Steinbauer ali RSR tuning za 1,9 JTD 16v - 150 KM

Izgled Alfic, povečanje moči
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor
Kontakt:

alro napisal/-a: Ne vem zakaj človek enostavno ne pove "imam Astro in me zanima to in to, ker ima pač enak motor kot Alfa" ! Ne pa da se nekateri trudijo(mo) odgovarjat in pomagat, na koncu pa ugotoviš da te nekdo vleče.....potem pa se še nekej razburja, da mu noben ne odgovori kot on hoče. Mislim....
Jaz nikjer nisem zapazil da bi omenil da ima Alfo. Vprasal je samo za motor 1.9 JTD. Kje ti vidis problem ?

Normalno da se je obrnil na Alfa forum, glede na to da je motor Alfin in da je tukaj veliko vec ljudi cipalo 1.9 JTD kot pa na Opel forumu, pa makar ga vgrajujejo v Ople, Deutze, ...
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

DaviiD napisal/-a: Jaz nikjer nisem zapazil da bi omenil da ima Alfo. Vprasal je samo za motor 1.9 JTD. Kje ti vidis problem ?

Normalno da se je obrnil na Alfa forum, glede na to da je motor Alfin in da je tukaj veliko vec ljudi cipalo 1.9 JTD kot pa na Opel forumu, pa makar ga vgrajujejo v Ople, Deutze, ...
w0rd =D> =D>
Uporabniški avatar
H.P. BaXXter
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Italjan napisal/-a:In strinjam se da kvaliteta foruma pada, po mojem mnenju zaradi prevelike penetracije mladine, ki doma nima niti "šravcigra" in na veliko celem svetu razlaga motoroznanstvo.
ja potem bo pa verjetno najbolje da se vi fotri zberete skupaj in ban-ate vse ki so mlasji od 25....s tem boste ocitno zelo pripomogli k kvaliteti foruma #-o #-o
mislim ne vem in popravite me ce se motim...kaj ni forum namenjen vsem?kaj ni forum zato da si lahko vsi izmenjujejo mnenja in izkusnje in s tem posledicno tudi znanje?ravno tako se lahko kaj naucijo starejsi uporabniki od mlajsih kot mlajsi od starejsih, in ne vem zakaj bi bili starejsi nekaj vec??saj ste bili tudi vi vcasih stari 20 in dvomim da ste vedeli takrat toliko kot sedaj?
res na tem forumu je trenutno prevec nesoglasij in konfliktov in bi bilo res dobro da se to resi cim prej, ker ce ne se bomo med seboj virtualno pobili :doubt: res je nekateri nimajo(mo) toliko izkusenj o motoroznanstvu in zato obiskujejo(mo) forum da se tudi kaj naucimo...mislim da bi se z malo strpnosti dalo resiti vse
FuManchu napisal/-a:V moji dvoletni alfistični karieri sem ugotovil, da je najpomembneje biti član AMZS (zastonj šlep :lol:)
dashi
Alfa Member
Alfa Member

alan q4+33 napisal/-a:
bass napisal/-a:Saj ta disesel motor je dejansko isti v alfah in astrah, samo je pač poba sram, da nima alfe. ;) Je pa za pohvalit, da vsaj ve od kod moč njegovemu avtomobilu.
Tudi jaz tako mislim, lepo da ve da je srček italjanski =D>

Sam sem za RSR čiptuning in ne za Pbox-e. Naj te ne pritegnejo številke o največji moči, ker je dostikrat to samo na papirju.
Res je tako! Sram mi je bilo napisat o Astri v tem forumu.
Saj sem tudi jaz alfist, Astra je od moje mame
LP
dashi
Alfa Member
Alfa Member

Se opravičujem za zmedo!

Gre za Opel Astra, ki ima alfin dizel (1.9 CDTI 150 KM).
Pri Astri motor ima več navora (320) kot pri alfi (305).
Tudi PBox je drugačen: 1. Astra (135 kW 184 KS 378 NM),
2. Alfa (135 kW 184 KS 366 NM )
- verjetno nekaj ne štima!
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

H.P. BaXXter napisal/-a:
Italjan napisal/-a:In strinjam se da kvaliteta foruma pada, po mojem mnenju zaradi prevelike penetracije mladine, ki doma nima niti "šravcigra" in na veliko celem svetu razlaga motoroznanstvo.
ja potem bo pa verjetno najbolje da se vi fotri zberete skupaj in ban-ate vse ki so mlasji od 25....s tem boste ocitno zelo pripomogli k kvaliteti foruma #-o #-o
mislim ne vem in popravite me ce se motim...kaj ni forum namenjen vsem?kaj ni forum zato da si lahko vsi izmenjujejo mnenja in izkusnje in s tem posledicno tudi znanje?ravno tako se lahko kaj naucijo starejsi uporabniki od mlajsih kot mlajsi od starejsih, in ne vem zakaj bi bili starejsi nekaj vec??saj ste bili tudi vi vcasih stari 20 in dvomim da ste vedeli takrat toliko kot sedaj?
res na tem forumu je trenutno prevec nesoglasij in konfliktov in bi bilo res dobro da se to resi cim prej, ker ce ne se bomo med seboj virtualno pobili :doubt: res je nekateri nimajo(mo) toliko izkusenj o motoroznanstvu in zato obiskujejo(mo) forum da se tudi kaj naucimo...mislim da bi se z malo strpnosti dalo resiti vse
Nisem rekel, da je problem starost. Rekel sem, da so problem brihte, ki vse vejo, ker jim je povedal prijatelj, ki mu je en frend povedal...

Lohk pa gremo na en pir, da se ne bomo virtualno kregal.
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

bi bil ze cajt ja :)))
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

LaserJaMM napisal/-a:bi bil ze cajt ja :)))
Nč ne bo. Si mlajsi od 25. :mrgreen: :lol:
Uporabniški avatar
kristijan
Alfist
Alfist

alro napisal/-a:Pa prej se pozanimaj glede sklopke. Namreč se pravkar dogaja kolegu (uporabniku tega foruma) ki ima čipano 1.9 jtd 140KM (praktično enak motor kot tvoj), da mu sedaj drsi sklopka. Se pa to ni pojavilo takoj, ker ima čipano že nekaj mesecev. Avto nima veliko km, tako da najbrž ni krivda v tem, da bi bila skopka že pri koncu.
Tudi meni se je to dogajalo na gt-jki in sem zaradi tega dal čip ven.
Slika
Uporabniški avatar
H.P. BaXXter
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Italjan napisal/-a:
H.P. BaXXter napisal/-a:
Nisem rekel, da je problem starost. Rekel sem, da so problem brihte, ki vse vejo, ker jim je povedal prijatelj, ki mu je en frend povedal...

Lohk pa gremo na en pir, da se ne bomo virtualno kregal.
lahko bi sli res enkrat na pivo da ne bo hude krvi :D :hi:-
FuManchu napisal/-a:V moji dvoletni alfistični karieri sem ugotovil, da je najpomembneje biti član AMZS (zastonj šlep :lol:)
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

kristijan napisal/-a:
alro napisal/-a:Pa prej se pozanimaj glede sklopke. Namreč se pravkar dogaja kolegu (uporabniku tega foruma) ki ima čipano 1.9 jtd 140KM (praktično enak motor kot tvoj), da mu sedaj drsi sklopka. Se pa to ni pojavilo takoj, ker ima čipano že nekaj mesecev. Avto nima veliko km, tako da najbrž ni krivda v tem, da bi bila skopka že pri koncu.
Tudi meni se je to dogajalo na gt-jki in sem zaradi tega dal čip ven.
-probaj P-box,mogoče prav zaradi tega ker ti da manj konjev,sklopka ne bo drsela :doubt:
-P-box,ki jih v Italiji zastopa moj brat,ti da brez športnega filtra vsaj 15% več moči,to da vsak trgovec malo napihne podatke je itak vsesplošna praksa
-jaz bom zadevo imel drug teden,če te zanima lahko probamo,ima potenciometer pa lahko dodajaš,ali zmanjšuješ :wink:
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jst lahko samo potrdim da pri RSRu fantje vejo kaj delajo. Pri njih sem cipal pred vec kot letom dni. No u soboto smo se tud odlocil prevert njihove trditve o moci in navoru. Podatki so me prijetno presenetli, saj sem imel veliko vec navora kot so ga obljubljali.

No pa sem link do grafa...
http://creed.jezakon.com/AR147DynoDay.jpg
Zadnjič spremenil Creed, dne Po Feb 26, 2007 8:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

creed555 napisal/-a:Jst lahko samo potrdim da pri RSRu fantje vejo kaj delajo. Pri njih sem cipal pred vec kot letom dni. No u soboto smo se tud odlocil prevert njihove trditve o moci in navoru. Podatki so me prijetno presenetli, saj sem imel veliko vec navora kot so ga obljubljali.
-super,to so informacije ki lahko enim zadostujejo,da se oglasijo pri njih =D>
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

OT

1. Vem da @dashi ni nikjer napisal da govori o alfi in je bilo govora samo o motorju, a hotel sem rečt, da bi bilo bolj odkrito če bi pač povedal da je govora o Astri........osebno mnenje.

2. Ne vem če je glih starost najbolj pomembna glede kvalitete foruma, ker je že marsikdo pri 20-ih dokazal tle gor, da je bol zrel kot nekdo ki jih ima 30+. Ko sem napisal da me moti, da nekateri uporabniki nimajo napisane njihove starosti (kraja in podatkov o vozilu) pri profilu, je pa zato ker potem imam (vsaj jaz) neko "sliko" uporabnika in imam lahko drugačen pristop do njega tudi glede na njegovo starost.

Saj ne pravim da se mora kdo strinjat z mano, ker je to pač moje mišljenje in ga nobenemu ne vsiljujem. O tem kako bi se lahko kvaliteta foruma izboljšala bi lahko še in še govorili (verjetno bi bilo res bolje za mizo ob pijači :D ), pa še ne vem če bi prišli do zaključka. Lahko dam samo primer kako je na Alfa147virtualclub, kjer je za dostop do določenih tem (mali oglasi,....) pogoj najmanj 10 napisanih postov. Je pa nabijanje postov (npr. samo z raznimi smeškoti) kaznovano z banom najmanj 6h če se ne motim. Med drugim je v pravilniku poudarjeno, da je strogo prepovedano debatiranje o prekrških na cesti, posebno pa debate o najvišji doseženi hitrosti na javnih cestah......kot se tle nekateri hvalijo kako so se peljali po AC 200km/h + :mrgreen:

Sicer pa bi ta debata sodila v novo temo tako da......

Se še enkrat opravičujem za OT.

LP
Slika
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

creed555 napisal/-a:Jst lahko samo potrdim da pri RSRu fantje vejo kaj delajo. Pri njih sem cipal pred vec kot letom dni. No u soboto smo se tud odlocil prevert njihove trditve o moci in navoru. Podatki so me prijetno presenetli, saj sem imel veliko vec navora kot so ga obljubljali.

No pa sem link do grafa...
http://creed.jezakon.com/AR147DynoDay.jpg
doro so ti uštimali............ skoraj 20% moči in precej navora....

maš za primerjavo graf samo od navadbe JTD brez čipa??
bi bla zanimiva primerjava
Odgovori
  • Informacija