rezerva

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
vitorio
Alfa Junior
Alfa Junior

KOLKO PREVOZIŠ #-o Z REZERVO(motor 2.0 TS) ČE VOZIŠ NORMALNO?
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

od 50 do 80km :D preverjeno... pa se kej bi se dal narest. sam bolje da se drzis 50-ih kilometrou :D jaz z mojo naredim tudi 100km. ce se vozim 100-110 po autobanu. rezerve ma namrec 8L
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

vitorio napisal/-a:KOLKO PREVOZIŠ #-o Z REZERVO(motor 2.0 TS) ČE VOZIŠ NORMALNO?
Z nirmalno vožnjo nardiš tudi 100-120! Meni če tankam ko se prvič užge lučka gre noter cca 48 l bencina! Ko je pa prou suša pa 59!

Ciao Alfista :mrgreen:

p.s. Jaz mam 145 2.0 TS 16v
Slika
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

:D jst sm v kolegovo QV natankal 62L???? mi ni blo jasn majo pa 61L tank pa se zihr je blo notr neki :) v svoji k mam pa 51L tank sm natanku pa 53L!!! pa sm notr meu zihr se neki benza.... petrol cagr LAZE!!! :mrgreen: :mrgreen: :D
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

to je pomoje fora tko k v kaki litrski flaši...ni čist do štoflca polna...tko da kake pol deci gre še ponavad notr. Seveda pa tud cagri lažejo :D
Jst pa ponavad kr mal paranojičen ratam če mi lučka gori, tko da grem kr tankat hehe.
Uporabniški avatar
H.P. BaXXter
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

colibry napisal/-a::D jst sm v kolegovo QV natankal 62L???? mi ni blo jasn majo pa 61L tank pa se zihr je blo notr neki :) v svoji k mam pa 51L tank sm natanku pa 53L!!! pa sm notr meu zihr se neki benza.... petrol cagr LAZE!!! :mrgreen: :mrgreen: :D
da petrol cagr laze lahko potrdim tudi iz lastnih iskusenj....nategatorji
FuManchu napisal/-a:V moji dvoletni alfistični karieri sem ugotovil, da je najpomembneje biti član AMZS (zastonj šlep :lol:)
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Ej jst sm v boxerco natočil 54 litrov, pa ma po bukvi 51L tank...

Drgač pa če zatežiš na petrolu, majo neko posebno umerjeno litrsko flaško ki jo pred tabo napolnejo - tko da nej nebi narobe kazal...
mike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: bohinj & KR

naj nebi ja, sam sej veš kako je to
drugo vprašanje pa je, kuk je v tem litru benza. recmo če tankam na omv, ni važn, ker benz tankam, motor laufa normaln. če tankam na lokalnmu petrolu pa se avto precej čudno obnaša. luft v gasu, cuka ko je mrzu, slabša odzivnost #-o če se le da, grem na omv tankat, petrola se poskušam čimbolj izogibat.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

ja to pravjo da je kriza ja....

Moja punca recimo, tanka pa samo na črpalkah ob avtocestah (večja pretočnost goriva), ker naj bi bil skos "svež" bencin oz. nafta...

Jst tut raj na OMV zavijem če je že prilika...
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

jst sm tanku na petrolu, omw, agip...95, 98..pa je skos isto...in poraba in delovanje mašine.
mike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: bohinj & KR

aja, sm prej off topic napisov #-o
drgač pa z rezervo brez problemov pridem z bohinja do ljubljane :mrgreen:
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Miholl napisal/-a:Ej jst sm v boxerco natočil 54 litrov, pa ma po bukvi 51L tank...

Drgač pa če zatežiš na petrolu, majo neko posebno umerjeno litrsko flaško ki jo pred tabo napolnejo - tko da nej nebi narobe kazal...
pred kakšnim letom sem bral v AutoBild-u da so kontrolirali enih 100 pump po nemčiji in ugotovili da cajgerji kažejo točno pri malem pretoku (ko na pištoli nalivaš počasi), pri polnem "gasu" tankanja pa pride do odstopanja v merilni napravi pumpe (notranje trenje,vztrajnost...)
Tako da počasi nalivat je recept !
Uroš
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sm oazu, da na agipu majo očitn ful močen pretok, in kakorkol sm naštimu cev notr, je vedn mi izklaplal (pa sm meu prazn tank)...očitn se je neki odbijal vse pa je senzor mislu, da je povhno...tko da sm mogu po polžje tankat notr.
Uporabniški avatar
H.P. BaXXter
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

na agipu se to zelo rado dogaja tudi meni in moram tudi zelo pocasi tankat...kar se pa bencinskih crpalk tice pa tudi sam najraje hodim na agip ali omv na petrolove crpalke pa zahajam ce je res nujno
FuManchu napisal/-a:V moji dvoletni alfistični karieri sem ugotovil, da je najpomembneje biti član AMZS (zastonj šlep :lol:)
Uporabniški avatar
Tečko
Alfa Member
Alfa Member

Miholl napisal/-a:Ej jst sm v boxerco natočil 54 litrov, pa ma po bukvi 51L tank...

Ne vem zakaj imajo litrsko flaško, da ti pokažejo, če pa na vsaki pumpi piše ne merit količin do 3 litrov :lol: ](*,) #-o :-k :rofl:
Odgovori
  • Informacija