no, večina poceni tuning boxov priredi podatek o dejanskem tlaku goriva v skupnem vodu (primer - ecu zahteva 1300 bar in pumpa mu naredi 1300bar, če je pa box ki se zmontira na senzor tlaka pa bo zgoljufal podatek o dejanskem tlaku in bo pumpa naredila recimo 1400bar, čeprav bo iz senzorja ecu dobival podatek da je kao 1300 bar).alfafil napisal/-a:-ali je pri tuning boxu možno,da je narejena tako,da deluje samo na common rail,na turbino pa ne
Bolj je škodljivo za visokotlačno črpalko, kot za turbino, pa tudi izgorevanje je dosti slabše in s tem se poviša tudi poraba.alfafil napisal/-a:-hvala za strokovno razlago,se pravi da je to vendar manj škodljivo za turbino, ali ni razlike![]()
Res poceni niso nič drugega kot upori v ohišju, ki malo spremenijo vrednost senzorja tlaka skupnega voda, brez kakeršnega koli povratnega podatka. Dražji so sicer boljši a vseeno še vedno posredujejo računalniku napačne informacije.alfafil napisal/-a:-kakšna je v bistvu razlika med poceni tuning boxi in dražjimi

Tudi tam nisem bil najbolj naklonjen tuning boxu, edine prednosti, ki sem jih omenil so relativno preprosta montaža in demontaža in dejstvo, da ni potreben direkten poseg v motorno elektroniko.alfafil napisal/-a:-ShadowX,prebral sem že enkrat tale link,tam si dokaj pozitivno opisal te zadeve,tukaj nisi najbolj naklonjen tuning boxu
To je slabo za motor, za kvaliteto izgorevanja, torej za porabo, posledično tudi za okolje, ter vse tiste uboge duše, ki se bodo dušile v oblaku dima. Sicer odvisno od tuning boxa, ampak v danem primeru, je bilo slabo tudi za samo krivuljo navora, ki je veliko izgubila na prožnosti - motor je bil uporaben v zelo ozkem območju vrtljajev.alfafil napisal/-a:-posredujejo napačne informacije,brez kakršnega koli povratnega podatka,in to je slabo za motor?
Ravno zato se ti bolj splača chip, za garancijo se ne boš rabil več sekirat tako, da je vseeno, če je spremenjen program motornega računalnika. Verjetno pa tudi nimaš želje, da bi nastavljal v originalno stanje vsak drugi dan. Če to upoštevaš, ti pri tuning boxu ostanejo le slabe strani, ki pa niso zanemarljive.alfafil napisal/-a:-glede na to da mislim avto vozit dolgo (čez 200 000km),je boljše da nič ne delam,sicer vozim bolj umirjeno,mi je pa všeč da vedno imam zadostno zalogo moči pri prehitevanju
Tuning boxi so praviloma cenejši kot pravi chip tuning in se jih posledično proda več. Sama količina prodanih artiklov še nič ne pove o efektu ali kvaliteti.alfafil napisal/-a:-čez teden bom imel priložnost montaže tuning boxa z potenciometrom.od ene nemške firme,ki jo za Italijo zastopa moj brat (prodal čez 2000 kom in kupcev ne zmanjka)
Kot sem napisal že prej, enkrat ko boš čipal avto, ki ni več v garanciji res nimaš več realnega razloga, da bi ga hotel spraviti na originalno stanje, tako je ta argument popolnoma brez predmeten. Optimiziranje injekcijskih , korekturnih in drugih map zapisanih v spominskem chipu motornega računalnika s strani strokovnjaka je v bistvu najboljša in najbolj zanesljiva oblika povečevanja moči pri turbinskih motorjih, sploh dieselskih z vbrizgavanjem goriva iz skupnega voda.alfafil napisal/-a:-obe zadevi so zame brezplačne,ampak nekako mi je t.box bolj všeč,ker je montaža enostavna v vsakem trenutku
,je pa res da čip da nekaj več konjev,priporoča tudi športni filter v ohišju

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost