156 1.9 jtd problem!!!

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

boka228
Alfa Junior
Alfa Junior

Imam en problem z mojo alfico 156 l.00 1.9 jtd in sicer mi je kar naenkrat ob štartu začela čudno ropotat kot bi tolkel z nečim po železu,nakar ta zvok izgine.Kolker sem lahko slišal ob odrtju havbe prihaja zvok tam blizu jermenov in ugotovil sem tudi,da se zvok ponovno pojavi ko prižgem klimo,ali pa ogrevanje zadnjega stekla,če pa dodam gas pa zvok tudi izgine!!1Kakšna pomoč kaj bi lahko bilo narobe oz.nasvet??
Klical sem k stepančiču in mi je rekel glede na povedano ,da bi lahko bila fuč jermenica odmične gredi??Prosim za pomoč???
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Lahk da "sam" kak šponer nagaja... kdaj si pa mel zadnji veliki servis?
boka228
Alfa Junior
Alfa Junior

servis sem mel velik na 110000 zdej pa mam 148000!
Ker sliši se tktktktktkt in upam da niso šli kaki ležaji v mašini,ker je to njbrž kr drago??
boka228
Alfa Junior
Alfa Junior

Jaz mam tud tak občutek kot da bi šponar nekaj nagajal,namreč ko se vklopi klima in zažene un šponar okrog to ropota ko pa ugasnem klimo pa preneha!!
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

ja sam šponarji so skoz napeti.... mogoče ležaj v kompresorju skolpke.... premal olja v njem?

drgač če bi šel ležaj v motorju bi skoz ropotal, ne bi delč pršu pa tempertura olja bi bla skoz na rdečem...
boka228
Alfa Junior
Alfa Junior

No ker avto pa drgač normalno laufa,nobena kontrolna lučka ne sveti,olje sem tud preveru vse ok,tk da najbrž ležaj v motorju ni šel ker ne ropota skoz a ne?
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

boka228 napisal/-a:No ker avto pa drgač normalno laufa,nobena kontrolna lučka ne sveti,olje sem tud preveru vse ok,tk da najbrž ležaj v motorju ni šel ker ne ropota skoz a ne?
Odpelj avto na servis, če en druzga pa nekam prevert klimo, če ti ropota sam takrat ko laufa klima, zna bit, da je kompresor suh ali pa je pokvarjen.
Emperor of The Dark Realm
mitja156
Alfa Junior
Alfa Junior

sm imel isti problem, rešitev : zamenjaj jermenico pa bo!
Uporabniški avatar
alfa156driver
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Jaz imam podobni problem, pa sm zamenjal jermenico in jermen, pa je bilo to boljs samo za nekaj kilometrov, potem je bilo pa pri tisoč kilomerov spet vedno slabše, ampak sedaj ne vem kaj bi spet bilo. Ker če pa odklopim jermen, pa zvok izgine.
Samo da meni ta zvok vedno ropota ne samo ko je prižgana klima, ko priklopim klimo, se frekvenca samo malo spremeni.
Ko se avto segreje je zvok malo tišji.
Kaj sedaj?
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-apeliram na vse ki na forumu ne dobite odgovora,da potem ko odpravite problem,tudi objavite v vaši temi kako ste to rešili,ker je forum temu tudi namenjen,da si pomagamo :wink:
vincenzo
Alfa Member
Alfa Member

imel sem podoben problem, s to razliko da se je meni ropotanje pojavilo cca. 1000km po menjavi mikrojermena(jermena za alternator, kompresor klime itd...), šponarja in ležajev...ugotovil smo da je šponar začel udarjat( ne vem točno kam: v blok motorja,karter ali kako drugo zadevo tam blizu)...zakaj se je to zgodilo ne vem, verjetno je bil jermen nekoliko premal napet, tako je potem, ko se je jermen nekoliko ulegel in malenkostno raztegnil(po teh cca 1000km), tudi šponar dobil tistih 2-3 mm hoda in je zato tolkel! Ne vem točno kako ima to alfa narejeno...nemi se je zgodilo na Lancii 2.0., bencinar. Enostavno odviješ desno kolo, snameš plastiko dol, in vidiš kaj se dogaja...Na servisu pa itak nima noben pojma, tko da je brezveze zgublat cajt z njimi...
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

hm, če si menjau in dau novo, čudno da ti je začelo drgnit po motorju, bi mogu tkoj nazaj in povedat svoje in ti bi mogl zamenjat.

lp
boka228
Alfa Junior
Alfa Junior

Problem rešen pri Stepančiču in res je bila pokvarjena jermenica.
Fantje so imeli samo ene 10 min dela in avto spet teče lepo brez problemov!!!
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

boka228 napisal/-a:Problem rešen pri Stepančiču in res je bila pokvarjena jermenica.
Fantje so imeli samo ene 10 min dela in avto spet teče lepo brez problemov!!!
-super =D> ,in kolko te je to stalo :?:
boka228
Alfa Junior
Alfa Junior

Z delom vred me je stalo 32000 sit,ker baje ni neoriginal nadomestnega dela (jermenice) za alfo, oz.sploh nisem spraševal,ker je blo nujno potrebno menjat!!!
Odgovori
  • Informacija