V čem je "fora" enoprostorcev

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

pol pa pozab enoprostorca pa vsi na kombije navalit.... :D :D
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Turtle napisal/-a:pol pa pozab enoprostorca pa vsi na kombije navalit.... :D :D
Saj je bila res mal huda primerjava :D , samo očitno nekateri še vedno mislijo, da enoprostorci ne grejo več kot 130, in se prevrnejo na vsakem ovinku, kombiji so pa še malo nižje na lestvici
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

@Alfaspider: Očitno še nisi naletu na kakega "manijaka" za volanom kombija... se mi je že pripetilo - pa sem bil s spajderco... ampak očitno premalo nor da bi ga šel nazaj prehitevat, in sem mu samo sledil (pa v kakšnem ovinku na pol ritnice stiskal ker se mi je že zdelo, da ga bo odneslo... pa ga ni, ker se je prilepil na cesto) Ravno tak HDi...

Karavan al pa enoprostorec... dvosed... kupe... karkol - paleta avtov in njihovih variacij je različna, zato ker ljudje avte rabijo v različne namene. Ker nekateri pač nimajo denarja, da bi imeli malčka v stilu 206 za v trgovino, passata v "trugastilu" za privatizirat in popoldne zložljive lojtre okol prevažat, Z3 za na morje v dvoje al pa samo za frajerišit se malo, pa potem še kombija za kdaj iz Obija novo dnevno sobo pripeljat, je pač tako. Kupiš kar rabiš. In pol je pač ta avto za dve ali pa celo za (bognedaj) tri finkcije opravljat. Pač pelješ zjutraj otroke v šolo, potem privatiziraš malo z lojtro, popoldne greš ponje, pa v trgovino skočiš, poleti pa morda še na morje al pa v planine z njim. Kaj je s tem narobe? Enoprostorci, kot pa jih poznamo danes, so pa po večini že kar luxuz izvedbe karavanov. Oprema je vsa, prostora dost, poskočni pa tut znajo bit (pa ne zdaj spet kdo vpletat avtov z 400+ konji tu not, ker enostavno niso za v to temo). Vse se konča v ponudbi in povpraševanju in obratno. Nekdo naredi avto bolj stilsko, pa je ljudem všeč in "ugotovijo da ga rabijo" ter ga nabavijo (tut tako gre včasih, ja), drugače pa bolj proizvajalci ponujajo kar ljudje realno potrebujejo. Svoboda izbire pa to... Rabiš ali želiš imet - trg nudi in si kupiš - a ni to velika sreča da je tako?
dejan je čisto normalno povedal v primeru otrok - imam kolega ki ima leto staro punčko. Pa na žalost Accenta s treni vrati. Crkneš! Avto za dva - je čist ok, ko pa mora začet pakirat, je pa sranje. Pa ne za na morje... na obisk staršem, varstvo, trgovina... lahk kar znoriš zraven. Ubijal bi za večji avto... pa ga včasih malo matra hrbtenica - bi imel pa raje enoprostorca, ker se bolj naravno sedi v njem, pa izstopa in vstopa... Ja - ubijal bi zanj, pa si ga trenutno ne more privoščit (ker ne želi 15 let stare jajce, ampak normalnega današnjega enoprostorca). Tudi meni bi prišel prav - kakih 3× na leto. Zato ga pa nimam - ker so pa lahko teoretično ostalih 362 dni na sporedu izleti v dvoje (opa - zaenkrat še! :wink: ) Morda pride na svet otrok... morda bom gradil - kdo ve? Bom s spajderco vlaču domov žakle cementa? Bom kupil nekaj drugega. Če bo možnost da Alfa nudi to kar trenutno rabim, bo Alfa. Če bi pa privat s krovstvom se ukvarjal, pa familija, in imel na razpolago na začetku sredstva za samo en avto, pa itak to ne bi mogla bit Alfa. Karavan? Ni šans. Enoprostorec? Nekaj v tem stilu verjetno, a ne?
Svoboda izbire.
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Unicorn imaš čisto prav tako glede kombija :D (kmalu dobimo v firmo novega boxerja 3.0 160 konjev pa potem poročam o občutkih) kot glede ostalega.
Pri meni je pa vedno problem pri nakupu avta, ker je bolj malo avtomobilov v katere daš lahko za voznikov sedež otroka v lupinici ali sedežu in se potem z 192 cm višine normalno pelješ na 300 km pot.
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

dejan napisal/-a:
tito156 napisal/-a:Zakaj se nekateri omejujete z enoprostorci,ko pa lahko z B vozite do 3.5 t-torej precej večjo zadevo. Če pa imate slučajno D pa nič razmišljat-avtobus kupit! :lol: :lol:
Pejt enkrat probat peljat še kaj drugega kot osebni avto, pa boš videl, da so časi TAM-čkov, ki so šli po ravnem 70 že davno minili. Danes te vsak kombi pihne, po ravnem in po ovinkih, če nimaš avta z 100 konji, da ne govorimo o enoprostorcih...
Kadar se jest usedem v službenega kombija (tadolg peugeot boxer HDI), je bolj malo junakov ki mi sledi z osebnimi avtomobili.
Zaposlen sem v največji prevozniški firmi v slo (dnevni promet cca 150 ton samo v mb),tako da vem,kako zgleda kombi...
Aja,še to: TAM-ovec (mali) je po ravnem (prazen) šel 90,Tam-190 pa 110 km/h :wink:
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

Dobra tema,najbolj zadovoljen sem pa jaz.Z mojo teorijo,koliko vas bo še Alfistov čez par let.Najprej sem napisal,da bo problem pri dveh otrocih,zdaj vidim .da bo problem že pri enem.Se pravi,da vozite Alfe zdaj,ko še nimate otrok.Torej Alfa nima družinskega avta.Najbolj pri nekaterih pogrešam doslednost,nekateri pa sploh ne razumete mojega pisanja,oprosti Sleby ker sem pozabil tvojega fotra.Jaz nisem nikoli trdil,da enoprostorci niso uporabni,se strinjam da so zelooooooo uporabni,vendar za določen profil ljudi,med katere pa jaz ne spadam,ker sem Alfist.In sem Alfist na Alfa forumu.Alfa pač nima enoprostorcev.To je zame samo plus.Ker Alfa je cuore sportivo in tudi če bo mimo mene padel enoprostorec z elektronsko omejenimi 250 km/h,bo to zame še vedno enoprostorec,kombi,tovornjak,Deutz,Tam,Fap,jaz pa bom sedel v Alfi in mu lahko celo veselo pomahal v pozdrav in si mislil,a si bil na Alfa forumu,v Alfa klubu verjetno ne,saj je žalostno,da nas je tam samo 100 od 1500 forumašev.
Pa še tole:marsikaj vam je povedal Tito156,iz lastnih izkušenj,in samo eno možnost vidim,da bi prestopil iz Alfe v enoprostorca - ŽENA,kar pa večina spet ne bo razumela.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
Uporabniški avatar
big foot
Alfa Member
Alfa Member

ah ja pa tko mimo grede, prtljažnik od 156SW je še vedno en joke. Ko se spakiramo na morje (4 članska familija) mora obvezno bit na strehi še tavelka truga, pa še to moram tetris z prtljažnikom in trugo špilat. Kolega pa v mondeota brez truge nameče 2x več robe kot jaz. Tako da velik del prostornine odpade na račun lepega izgleda. Sedaj se bo pa vsak sam odločil al bo imel funkcionalen avto pa bo zgledu kot mrtvaški avto, ali pa ne.
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če denar ne bi bil problem,Ferrari bi pa izdeloval tudi kombije(seveda dizle),bi se v tej temi našlo kar nekaj kupcev... :roll: #-o :lol:
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

dejan napisal/-a:Jest dokler imam majhne otroke ne kupim več drugega kot avto s štirimi vrati in ogromnim prtljažnikom, samo na žalost alfa tega nima.
Alfa nima štirivratnega avta z velikim prtljažnikom ? 166? Ni dovolj velik al nima 4 vrata? Naj takoj povem da nimam (še) otrok, torej bi zdaj že mogu nehat pisat, ker nimam izkušenj :lol: Imam pa tri nečakinje.......to kaj šteje ? :mrgreen: Pa so vse tri odrasle brez se prevažat v enoprostorcu. :wink: Se strinjam s tem da je enoprostorec bolj praktičen če maš otroke (voziček,......), se mi zdi pa pretirano ko nekdo reče da je Alfa 156,166 (pa tudi kakšna manjša od teh) neprimerna če maš otroka in da je premajhna. Popolnoma se strinjam, da če maš otroka avto s tremi vrati ne pride v poštev........definitivno. Prijatelj ma trivratnega Golfa in se "lomi" da spravi 2-letnega otroka na zadnji sedež :? Glede dopusta-morja je pa tako, da ponavadi peljemo s sabo pol več robe kot jo dejansko rabimo. Primer: dve leti nazaj ko sva šla s punco na morje sem napolnil prtljažnik in zadnji sedež ( alfa 155 ) in to toliko da so mi gume drsale po blatnikih v vsakem ovinku - široke feltne :doubt: . Letos sva šla z njenim Puntom in nama je vse uspelo stlačit v prtljažnik (sami veste kolko je velik pri Puntu) in še neko malenkost na zadnji sedež, ampak še vedno bi lahko eden udobno sedel zadej.

Mogoče bom že čez kakšno leto tudi sam lastnik enoprostorca........nikoli ne reči nikoli :D , ampak bo kot prvi avto pri hiši vedno Alfa. Tisti pa ki pravi da se je Alfe znebil ker je imela premalo prostora za otroka............ :doubt: Če kolegu uspeva že dve leti prevažat okrog otroka s trivratnim Golfom in s Spačkom (drugi avto pri hiši :mrgreen: ), bo verjetno tudi meni z mojo 156SW :wink:

Sicer pa je vsako kreganje odveč. Vsak naredi tisto kar mu je najbolj prav. Eni smo pač do te meje zaljubljeni v Alfe, da si bomo raje lomili hrbet in potrpeli z našimi "premajhnimi" in "nepraktičnimi" Alficami, kot pa se ločili od njih. Ne, Drago ? :wink:
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jest bom samo še napisal da očitno ne bomo nikoli prišli skupaj kar se tele teme tiče, sicer je pa tako tudi prav, če bi imeli vsi isto mnenje bi bil svet dolgočasen

@ alro - 166-ka ima relativno velik prtljažnik, samo precej majhno luknjo za nalaganje. Lansko leto smo šli štirje na jadranje z 166-ko pa smo morali imeti platoje na zadnjih sedežih, tako da jest z 166-ko ne morem it familijarno na morje. Karavan je zakon, k lepo snameš rolo, pa naložiš do vrha pa samo gasa :D

Sicer pa jest sem zdaj ponosni lastnik supesportskega tipota, karavan je itak od žene, tako da se ne bom več vpletal v tole debato
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-moje žena je očitno strokovnjak za nafilat kuferang od alfe,kajti ko gremo mi trije (odrasli) na morje,je vedno zadoščal kuferang od 145 in zdaj celo nekaj manjši od 147,nekaj stvari naložiš še na sedež in to je to :wink:,je pa res da ne kampiramo,ne jadramo,ne plujemo...
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

dejan napisal/-a:
Alfaspider napisal/-a::lol: Če se tebi zdi, da kombi leti v primerjavi s tvojim avtomobilom ni finta v kombiju ampak nekje drugje.
Moj avto je bil do nedavnega 145 QV :wink: tko da mi hitra vožnaj ni tuja. Drugače pa sem dal primerjavo na splošno s prometom na slovenskih cestah. S kombijem ki ima TD mašino s 130 konji si v normalnem prometu več kot konkurenčen :wink: , če ne verjameš gremo lahko pa kdaj probat.
-ko bi šele vedli kako gre mazda MPV TD 136,nisem je primerjal neposredno z mojo 147,ampak mislim da bi izid bil neodločen če že ne boljši pri mazdi,čeprav piše da ima od 0-100 13sec :doubt:
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

kaj bi pa bilo narobe če bi bil enoprostorec drugi avto pri hiši :roll:
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Cuore Sportivo napisal/-a:kaj bi pa bilo narobe če bi bil enoprostorec drugi avto pri hiši :roll:
Kaj nimaš toplega doma,ali kaj??! Nimaš kje prespat?? :mrgreen:
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

a zanima koga Citroën Xara picasso letnik 2005 2.0HDI, 50.000km, oprema exclusive (nov 5mio), lepo ohranjen, srebrne barve? Cena 2.5 mio SIT (ali po dogovoru) več na ZS
V8
Odgovori
  • Informacija