut z 1.8 kar dobri.
ne vem no, jst sm z njo zlo zadovoljen. kaj več ti bo pa še kdo drug povedal.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

ce nisi dirkac je teh 127 konjev od 1.8 masine povsem dovolj. drugace pa je baje 1.8 na verigo super motor, kar za 2.0ts z 150 konji zal ni mogoce trditi. ce pa imas denar in si pripravljen placati nekaj vec za bencin ter registracijo pa le poglej po 2.5 v6.
Slika
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Se pravi imajo te 1.8 mašine verigo? To je supr, nism vedu tega.

Ena se prodaja na črni na koroškem, sam nekak ne morm nbenga mehanika spravt da bi šel z mano jo pogledat, pa ne vem kaj točn mi je narest :(
mike
Alfa Freak
Alfa Freak

verigo majo stari 8ventilski modeli, moja 94 jo ma še, novejše 16v majo pa jermen.
tut če si dirkač, jo pa mal bolj na obratih furaš :mrgreen: nad 3.500 postane precej poskočna, do rdečega polja nekaj čez 6000 je pa tudi še daleč.
Uporabniški avatar
big foot
Alfa Member
Alfa Member

imel sem eno V6 in dve 1.8TS (8 ventilske).

Ce me vprasas je V6 cista poezija, avto potegne kot tristo hudicev, lepo ga je poslusat, navora ima dovolj, tudi iz nizkih obratov spodobno potegne....

Slabe plati: registracija, divja poraba... nesorazmerna z tezo noge. Povprecno sem porabil 12-13 l (ce sem bil priden), navzgor pa tako kot vecina Alf - ni meje :lol:

1.8 TS: okvar na motorju ali kaj podobnega nisem mel nikoli, je pa hudic bil pri dveh 155-kah z elektroniko. In sicer el. sipe so mi pocrkale, na drugi mi je crknil centralc.... lambda sonda na dveh alfah.... stevec na dveh...

Je ze tako da moras imeti sreco pri nakupu.

Najprej sem imel V6-ko skoraj nic problemov, vendar sem naredil totalko ze po 10k KM, tako da nisem ravno pravi naslov za V6.

Prva 1.8TS imel 4 leta naredil 150k KM (na koncu je imela 270k KM) pa sem skoraj cel avto zamenjal na servisih (po delih enkrat to drugic drugo...), potem sem se razjezil in sem hotel narediti kriz cez alfe, pa sam vseeno nabavil Alfo No. 2 kao za pol leta da kaj druzga kupim pa se me je drzala 2 leti in sem imel problem samo z lambda sondo, pa klima mi je pocasi spuscala.

Sedaj imam pa itak No 4. no samo da je 156 pa dizelca, trenutno je mojih 15k KM - nic problemov :mrgreen:
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

No jest sem mel 1.8TS in je bla zame čist podhranjena.....tko famili car...Ne pričakuj ne vem kaj se tiče pospeškov,... Drgač pa je avto men delal tipi-topi ,...edini k pa res nikol nisem mel nobenga problema mel pa sem ga cca 50000KM. ....V6 je res hitrejši ampak je tud žeja močna, da ne omoe drugih stroškov ala registracije,....tega V6 vzem sam če si lahk prvošiš na izi ene 50jurjev na mesec za avto dat,...
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Če rabiš avto za umirjeno vožnjo definitivno 1.7 ali 1.8 8 ventilc. Ti motorji so zelo zanesljivi in dokaj poceni za vzdrževat. Mel sem 1.7 pa za normalno vožnjo ni podhranjena. V6 ma čudovit zvok, gre zelo dobro, je pa malo dražja pri registraciji, vzdrževanju (zobat jermen) in porabi, pa seveda če ti kaj gre na motorju, so stroški za infarkt dobit. Jaz sem prejšnji teden samo za tesnila pokrovov ventilov, tesnila pri šobah, sesalnem sistemu in svečkah odštel 45000 sit na avto triglavu. Moj glas gre k 1.8 8 ventilov.
Pepo
Alfa Member
Alfa Member

!.8 z verigo je res osličen motor, ki je bil v letih 1994, 95 tudi med poskočnejšimi, danes kajpada ne. Sam imam skrajno dobre izkušnje, majhna poraba, nobenih okvar, res pa je, da jo nismo kaj prida priganjali. Končala je s cca. 100.000 kSIT (po 6 letih) pri moji tašči, ki ji tudi danes služi brez kakršihkoli težav. Če torej dobiš vozilo, ki ga niso veliko gnali in ima malo kilometrov, je to res super nakup, poleg tega pa je avto tudi še danes lepega videza in ima strašno velik prtljažnik, kar ni kar tako.
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sm mel bmw 520 (šestvalnik z 150 konji), tko da nažalost vem kaj je to če je avto žejen pri zmerni nogi. Sm mel 10 litrov porabe ob res mirni nogi. Na srečo mam 30% bonifikacije pri registraciji, tako da vsaj to ni bil (pre)hud udarc po žepu.

Torej sm skoraj odločen za 1.8 TS, v prvi vrsti rabim avto za mirno in ležerno vožnjo, pa da včasih mal mašina zapoje (pa tud če ne gre nkamor hehe).

Pozna kdo lepo 1.8?

p.s. hvala vsem za pomoč ;) Bo pa to moj prvi italjanski avto, prej sm mel vedno nemške.
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dancekbanancek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

stari povem ti da bolš da greš pogledat ker takole po forumu ne boš "ničesar" izvedel,edino če kdo določen avto pozna :wink:
mike
Alfa Freak
Alfa Freak

=D> =D>
Odgovori
  • Informacija