Alfa spider

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
leon66
Alfa Junior
Alfa Junior

Prosim lastnika alfe spider lt. 1996 2.0 TS, če mi lahko pove kaj več o tem avtu poraba, vzdrževanje, težave, morda primerjava z 164 2. TS itd. Zanima me še, če ima ta avto zadnjo klop ( mislim vsaj za silo, če se lahko kdo zadaj vsede). Najlepša hvala za odgovor.
ps: morda slika notranjosti predvsem zadaj
=D>
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Slika

Zadaj ni placa (ne da se vsest) Sicer pa v praksi hehe se je nekdo ze peljal zadaj od LJ do Novigrada... toplo odsvetujem:)

164 TS motor ni enak Spiderjevem. V Spiderjih in GTvjih je ze 16v motor.

Poraba nekje med 7-10l
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

cist huda notranjost!!!!
Slika
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Slika
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

angleži :D
leon66
Alfa Junior
Alfa Junior

Avto je res hud!!! Zanima pa me še kakšna je razlika v notranjosti me spider i gtv, če kdo ve!

Najlepša hvala vsem za odgovore in slikce.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Nobene razlike! Samo ta, da ima GTV zadaj sedeže, Spyder pa ne!
Slika
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Te slike so vse novejše - torej 98+ in so skoraj identične z 156.

L.96 ima rahlo drugačno - vso v črnem - plastika, ki se rada spraska in zgleda ogabno - (IŠČEM NEKOGA KI KROMIRA PLASTKO)

Odzivnost boljša od 164, poraba kar lepo pošteno 10l na moje izkušnje. Min. 9.1, max. 10.5
Vsakdanja moja vožnja je pa tam 9.8 (na 70L tank pride najmanj 1× vožnja v LJ (avtocesta hitrost cca. 150-160km/h) = 250km, ostalo pa kratke ture (8km v službo in nazaj). Vsega skupaj naredim 600km in tankam. V petek tankal 59L, prevozil pa 605km.

Težave?
Variator faze - itak kot vsak "novejši" TS. :evil:
Crknil ležaj alternatorja (HVALA Alfatuner :wink: ) Cena novega 25k SIT + delo!!!!
Drugače pa dela kot urca. Delat je treba normalne servisne intervale, pa gre. Aja - crknil mi je desni premnik (13k SIT - Koroške ceste pač) Normalen servis te pri pooblaščenem serviserju pride čistih 25.000 SIT - nič posebnega. Prejšnji lastnik je v mašino dajal Castrol - močno odsvetujem!!!! Sam nisem htel mešat olja do servisnega intervala, pa sem točil tega :evil: Castrol ni za Alfe!!!! Na 1000km dokaj energične vožnje (brez tiščanja ob mrzli mašini!!!) je šlo od 3-5 dcl olja (brez kakšnih modrih oblakov). Po servisu imam not Selenia - po 5000km prav tako razgibane vožnje, mi ga še ni požrla popolnoma NIČ! V petek gledal - olja na palčki točno toliko kot ko sem se pripeljal s servisa.

Zadnjih sedežev ni! Prostora pa vseeno premore za en orng nakup v Sparu - preverjeno gre v Spiderja z ODPRTO streho zvrhano nabasan ta velik Sparov nakupovalni voz. Zadaj, kjer bi mogli bit zadnji sedeži je fajn dokaj velik predal (se zaklene tako kot predal za rokavice), kamor lahko stlačiš čuda stvari (ob zaprti strehi lahko bašeš tudi v prostor kamor se drugače zloži streha. Za dva je prostora več kot dovolj - tudi za 3-tedenske počitnice na vikendu.
Sam stroškov ne vidim nič višjih kot pri 164 2.0 TS, ki sem, jo mel prej. Včasih pogrešaš zadnje sedeže za kolege, če pa imaš ob sebi kakšno dobro miško, jih pa tut ne pogrešaš več toliko. Psssst: Pa tašče ti ni treba NIKOL s sabo vzet, ker ni prostora za tri!!! :wink: :mrgreen:

Piha sploh ne (če imaš mrežo - NUJNA!!!). Poseben strošek je le streha - katere pa tut ne menjaš vsako leto - majstri na e-bay-u ti jo preoblečejo za 250-350 EUR. Do sedaj največja hitrost z odprto streho = 210 km/h pa sploh ni fajn - priporočena hitrost je kruzanje 80-100km/h, avtocesta pa z odprto streho za normalno udobje čisto max 140 (na AC imej na glavi ruto!).
Klima je - pa je še NIKOL nisem vklopil. Če je toliko toplo, itak odpreš streho. Aja - z odprto streho se lahko pelješ tudi ob rahlem dežju - pogoj je le hitrost višja od 65 (recimo raje 70) km/h. Avtomatskega pomika strehe ne potrebuješ nujno, ker lahko dva streho zapreta ali odpreta prej kot v 10 sekundah.
Gumb za odpiranje prtljažnika se nahaja v predalu za rokavice.
Vozit se moraš na 17" gumah (225/45/17), ker je izgled in lega fenomenalna - predlagam plinske amortizerje.

Če se pa še spomnim kaj, pa napišem.
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Slika

To je spider l.96 (žal desno sedež)

Slika

Tu pa se rahlo vidi tisti prostor za sedeži

Slika
Tu je pa notranjost od GTV l.96 - identična notranjost moji spajderci
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Turtle napisal/-a:angleži :D
avstralci :D
japonci :D
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

LaserJaMM napisal/-a:
Turtle napisal/-a:angleži :D
avstralci :D
japonci :D
Pa kakšne slike to imate, imajo vsi narobe volan :mrgreen:
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Spyder se vzame 3.0 fantje! Mirna lagodna vožnja polna navora! Morate vedeti, da ima Spyder 2.0 še slabše zmogljivosti od GTV 2.0.
Slika
CAPO
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: PTUJ
Kontakt:

veloce napisal/-a:Spyder se vzame 3.0 fantje! Mirna lagodna vožnja polna navora! Morate vedeti, da ima Spyder 2.0 še slabše zmogljivosti od GTV 2.0.
ja če maš denar za zavarovanje... :mrgreen:
se pa strinjam...
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

men bi blo 150 konjev čist dost
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Ali se da pri spiderju dokupit trda streha...poleg tega me zanima kako se obnese v hladnejšem obdobju, ali je v avtu vbeliko vlage, mraz....
Registriran je torej samo za 2?...

LP
Odgovori
  • Informacija