Prosim za nasvet-platišča za 156ko

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Jaz imam 17 na 156. Bi pa priporočal 16 col, če želite obdržati vse plombe v ustih. :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

guma napisal/-a:Jaz imam 17 na 156. Bi pa priporočal 16 col, če želite obdržati vse plombe v ustih. :mrgreen:
Ne dej res povej, a je res tako hudo? A mas se nizano kaj?

LP
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

guma napisal/-a:Jaz imam 17 na 156. Bi pa priporočal 16 col, če želite obdržati vse plombe v ustih. :mrgreen:
Še dobro, da nimam plomb :lol: :lol:. Moja 147 ima eibach vzmetenje in pa 17", pa mi ni čisto nič neudobna.
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

ne pretiravat ............ se moreš Peljat z mojo pa boš vidu kaj pomeni trdo podvozje (gokart!!!) :lol: 8)

mislim da 156 niso tako trde tudi če imajo gor 17˝ in sport paket. edino če ne narediš kak hud tuning podvozja

mati ima 147ko z 17˝ in avto se mi ne zdi prrav nič trd. prej bi reku da plava :roll: :wink: .

P.S. zadnič ko sem se šel peljat sm se po par izdelanih ovinkih moral prav ustavit in pogledat če niso gume prazne. :oops:
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

jaz bom dal tud gor 17" in se mi zdi da ne bo nič pretrdo. Zdej mam 16" in sport pack, pa je za lepo vožnjo čist super, sam za mal bl po ovinkih pa je še vedno malce preveč gume, in ni dosti trdo....
\°/
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jonas napisal/-a:
Ne dej res povej, a je res tako hudo? A mas se nizano kaj?

LP
Ja, imam Eibache gor in ni tko hudo :D Za dinamično vožnjo je prva liga, ker je lega na cesti neverjetno dobra (kljub temu, da imam bolj leve gume gor). Se pa veliko vozim po celi Sloveniji (35 do 40k kilometrov na leto) in, ko kdaj useka čez kakšno luknjo me srce boli. Drugač po avtocesti sploh ne veš, da je avto nižan in če ne bi bile naše ceste podobne kolovozom bi bila to super kombinacija.
Jaz pravim, da pri 156ki še ni take dileme pri velikosti platišč, ker so od sport paketa 16 col (5 krogov) ene najlepših platišč za 156 in ne moreš falit če jih daš na avto (pač moje mnenje). =D>
Slika
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

gorkichev napisal/-a:
ne pretiravat ............ se moreš Peljat z mojo pa boš vidu kaj pomeni trdo podvozje (gokart!!!) :lol: 8)

mislim da 156 niso tako trde tudi če imajo gor 17˝ in sport paket. edino če ne narediš kak hud tuning podvozja

mati ima 147ko z 17˝ in avto se mi ne zdi prrav nič trd. prej bi reku da plava :roll: :wink: .

P.S. zadnič ko sem se šel peljat sm se po par izdelanih ovinkih moral prav ustavit in pogledat če niso gume prazne. :oops:
Res je, restajlin 147 imajo mehkejše podvozje kot prva serija!

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

guma napisal/-a:. Drugač po avtocesti sploh ne veš, da je avto nižan in če ne bi bile naše ceste podobne kolovozom bi bila to super kombinacija....
=D>
na AC bol kot je avto trd lepše se pelje pri visoki hitrostri in manj je občutliv na bočni veter. je pa res da udobje malo trpi.
Uporabniški avatar
ales17
Alfa Junior
Alfa Junior

Ker je že tako obsežna tema o litih platiščih ... kupujem 17" in me zanima kako lahko preverim, če so to original ali kakšne replike. Na notranji strani predvidevam, da ima kakšne oznake!? Kakšen predlog? :?:
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

To platišče 17 col je moj predlog! Meni najlepše možno za Alfo. 17 col popolnoma dovolj!

Slika
Slika
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ales17 napisal/-a:Ker je že tako obsežna tema o litih platiščih ... kupujem 17" in me zanima kako lahko preverim, če so to original ali kakšne replike. Na notranji strani predvidevam, da ima kakšne oznake!? Kakšen predlog? :?:
Jaz sem jih kakšno leto nazaj gledal (17 col, model TI) na Avto Triglavu in je zadaj na platišču pisalo "Not original part", ali nekaj takega. Nisem pa siguren, če imajo vse replike, to zadaj napisano. Če se ne motim, so original platišča od firme Speedline in Toora.
Slika
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

veloce napisal/-a:To platišče 17 col je moj predlog! Meni najlepše možno za Alfo. 17 col popolnoma dovolj!

Slika
Jap se strinjam. Nekaj takega moram jaz dati na svojo, kajne Veloce :wink:
Nikita
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Maribor

Končno sem prišparala nekaj keša,da svojo alfico obujem tako kot se spodobi :)

Je letnik 2004,2.4mjet pa se ne morem odločit katere feltne bi ji najbolj pasale.

Ful so mi všeč GTA, ampak so originali dragi za pop...., replike pa me je strah da so slabše kvalitete (material,teža...)?

So mi pa všeč tudi Allesio spider.

Dajte mi kak predlog kaj bi bilo najbolj optimalno glede cene in kvalitete ter seveda vizualnosti.

Lp
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Heh, pazi - original GTA imajo večji razmak med vijaki, tako da tudi tiste "original", ki so v malih oglasih so replike.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Alfaspider napisal/-a:Heh, pazi - original GTA imajo večji razmak med vijaki, tako da tudi tiste "original", ki so v malih oglasih so replike.
147 in 156 GTA imajo enak razmak med vijaki kot serijske različice in to je 5x98. Edina alfa, ki ima v zadnjih letih drugačen razmak je 166 (5x108).
Emperor of The Dark Realm
Odgovori
  • Informacija