nivo olja 147 jtd

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
dabo
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Zasavje

Hello !

V navodilih za uporabo in vzdrževanje motorja je napisano, da naj ne bi na zaslonu za prikaz nivoja olja svetile vse nivojske črtice, če želimo pravilen nivo olja - se pravi vključno z zadnjo?
Pod sliko piše : V takem primeru se obrnite na servisno mrežo.......itd. Nivo olja presega najvišjo dovoljeno količino.

Zanimivo je, da so mi na servisu nalili olja toliko, da mi svetijo vse nivojske črte in do sedaj ko sem ponovno prebral navodila mi to ni delalo nikakršnih skrbi.

Zanima me samo kaj je zdaj prav?
Sam se sicer še najbolj zanašam na šipko, klasika pač.

Gre morda za teorijo in prakso?

LP
dabo
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Prikaz nivoja olja na zaslonu potovalnega računalnika je sicer dobrodošel opomnik voznikom naj preverijo olje vendar ni najbolj merodajen. Če pride do kakeršnihkoli sumov, se zanesi na merilno palico(šipko).
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
dabo
Alfa Member
Alfa Member

ja;

to mi je jasno itak. Očitno na servisu nalijejo do maximuma, al pa še malo čez, da potem nivoji prikazujejo prekomerno stanje?

Meni je 6000 km na prikazovalniku gorelo vseh 6 črtic, zdaj pa mi je ena ugasnila. Potemtakem je sedaj šele pravi nivo olja? To me zanima? Na šipki je videti ok.
dabo
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Na servisu naj bi ob menjavi olje nalili do maximuma na merilni palici, če elektronski senzor nivoja olja ni najbolj umerjen, lahko kaže da je olja preveč. Če na merilni palici olje sega le do maximuma se ne sekiraj.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
dabo
Alfa Member
Alfa Member

SHadowX napisal/-a:Na servisu naj bi ob menjavi olje nalili do maximuma na merilni palici, če elektronski senzor nivoja olja ni najbolj umerjen, lahko kaže da je olja preveč. Če na merilni palici olje sega le do maximuma se ne sekiraj.
OK, se mi je kar zdelo da je treba klasiki zaupat.
dabo
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-meni včasih kaže vse črtice,včasih eno manj,tak da se ne sekiram zaradi tega :wink:
Uporabniški avatar
smoljo
Alfa Member
Alfa Member

meni dela isto kot alfafilu,pa se sploh ne sekiram,vazno da je olja dovolj v motorju.jaz ga pri servisu nalijem do max.na sipki in ga potem dolijem na 10.000km liter se not in to je to.dado ne sekiraj se preveca lđja se to a avto data dela nisi nic javil?
srečno voznjo
Odgovori
  • Informacija