Alfe se kupi tudi zato, ker dobro zgledajo, s hudimi feltnami pa zgledajo še hujše
dejte človeku povedat tisto kar sprašuje, ne tisto kar si mislite

Še enkrat,premer gume ali obsega ostane enak,recimo 205/40/17 ima identičnega kot 195/55/15,podobno pa je z 17 in 19,le presek platišča se zmanjša z 45 na 30Teo napisal/-a:przlend napisal/-a:Zakaj,če ostane sam premer gume enakTeo napisal/-a:19" na 147 ni pametna ideja, sploh pri 115 konjih, ker popolnoma ubiješ sposobnosti avtomobila, ki drugače niso slabe.
Bolj pametno je lepe 17" gor dat.
J = PI/32 * (D^4 - d^4) * b * RO
Vstrajnostni moment po domače. Enako kot velja pri lineranem gibanju F=ma, velja tudi pri vrtenju, s tem, da se tukaj učinek potencira in ne raste linearno z večanjem mase lai pospeška.![]()
V praksi to pomeni, da je razlika med 17 in 19 col mnogo večj akot razlika med 15 in 17 col.

Modena napisal/-a:
Tako, da če maš rad hitro vožnjo in dobro lego na cesti go for it, pa še avto bo dost lepši, čeprav je moje mnenje, da so 18 pa znižan avto zadosti za 147.
Lp.
Jaz sem težje platišče (recimo iz 15 na 17 col) občutil na pospeških (pospeševanje/zaviranje) pri 170 KM avtu s 1300kg.Modena napisal/-a:Teo vse lepo in prav, se čist strinjam s tabo, samo pogovarjamo se o cestnih avtomobilih. Se pravi, gramček gor al pa dol in kar sem napisal nakoncu glede lege je res, če primerjamo gume in platišča za navadne cestne avtomobile, ker najverjetneje nihče nima namena dat na avto, ki ga uporablja vsak dan dirkalnih gum 15" po 300 eu in jih menjat vsake dva meseca.
Sicer nisem strokovnjak za fiziko razne momente in podobno, tako, da hvala za razlago, ampak pomoje so v primerih, ki jih ti naštevaš razlike minimalne in privsakdanji uporabi avtomobila ne pridejo do takega izraza, kot mogoče na dirkališču.
Modena napisal/-a: PS: ej teo zakaj pa GTA,BRERA,M3,M5,FERRARIJI,PORSHI nimajo pol 13-15 col feltn pa unih gum za 300 eu, ker to bi blo pol cenej k da morš kupvat 285/40-19

Modena napisal/-a:Teo vse lepo in prav, se čist strinjam s tabo, samo pogovarjamo se o cestnih avtomobilih. Se pravi, gramček gor al pa dol in kar sem napisal nakoncu glede lege je res, če primerjamo gume in platišča za navadne cestne avtomobile, ker najverjetneje nihče nima namena dat na avto, ki ga uporablja vsak dan dirkalnih gum 15" po 300 eu in jih menjat vsake dva meseca.
Sicer nisem strokovnjak za fiziko razne momente in podobno, tako, da hvala za razlago, ampak pomoje so v primerih, ki jih ti naštevaš razlike minimalne in privsakdanji uporabi avtomobila ne pridejo do takega izraza, kot mogoče na dirkališču.
Govorim pa mal tudi iz lastnih izkušenj, tko, da najd nekoga, ki ma 156 1.8 na navadnih 15col gumah pa bomo probal tist s pospeškom,bremzanjem in lego na cesti.
Pa fnt bi rad sam feltne gor zmontiru, da bi malmi smo mu pa čist zamoril s to fiziko
![]()
PS: ej teo zakaj pa GTA,BRERA,M3,M5,FERRARIJI,PORSHI nimajo pol 13-15 col feltn pa unih gum za 300 eu, ker to bi blo pol cenej k da morš kupvat 285/40-19

Lol ... Domenvam da so te tomason felge precej zasoljene in res si jih privoščijo tisti, ki jim cekin ni neka ovira za dosego želja. No in kot smo opazili je med slikami tudi ena alfica 159, ki ji pomojem kar pristojijo ta platišča, so mi pa v oči skočile nizkocenovne gume Nankang.roadking napisal/-a:homologacija ne vem..ampak lepe in ugodne 19" ke...v A3M u, take kot jih ma bela 166ka gor (za tiste ki ste jo vidli, veste da zgleda huudo), Tomason TN1, če bi znal, bi prilepu slikco, tko pa samo link
http://tomason.de/tn1_galerie.php
Men so res hudo lepe.

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov