S svojo 115hp varianto sem zelo zadovoljen, nudi ogromno, še posebej glede na porabo 6.5l/100km in distinctive opremo. Čip pa absolutno pride, ko bo le kaj odvečnih tolarjev ozr evrov. Z naduvanci na semaforjih v malih škatlah tako ali tako pometeš, če se ti le da z njimi ubadat.
Prestavno razmerje je dokaj kratko, kar je navada pri vseh dieslih, mene osebno ne moti. Končno hitrost (190km/h) dosežeš praktično že skoraj v 4. prestavi, oziroma cca 170, za ostalo poskrbi peta.
Sam se zadnje čase zaradi evropske cene goriva na avtocesti najraje vozim cca 110-120 v peti prestavi, poraba cca 4,5.
Motor se za diesla rad vrti, mu pa sicer na obratih (nad 3.500) postopoma zmanjka sape, zato ga bom med drugim tudi čipal.
Pozitivna plat 156 so tudi močne zadnje meglenke, če si kdo s prekratke razdalje želi ogledati tvoj zadek (mene osebno to zelo nervira, še posebej v mestni gneči), jih enostavno vklopiš in, če ima človek za tabo vsak kanček inteligence, se bo oddaljil.
Tek motorja je relativno miren, še posebej v primerjavi z nemškimi TDI-ji, da zvoka ne omenjam.
Moje mnenje glede čipanja je tako:
Če že razmišljaš o tem, potem boš sigurno zadovoljen, cca 30% prirastek moči ni kar tako. Če pa ti misel ne pade na čipanje, potem ga po vsej verjetnosti niti ne rabiš.
GO 4 IT!
Kar se mene tiče: konj in newtonmetrov ni nikoli zadosti.