Kiwi in ostalo sadje

kar vam pade na pamet
kopron
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kamnik

Pozdravljeni vsi skupaj ... Blaž, Grega , in ostali ... sem prvič tukaj ... bivši lastnik Kiwija 1,8 T . No, glede tegale projekta 33 t, bi pa vprašal, če je sploh že kdo kaj podobnega zasledil ? Ker, tudi jaz sem mislil narediti turbo verzijo iz moje prejšnje 33 - 16 V, pa mi je prej ZARIBALA, tko, da sem pravočasno dobil ultimate machine 75 1,8 T . Zatem pa sem imel še enih par Turbo-projektov . No, za info o 33 T se pa zahvaljujem , čaw ,... Boštjan + Kopron team
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

kopron napisal/-a:Pozdravljeni vsi skupaj ... Blaž, Grega , in ostali ... sem prvič tukaj ... bivši lastnik Kiwija 1,8 T . No, glede tegale projekta 33 t, bi pa vprašal, če je sploh že kdo kaj podobnega zasledil ? Ker, tudi jaz sem mislil narediti turbo verzijo iz moje prejšnje 33 - 16 V, pa mi je prej ZARIBALA, tko, da sem pravočasno dobil ultimate machine 75 1,8 T . Zatem pa sem imel še enih par Turbo-projektov . No, za info o 33 T se pa zahvaljujem , čaw ,... Boštjan + Kopron team
Lastnik Kiwi-ja?? A je bil mehanik tega Kiwija, ko je bil avto še v tvoji lasti, slučajno iz Radomelj doma??
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ooo bostjan legenda (saj ne da te najprej na transaxle najdem zdej pa se tle:) )
kopron
Alfa Member
Alfa Member

birdy napisal/-a:ooo bostjan legenda (saj ne da te najprej na Transaxle najdem zdej pa se tle:) )
Lep pozdrav vsem :D + Birdy G . Saj, nebi šel na transaxle, če bi prej vas tukaj najdu :wink: . No, se bom počasi nehal tam oglašati, ker nimajo dost pojma 8) . Ej, GTA, oni iz Radomelj je pa res menda sestavil Kiwija , ja sem zadnjič govoril z njim, pa mu tudi ni bilo jasno marsikaj , kot se mi je zdelo na prvi pogled :oops: . Bo treba še mal govort z tem človekom , ja :P . Moram it čim prej do njega :wink: . Ej, ti, "Crazy Alfista" , možno, da je ono 33T bil nateg, vendar ne smemo biti tolk nestrpni, no, a ne :wink: ? . Sicer pa, Birdy, kolk tebi polni " pihalnik" :ukliam: ???
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

jest mam pa pragove od kiwija :)
V8
sport
Alfist
Alfist
Kraj: P.G.

Jest pa lih kar jem enga kiwija :mrgreen:
VOZI HITRO IN RESKIRAJ ! ! !
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bostjan verjames al ne nkol ni nben zmeru(koker se to neumno slis)

mam pa sedaj problem k ga bom v kratkem resu(1cm dolgo razpokico na ohisju tm poleg waste gate-a), bom razstavu pa nesu na institut zavarit(k novo ohisje je pac mal draga rec)
pa za razpoko da me fentas ne vem kak je ratala(k z avtom sem naredu tok mal km da je to kr groza->6km po generalni, na keri nisem opazu razpoke, jo bom spet razdiral...jao meni)

drgac glede kiwija mogoce dela kopijo njega, njega pa 99.99% ne sestavlja(ker sem pred nimam pojma sicer kdaj ampaq vidu ta motor v garazi kjer ga je lasser pustu->nedotaknjen)
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

aja toel sem pozabu-ti si na kiwija dal nek hibrid se pravi izpusni del je bil zlo podoben kt pr men sesalni(kompresijski) je pa nekaj hudo vecjega, pa se ni bla vodno hlajena(moja je)

al je to pac bla neka varjanta garreta, ki je naklucno mela isti(zlo podoben) izpusni del

drgac da se pohvalim, mam na moji lajsane zobnike v menjalniku(zahvaljujoc prejsnemu lastniku), ter vstrajnik na sklopki(tistega na motorju pa zdej vem komu bom dal v obdelavo->probi ugant)

saj da nauva ircala tukaj se dobiva na kavi...zlo kmal
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kiwija definitivno noben ne šravfa, smo ga dal v staro železo
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
kopron
Alfa Member
Alfa Member

Yooo, živjo . No, Lp, spet . Ej, Birdy, te morm popravit,: moja kasnejša turbina je pač bila tudi vodno hlajena, od neke predpotopne stare integralke in, ker sem že videl podobne, bi reku, da ni bla " hibridizirana " :lol: , je pa šla normalno na 2,5 bara :oops: . Spravil pa sem jo tudi na 2,7 bara :mrgreen: , vendar je potem primanjkovalo bencina v visokih vrtljajih :wink: . Ja, drugače pa je šla škatla od Kiwija v " plavž " , da bo nastala nova Brera 8) . In, btw, Birdy,kako, a notri , v armaturi ni en bogi števec, tako , vsaj za orientacijo , kolk ti polni :roll: ? Eeeej, za razpoko se pa ne sekirat, ker sem jih zavaril že malo morje, zato prinesi čim prej :D ..., da zrihtamo :wink: . Lp, B
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ne ker je originalna turbasa zletela med drevesa, pa mam motor&menjalnik&transaxle v karoseriji od 1.6 carb(to bi ti moral bit znano), in na intercoolerju sicer mam senzor samo se nkjer nisem nasu urce(ali vsaj spec zanjo)

kar se tice bencina je pa pr men zanimiva resitev(po besedah gorazda mora bit v avtu), prikljucek za 2. benz pumpo, ki se vklopi na visjih vrtljajih(vzporedno vezana, da je pretok visji), trenutno ni zmontirana, moram 1x cajt vzet pa razkopat avto da vidim kje pa kaj

ps
vem da je tole en kup off topica, sam ta tema je itaq cela en velik off topic
kopron
Alfa Member
Alfa Member

gremo na novo temo zdej, a prov ? samo, kaj bomo pa dali naslov ?
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Evo ti nove teme, pa še naslov maš :D

Uporabniški avatar
H.P. BaXXter
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

a loh sam eno vprasanje za nevedneze?wtf je oz. je bil kiwi?
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

75 turbo, seat kiwi barve, original je bla pa ena modra, ena pa rumena, sestavljena je bila iz dveh :lol:

Odgovori
  • Informacija