poceni chipanje?

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Čez 2 tedna grem chipat mojo 156 1.6 TS z eni special varianti :P ne smem povedat kk pa kaj še ;) bom potem malo opisal ali pa pribobnel na kakšno srečanje 8)
chiptuning.si
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

alfafil napisal/-a:-ali je pri tuning boxu možno,da je narejena tako,da deluje samo na common rail,na turbino pa ne :?:
no, večina poceni tuning boxov priredi podatek o dejanskem tlaku goriva v skupnem vodu (primer - ecu zahteva 1300 bar in pumpa mu naredi 1300bar, če je pa box ki se zmontira na senzor tlaka pa bo zgoljufal podatek o dejanskem tlaku in bo pumpa naredila recimo 1400bar, čeprav bo iz senzorja ecu dobival podatek da je kao 1300 bar).
Na turbino torej tak box deluje le posredno v smislu tega, da zaradi večjega pritiska v common railu v valj pride več goriva v času odprtja injektorjev, posledično se zgodi močnejša eksplozija in s tem tudi več izpušnih plinov, ki nekoliko bolj poženejo tudi tubino..
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-hvala za strokovno razlago,se pravi da je to vendar manj škodljivo za turbino, ali ni razlike :?:
-kakšna je v bistvu razlika med poceni tuning boxi in dražjimi :?:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Pri poceni tuning boxih vržeš malo denarja stran, pri dragih pa veliko.
Oboje je pa crap.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

alfafil napisal/-a:-hvala za strokovno razlago,se pravi da je to vendar manj škodljivo za turbino, ali ni razlike :?:
Bolj je škodljivo za visokotlačno črpalko, kot za turbino, pa tudi izgorevanje je dosti slabše in s tem se poviša tudi poraba.
alfafil napisal/-a:-kakšna je v bistvu razlika med poceni tuning boxi in dražjimi :?:
Res poceni niso nič drugega kot upori v ohišju, ki malo spremenijo vrednost senzorja tlaka skupnega voda, brez kakeršnega koli povratnega podatka. Dražji so sicer boljši a vseeno še vedno posredujejo računalniku napačne informacije.

Edina pametna rešitev je dejansko reprogramiranje motornega kontrolnega računalnika torej chipanje. Prednosti takpnega načina so, bolj enakomerna krivulja navora, manjša poraba(glede na tuning box) in daljša življenska doba motorja. Seveda to velja le, da tisti ki opravi modifikacije ve kaj počne, drugače je lahko več škode kot koristi.

Pred parimi leti sem na to temo opravil praktičen test in ugotovitve zapisal v članku, ki si ga lahko preberete tukaj.
Emperor of The Dark Realm
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-ShadowX,prebral sem že enkrat tale link,tam si dokaj pozitivno opisal te zadeve,tukaj nisi najbolj naklonjen tuning boxu
-posredujejo napačne informacije,brez kakršnega koli povratnega podatka :?: ,in to je slabo za motor?
-glede na to da mislim avto vozit dolgo (čez 200 000km),je boljše da nič ne delam :?: ,sicer vozim bolj umirjeno,mi je pa všeč da vedno imam zadostno zalogo moči pri prehitevanju
-poznam sicer službene avte (niso naši),ki so čipani (ali tuning box,nisem vprašal) delali čez 300 000km
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-ali mi res nihče ne ve pomagat pri odločitvi :?:
-čez teden bom imel priložnost montaže tuning boxa z potenciometrom.od ene nemške firme,ki jo za Italijo zastopa moj brat (prodal čez 2000 kom in kupcev ne zmanjka)
-posnel bo tudi moje fajle in jih poslal svojemu partnerju v Nemčijo,da jih optimira posebaj za mojo alfico,tako da potem lahko tudi čipam
-obe zadevi so zame brezplačne :D ,ampak nekako mi je t.box bolj všeč,ker je montaža enostavna v vsakem trenutku :doubt: ,je pa res da čip da nekaj več konjev,priporoča tudi športni filter v ohišju
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

alfafil napisal/-a:-ShadowX,prebral sem že enkrat tale link,tam si dokaj pozitivno opisal te zadeve,tukaj nisi najbolj naklonjen tuning boxu
Tudi tam nisem bil najbolj naklonjen tuning boxu, edine prednosti, ki sem jih omenil so relativno preprosta montaža in demontaža in dejstvo, da ni potreben direkten poseg v motorno elektroniko.
alfafil napisal/-a:-posredujejo napačne informacije,brez kakršnega koli povratnega podatka :?: ,in to je slabo za motor?
To je slabo za motor, za kvaliteto izgorevanja, torej za porabo, posledično tudi za okolje, ter vse tiste uboge duše, ki se bodo dušile v oblaku dima. Sicer odvisno od tuning boxa, ampak v danem primeru, je bilo slabo tudi za samo krivuljo navora, ki je veliko izgubila na prožnosti - motor je bil uporaben v zelo ozkem območju vrtljajev.
alfafil napisal/-a:-glede na to da mislim avto vozit dolgo (čez 200 000km),je boljše da nič ne delam :?: ,sicer vozim bolj umirjeno,mi je pa všeč da vedno imam zadostno zalogo moči pri prehitevanju
Ravno zato se ti bolj splača chip, za garancijo se ne boš rabil več sekirat tako, da je vseeno, če je spremenjen program motornega računalnika. Verjetno pa tudi nimaš želje, da bi nastavljal v originalno stanje vsak drugi dan. Če to upoštevaš, ti pri tuning boxu ostanejo le slabe strani, ki pa niso zanemarljive.
alfafil napisal/-a:-čez teden bom imel priložnost montaže tuning boxa z potenciometrom.od ene nemške firme,ki jo za Italijo zastopa moj brat (prodal čez 2000 kom in kupcev ne zmanjka)
Tuning boxi so praviloma cenejši kot pravi chip tuning in se jih posledično proda več. Sama količina prodanih artiklov še nič ne pove o efektu ali kvaliteti.
alfafil napisal/-a:-obe zadevi so zame brezplačne :D ,ampak nekako mi je t.box bolj všeč,ker je montaža enostavna v vsakem trenutku :doubt: ,je pa res da čip da nekaj več konjev,priporoča tudi športni filter v ohišju
Kot sem napisal že prej, enkrat ko boš čipal avto, ki ni več v garanciji res nimaš več realnega razloga, da bi ga hotel spraviti na originalno stanje, tako je ta argument popolnoma brez predmeten. Optimiziranje injekcijskih , korekturnih in drugih map zapisanih v spominskem chipu motornega računalnika s strani strokovnjaka je v bistvu najboljša in najbolj zanesljiva oblika povečevanja moči pri turbinskih motorjih, sploh dieselskih z vbrizgavanjem goriva iz skupnega voda.
Emperor of The Dark Realm
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-velika hvala za konstruktivne odgovore,ker je stvar zame pač brezplačna in bom na optimiranje moral nekoliko počakati,bom najprej testiral T-box in se potem najbrž odločil za čip :wink:
-to bi še prosil:T-box posredno upliva na turbino,kaj pa čip :?: ,če čip vpliva bolj,potem pri čipanju turbina bolj trpi,in to je v glavnem moja največja dilema,glede na to,da mislim avto kar dolgo imet (verjetno čez 200 000km) :doubt:
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

pa kaj toliko misliš, daj not probaj, zmeri tlak turbine brez in z boxom pa vidi dalje-... če je zastonj vrži ven probaj OBD ali kaj že imaš in primerjaj!
Uroš
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-ko bom tako daleč se bom oglasil pri tebi :wink:
chiptuning.si
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

lep avtoček, res se ja Alfa bistveno izboljšala s 159ko, pa pohvalna oprema že skoraj kot bi sedel v Audiju :wink:

Slika
Slika

dyno :

http://www.chiptuning.si/admin/uploaded ... dacaa2.pdf
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

skoraj kot bi sedel v audiju. :lol:
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
chiptuning.si
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

to sem seveda mislil pohvalno glede na to, da sem imel istočasno v delavnici še novega S8, kjer ni da ni ... :wink:

Slika
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

kaj je bilo delano OBD, box ali kaj drugega ? pa cena me zanima za 159, lahko na ZS.
Zadnjič spremenil Uroš, dne So Feb 24, 2007 4:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uroš
Odgovori
  • Informacija