Te slike so vse novejše - torej 98+ in so skoraj identične z 156.
L.96 ima rahlo drugačno - vso v črnem - plastika, ki se rada spraska in zgleda ogabno - (IŠČEM NEKOGA KI KROMIRA PLASTKO)
Odzivnost boljša od 164, poraba kar lepo pošteno 10l na moje izkušnje. Min. 9.1, max. 10.5
Vsakdanja moja vožnja je pa tam 9.8 (na 70L tank pride najmanj 1× vožnja v LJ (avtocesta hitrost cca. 150-160km/h) = 250km, ostalo pa kratke ture (8km v službo in nazaj). Vsega skupaj naredim 600km in tankam. V petek tankal 59L, prevozil pa 605km.
Težave?
Variator faze - itak kot vsak "novejši" TS.
Crknil ležaj alternatorja (HVALA Alfatuner

) Cena novega 25k SIT + delo!!!!
Drugače pa dela kot urca. Delat je treba normalne servisne intervale, pa gre. Aja - crknil mi je desni premnik (13k SIT - Koroške ceste pač) Normalen servis te pri pooblaščenem serviserju pride čistih 25.000 SIT - nič posebnega. Prejšnji lastnik je v mašino dajal Castrol - močno odsvetujem!!!! Sam nisem htel mešat olja do servisnega intervala, pa sem točil tega

Castrol ni za Alfe!!!! Na 1000km dokaj energične vožnje (brez tiščanja ob mrzli mašini!!!) je šlo od 3-5 dcl olja (brez kakšnih modrih oblakov). Po servisu imam not Selenia - po 5000km prav tako razgibane vožnje, mi ga še ni požrla popolnoma NIČ! V petek gledal - olja na palčki točno toliko kot ko sem se pripeljal s servisa.
Zadnjih sedežev ni! Prostora pa vseeno premore za en orng nakup v Sparu - preverjeno gre v Spiderja z ODPRTO streho zvrhano nabasan ta velik Sparov nakupovalni voz. Zadaj, kjer bi mogli bit zadnji sedeži je fajn dokaj velik predal (se zaklene tako kot predal za rokavice), kamor lahko stlačiš čuda stvari (ob zaprti strehi lahko bašeš tudi v prostor kamor se drugače zloži streha. Za dva je prostora več kot dovolj - tudi za 3-tedenske počitnice na vikendu.
Sam stroškov ne vidim nič višjih kot pri 164 2.0 TS, ki sem, jo mel prej. Včasih pogrešaš zadnje sedeže za kolege, če pa imaš ob sebi kakšno dobro miško, jih pa tut ne pogrešaš več toliko. Psssst: Pa tašče ti ni treba NIKOL s sabo vzet, ker ni prostora za tri!!!
Piha sploh ne (če imaš mrežo - NUJNA!!!). Poseben strošek je le streha - katere pa tut ne menjaš vsako leto - majstri na e-bay-u ti jo preoblečejo za 250-350 EUR. Do sedaj največja hitrost z odprto streho = 210 km/h pa sploh ni fajn - priporočena hitrost je kruzanje 80-100km/h, avtocesta pa z odprto streho za normalno udobje čisto max 140 (na AC imej na glavi ruto!).
Klima je - pa je še NIKOL nisem vklopil. Če je toliko toplo, itak odpreš streho. Aja - z odprto streho se lahko pelješ tudi ob rahlem dežju - pogoj je le hitrost višja od 65 (recimo raje 70) km/h. Avtomatskega pomika strehe ne potrebuješ nujno, ker lahko dva streho zapreta ali odpreta prej kot v 10 sekundah.
Gumb za odpiranje prtljažnika se nahaja v predalu za rokavice.
Vozit se moraš na 17" gumah (225/45/17), ker je izgled in lega fenomenalna - predlagam plinske amortizerje.
Če se pa še spomnim kaj, pa napišem.