Zariban motor 2.0 TS

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Jo na marso pa če dvakrat blokado stisnem takoj ko jo vžgem, aja termostat je pa nov - original in dela brezhibno.
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Meni se na 90 stopinj ogreje pozimi po dveh km do službe :wink:
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Voda, kaj pa olje?
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Takih reči pa tako ne verjamem, upam da se ne bom komu zameril, samo ni ga avtja, da se tako hitro segreje in je komplet ogret in pripravljen na tiščanje - sem imel že 13 avtov in z vsem avtam, ki so jih tudi prijatli imeli se niti eden ni tako hitro ogrev. Po kakih 10 km mogoče voda, olje pa komplet motor pa ni variante
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Jaz pravim za vodo... In nikjer nisem napisal, da je avto priporavljen za tiščanje..Smo sem napisal po kolikem času se meni voda po števcu segreje do 90 stopinj.
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

ja ozi mislm da res mal pretiravas no. sj je cist normalno da ne tiscis mrzlega avta, ampak to k pa ti pocnes je pa res nepotrebno.itak verjetno ne bos mel 100 let tega avta... jst osebno pocakam da se avto ogreje na okol 70 stopinj pri voznji do 3000rpm. pol pa počas do 5k, mogoče 5.5k rpm, vec ne tiscim, ker se mi zdi skoda motorja in nima nobenega smisla tiscat tja do blokade... :steering:
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

jaz ce ze zacnem orenk tiscat je 15 km voznje
takrat se menda ze skoraj vse segreje, al ?
poleg tega je to skoraj 20 min laufanja
super
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Jaz sem tako navajen in glede na to od kar avta zahtevam ko je topel se mi splača mrzlega vozit kot novega in to tudi očitno motorju paše :P druge ljudje druge navade, jaz sem samo povedal kako jaz ne pa kako je treba ;)
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

No saj glede na to kje si doma ti kaj drugega itak ne ostane zjutraj v "gužvi". Moja mat dela v Črni (zavod), pa tudi na enak način "segreva" mašino (hočeš - nočeš). Je pa tut itak škoda vsakega avta po naših cestah terat.
In - kam se to furaš? (pardon za offtopic)
sport
Alfist
Alfist
Kraj: P.G.

No ko ste glih čist spremenil temo :D

A je za motor kej nevarno da z mrzlim motorjem ornk potegnem,
amak samo do 3.000 obratov?

L.P.
VOZI HITRO IN RESKIRAJ ! ! !
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Unicorn napisal/-a:No saj glede na to kje si doma ti kaj drugega itak ne ostane zjutraj v "gužvi". Moja mat dela v Črni (zavod), pa tudi na enak način "segreva" mašino (hočeš - nočeš). Je pa tut itak škoda vsakega avta po naših cestah terat.
Ponadavi se peljem iz Črne do Dravograda pol pa gre čez 2.5rpm, tud če po prevalah in ravnah 40-50km/h vozim. Sej sem te videl enkrat z tvojo GTV-jko, zakon avspuhi ;) malo od vidriha naprej sm te s puncini micri prehiteval :P
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

sport napisal/-a:No ko ste glih čist spremenil temo :D

L.P.
Glej, zbudi se enkrat ob 2eh zjutraj pa takoj ko se boš zbudo polna šprinti enih 60-70m pa boš videl a je slabo ali ne :P po mojem bi bolšji blo, da tega ne delaš ker ob polnemu gasu je eksplozija večja.....večja moč na glavno, ležaji,.....vse še nenamazano, ne-segreto, čeprav ko je mrzel motor oljna pumpa pod polnim pritiskom neki časa žene olje, samo vseeno, js nebi :D
sport
Alfist
Alfist
Kraj: P.G.

Ozi napisal/-a:
sport napisal/-a:No ko ste glih čist spremenil temo :D

L.P.
Glej, zbudi se enkrat ob 2eh zjutraj pa takoj ko se boš zbudo polna šprinti enih 60-70m pa boš videl a je slabo ali ne :P po mojem bi bolšji blo, da tega ne delaš ker ob polnemu gasu je eksplozija večja.....večja moč na glavno, ležaji,.....vse še nenamazano, ne-segreto, čeprav ko je mrzel motor oljna pumpa pod polnim pritiskom neki časa žene olje, samo vseeno, js nebi :D
Ne sej fora je u tem; če se zbudim ob 2h zutri hodim počas, samo
pospešim hit :mrgreen:
VOZI HITRO IN RESKIRAJ ! ! !
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Ozi napisal/-a:
Unicorn napisal/-a:No saj glede na to kje si doma ti kaj drugega itak ne ostane zjutraj v "gužvi". Moja mat dela v Črni (zavod), pa tudi na enak način "segreva" mašino (hočeš - nočeš). Je pa tut itak škoda vsakega avta po naših cestah terat.
Ponadavi se peljem iz Črne do Dravograda pol pa gre čez 2.5rpm, tud če po prevalah in ravnah 40-50km/h vozim. Sej sem te videl enkrat z tvojo GTV-jko, zakon avspuhi ;) malo od vidriha naprej sm te s puncini micri prehiteval :P
Am... bi se mogu spomnit, pa se ne (me bolj malokdo prehiteva verjetno je bla mašina še mrzla :mrgreen: :wink: ) Kje pa je vidrih? Pa ne GTV, ampak je Spider - ogromna razlika v legi na cesti (-) in izgledu (+) :mrgreen: - izpuhi pa mi že sami poberejo željo po pritiskanju ob mrzli mašini, ker se mi itak preveč derejo (filter).
Pri meni gre ob mrzli mašini do 2.5 obratov... res pazim, da ne čez 3 - kar se mi pa tudi zgodi recimo 1× mesečno zjutraj da zamujam in se v gneči vrinem čez pas in vklopim v promet (do 3.5 obratov v prvi po predhodnem kilometru vožnje). Mislim da zaenkrat ni neke panike. Delam že 2 leti lepo z njo, kar jo imam - prevoženih ima cca. 180.000 in nobenih ekstra problemov. Pri 173.000 sem delal velik servis. Zanimivo pa je to, da mi od servisa (torej v 7.000 prevoženih) ni bilo treba doliti niti kapljice olja. Ves čas je tik pod max. in ga ne zmanjkuje (čeprav vseeno najmanj na 2 tedna preverjam). Ga znam pritisnit (ko so pogoji za to), ga znam pa tudi vozit čisto na easy. (verjetno me je takrat Ozi prehitel :wink: ). Glavno je, da znaš avto tudi primerno vzdrževati.
Danes sem se šel bolj "šminkerske" posle - sem se šel dogovarjat za obnovo laka na felgah. Kakšne ideje? Kraki bodo standardno srebrni (že skoraj na meji na krom barvo), rob pa rahlo temnejši. Potem pa grem še dat popravit lak na pokrovu motorja - prejšnji lastnik je nabasal kar nekaj kamenja, ker pa je padla odločitev da avto letos (zaenkrat) še ostaja pri hiši, ga bom uredil, kot si zasluži. (namesto 166 verjetno že ta vikend k hiši pride Yamaha Virago) :D papa like :D
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Japonski chopper. #-o neeeeeeeeee :D

Raje še malo počakaj... ;)
http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/ ... ID=1286296

Sorry za off.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Odgovori
  • Informacija