Pozdravljeni alfisti. Sem nov na vašem forumu in ponosen lastnik alfa romeo 145 1.6 TS letnik 98. In ta avto mi je velika uganka. Zato se obračam na vas, če mi bote lahko kako pomagali.
Zanima me precej stvari:
1. Moja alfa je pod 2500 obratov čist adijo. Če mi laufa na v prostem teku (se pravi nekje 900 obratv) in stisnem gas do kraja, avto spusti čuden zvok, včasih celo nekaj pokne v mašini (ko da bi se eksplozija dogajala veni in ne v cilindru) obrati padejo in glih toliko da avto ne crkne. Isto se zgodi tudi med vožnjo. Če pa stisnem na gas nežno, tako da pride počasi do 2500 obratov in ga potempohodim, pa je vredu.
2. Servo spušča včasih čudne zvoke. Vzamimo za primer v rondo. Se pripeljem v rondo in volan obrnem v levo nekaj pokne v volanu. Ne ne vem kako hudo, pokne pa. Isto se zgodi če grem v desno. Olje sem sicer dolil v posodico. Ampak tu se že pojavi tretji problem. V posodico se sploh ne vidi, če je kaj olja not in če ga nalivam ko je avto vgašnjen in servo na miru mi sploh posodica ne požira olja (olje se nabere v tulcu posodice).
Tak da nisem niti 100 posto če je dovolj olja not. Je pa res da malo prej ko sem nalival, je že ven vdarlo črno olje (se pravi staro, ki je že blo noter). Ampak vdarlo ej ven, ko sem volan zamotal skrajno levo ali desno.
4. Variator faze ali nekaj takega me tak al tak j*be. Ker me je zadnjič en vprašal če mam turbo dizla al navadnega dizla. Upam da to ne vpliva na mašino, ker mi ga ni za kupovat.
5. Zeza me tudi daljinsko centralno in alarem. V knjigi od avta piše, da je gumbek za daljinsko na ključu. Jaz pa mam zraven od SICURITA pilota. V knjigi tudi piše, da je zadaj v prtljažniku neka klučavica za izklop alarma in tega tudi nimam. Zdaj pa mi ni jasno al mam daljinsko pa alarem ali ne. Desno od volana se nahaja tudi rdeča dioda, tak da alarem bi mogo bit. Samo kaj ko nič ne funkcionira tudi po menjavi baterije v pilotu ne.
6. Spredaj pri akomulatorju sem našel klučavnico (v taki škatlici), ki tudi ne vem zakaj je. V knjigi ni nikjer opisana. Zraven pa sem dobil tudi en mali kluček ki to klučavnico odklepa. In ko jo naredim na ON in nato sedem v avto in dam kontakt nekaj piska in tuli. Če pa dam na off pa je tišina.
7. In na koncu me še zanima, če ma kdo slučajno doma odveč levi in desni knofek za štelanje ventilacije (toplo-mrzlo in pozicija pihanja).
Jaz se opravičujem za toliko vprašanj in se tudi že vnaprej opravičujem če je kakšno vprašanje že bilo omenjeno pa nisem našel.
Hvala za odgovore.