Zanimam se za nakup GTV letnik 2001 pa sm zadnič šel na preizkusno vožnjo, pa sm z vsem zelo zadovoln edina stvar k me je motla je bla pa to, da k je bla cesta slaba not nekak preveč ropota. Zanima me a je to zato k je bol trda, a jo to pri vseh GTV-jkah al sm se jst vozu z slabo ohranjeno? Vidit je bla drgač zlo zlo lepo ohranjena. Čudn se mi pa zdi zto ker k sm meu 156ko, znižano, pa je bla not neglede na cesto tišina
Hvala za vse informacije
LP
Ja definiraj ropot najprej. Ropot podvozja ali črički v notranjosti? Sem se že pelu z eno, pa ni armatura nič škripala, podvozje je pa tud bilo dokaj tiho, tko da ne vem kaj bi lahko bilo.
U bistvu armaturka, k da bi blo u predalu neki, sam ni blo nič, pa vrata, tko tak plastičen zvok. Kot da bi se z enm starm avtom pelu naprimer. Pa zdelo se mi je da na vratih ko je bla šipa zaprta da se sliši zvok vetra, pihal not sicer ni sam se je pa slišu veter. Pelu se pa nism več kot 70, 80. Tak občutk sm dubu kot da je avto zjahan, sam mi je reku lastnik da je to kao pr vseh GTVjkah. Zato me zanima kaj bi lhk biu vzrok. Al šipe niso dost fiksirane, al so roke pa končniki u pizdi al amortizerji. Kko bi lhk to vse skup preveru? Ker avto je pa drgač zlo lepo ohranjen, in navzven in notr se vid da je lepo ohranjen
Z GTV se sicer nisem peljal, samo mi vse skupaj diši po precej kilometrih po slabih cestah z zelo trdim avtom...Pač razjahano vse skupaj, milijon čričkov po armaturi in tako dalje...
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
Mene sam zanima glede tega ropotaja, ostalo vem že bol k ne vse kar me zanima glede tega avta. Glede na tist odgovor da naj bi blo velik kilometrov mislim da ni problem pri tem avtu. Vidu sm vse račune, redno je servisiran pa vid se po volanu in po notranjosti avta da ni zgaran (razn če je biu volan pa menjalnik zamenan pa naslonjal itd), kar dvomim da je biu, ni problem u preveč kilometrih. Mislu sm da je meu že kdo podobn problem, pa če bi meu kdo kak nasvet uporabn
Hmmm ... glede nato, da se ropotanje in todi pokanje v novejših Alficah (156, 166) pojavlja v primeru izrabljeih gumijastih vložkov v rokah, bi rekel, da je pri GTV - ju podobno.
Preveri te račune in poišči, če je kdo menjal roke, končnike,...
Čeprav bi najprej preveril tiste vezne palčke med stabilizatorjem in roko, ker pri očetovi Nubiri je prav to povzročalo ropotanje pri vožnji po ne ravno idealni cesti.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
jest mam gtvjko pa sm ful zadovoln! zdej nevem u kašnem stanju je bla tvoja k si se vozu sam avto je trt že original.jest nimam nobenih problemou iz škripanjam avto se ful lepo pele!mogoče se mi sliš mal vetr pr dihtngah okol šip drgač pa supr avto
Eno zelo lepo GTVjko sem videl prejšni teden pri Stepančiču. Je črna, 2001 letnik, 1. lastnik, cca. 70k kilometrov. Avto je zelo lep, me je kar malo zamikala.