147 neki čudnega

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

poco
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: nazarje

včeraj na poti domov mi je, ko sem pritisnil gas začelo vse piskat in napisalo motor control system failure, ko sem gas spustil je nahalo piskat, ko sem ponovno pohodil gas je začelo spet piskat in tako še 2x potem je bilo pa vse normalno. olja je, vode je , avto se ni pregreval, sem pa opazil da so v prostem teku majhne vibracije. kaj bi to bilo?
hvala za pomoč
ko to tamo peva
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

A kaj ropota v motorju?
poco
Alfa Member
Alfa Member

ropota ravno ne je pa zvok bolj " grob"
ko to tamo peva
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hmm, nekam sumljivo se mi zdi tole :?
poco
Alfa Member
Alfa Member

ja, kaj misliš kaj bi lahko bilo?
ko to tamo peva
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne vem takole na pamet. A ti je napislo morda kdaj tudi "oil pressure low"? Na tvojem mestu bi se do servisa zapeljal, ker tukaj ugibat je zelo težko.
Uporabniški avatar
smoljo
Alfa Member
Alfa Member

da ni kaj v zvezi z katalizatorjem,ker v navodilih pise ce se ta lucka prizge je nekaj z katalizatorjem,sicer imam dizla pa mi se je to ze zgodilo.ampak pri meni je bil filter za gorivo zabit in ni imel dosti pritiska.ce pa bi utripala je pa baje katalizator tako pise v knjigi.
srečno voznjo
Beny
Alfist
Alfist
Vozilo: AR147, 1.6 eco, AR147 2.0 TS, 159 2.0 mjtd sw
Kraj: Kranj

poco napisal/-a:včeraj na poti domov mi je, ko sem pritisnil gas začelo vse piskat in napisalo motor control system failure, ko sem gas spustil je nahalo piskat, ko sem ponovno pohodil gas je začelo spet piskat in tako še 2x potem je bilo pa vse normalno. olja je, vode je , avto se ni pregreval, sem pa opazil da so v prostem teku majhne vibracije. kaj bi to bilo?
hvala za pomoč
Lambda sonda je, vsaj pri meni je bila

LP Beno
urse
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: kras

ja glede vibracij motorja je zelo možno da je lambda pri našmu meganu je podobno vibriral in mel nek čuden tek na servis peli pa boš vidu.
sam gas in dowge luči
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radenci
Kontakt:

pr men je tud lamda....

sveti že 3 meseca... vmes 2 x po en teden ni svetila.. in to po tem ko sem avto žgal po avtocesti. zdaj ko se vozim pretežno samo "lokalno", pa sveti cel čas.
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
arctus
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje

men se je isto to zgodilo 2 dni nazaj. med voznjo mi posveti lucka in sedaj se vedno prizge, ko ga vzgem. sicer je z avtom videt vse ok, motor nc ropota, sam sem se pa vseeno narocil na servisu, da pogledajo kaj bi blo narobe. vem da bom spet placal. to je zdej ze druga lucka v treh mesecih odkar mam avto, p****.

cao, arctus
Beny
Alfist
Alfist
Vozilo: AR147, 1.6 eco, AR147 2.0 TS, 159 2.0 mjtd sw
Kraj: Kranj

arctus napisal/-a:men se je isto to zgodilo 2 dni nazaj. med voznjo mi posveti lucka in sedaj se vedno prizge, ko ga vzgem. sicer je z avtom videt vse ok, motor nc ropota, sam sem se pa vseeno narocil na servisu, da pogledajo kaj bi blo narobe. vem da bom spet placal. to je zdej ze druga lucka v treh mesecih odkar mam avto, p****.

cao, arctus
Sigurno je labda, pr men se tudi ni poznalo pri motorju( vsaj ka kar se delovanja tiče) ...

LP Beno
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

arctus napisal/-a:men se je isto to zgodilo 2 dni nazaj. med voznjo mi posveti lucka in sedaj se vedno prizge, ko ga vzgem. sicer je z avtom videt vse ok, motor nc ropota, sam sem se pa vseeno narocil na servisu, da pogledajo kaj bi blo narobe. vem da bom spet placal. to je zdej ze druga lucka v treh mesecih odkar mam avto, p****.

cao, arctus
Menjaj servis! 8)

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
poco
Alfa Member
Alfa Member

fantje ni lambda, apak olje prehaja v cilinder in masti svečke tako da ni pravega vžiga in mašina dela z enim cilindrom majn. zdej bomo odprli mašino in vidli kakšno je stanje, verjetno bomo pa glavo menjali pa teflone pa ko bo že vse odprto še batne obročke. zdej pa povejte a se mi splača al ne. drugače mi je avto ful dobr in ga nebi menjov ker bom spet kupoval rabljen avto in spet ne veš kaj boš dobu tega pa porihtam pol bi pa moglo it al kaj
ko to tamo peva
rapbit
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: lublana trnovo

potem zrihtaj in obdrži .... si si že odgovoril :D
meu bi use kar ma križ pa kačo u krogcu!!!!!
-----------------------------------------------------
Odgovori
  • Informacija