pa še končno moja alfa

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

termostat sem kupil v eni trgovini v italiji z avtodeli in ima vse poceni, deluje uredu, je pa komplet z ohišjem, pri nas pa stane nekaj čez 30 eurov.

lp
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

no končno sem si uzel malo časa in spet malo poštimal svojo alfo.

zamenjal sem vodno črpalko:

novi deli:

Slika

že skoraj odmontirana stara črpalka:

Slika

skoraj očiščen del, pred namestitvijo nove črpalke:

Slika

nameščena nova črpalka in zatesnjena polek tesnila še s pasto za ta namen:

Slika

pa še stara črpalka proti novi, pred namestitvijo:

Slika

tukaj pa še ena panoramska slika, samo je žal bolj slabo ratala:

Slika

pa še za konec v večernih urah pobarvan zadnji del odbijača z črnim mat sprejem:

Slika

to bo zaenkrat, naprej pa z drugim ventilatorjem pred kilerjem za klimo in menjavo sprednjih zavor, z obnovo servo črpalke in tistega razdelilca zavorne sile za zadnji par koles. slike še sledijo.

lp
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

evo učiraj sem montiral ventilator pred kiler za klimo, slike so bol slabe, ker so z telefona.

naredil sem nosilce in ga pritrdil:

Slika

potem pa sem ga zvezal, da ne bi bilo stikalo za vklop klime preveč obremenjeno, preko releja na kompresor:

Slika

po učirajšnjem testiranju in danes, klima občutno bolj hladi in piha bolj mrel zrak, kar je še pomembno ob tako vročih dnevih.
ventilator pa deluje ko deluje kompresor.
po testiranju v klanec z počasno vožnjo, se mi tudi avto ni ogrel več kot 90 stopinj ob delujočih obeh ventilatorjih, prej pa mi je temperatura prilezla do 100 stopinj z samo original ventilatorjem.

edino kar sem še nameraval je da bi šel ponovno nafilat klimo, ker že kar nekaj let ni bila.
zdaj pa me zanima če kdo pozna kje kašnega ki ima še plin r32, pozanimal sem se in se da dobit komplet gumic, ki se jih zamenja na vseh spojih in potem se lahko nafila ta nov plin. samo se mi ne da razdirat vsega skupaj.

lp
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Uporabnik Nuvolari je menjal samo tip olja ter plin na alfi 33 in zadeva že 3 mesece funkcionira.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alfaspider napisal/-a:Uporabnik Nuvolari je menjal samo tip olja ter plin na alfi 33 in zadeva že 3 mesece funkcionira.
a to olja u kompresorju?
drugače pa je frend na roverju letnik 93 isto menjal samo plin in mu po malo več kot pol leta že zelo slabo hladi.
in po pogovoru z mehaniki, naj bi bil novi plin redkejši in naj bi uhajal pri spojih.
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

no zadnjič me je moja alfa skoraj pustila na cesti, komaj sem prišel domov, ker mi je alternator nekaj nagajal in mi je spraznilo baterijo.
sem že mislil it iskat drugega na odpad pa sem se le lotil zadeve in vse skupaj raztavil in premeril.

razstavljena zadeva:

Slika

in pa še stvar ki je nagajala. na reglerju pride tranzistor in ga je prebilo, vendar ne dokončno, ker mi je stvar občasno še delala.
po mojih izkušnjah prebije tranzistor takrat ob naprimer zanič akumulatorju, ker nima več bremena, alternator pa sam daje velik tok.
no vglavnem napaka je lokalizirana, jutri pa po novega.

še slikca:

Slika
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Zanimiv napis je gor. :D
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bass napisal/-a:Zanimiv napis je gor. :D
ja stvar ki rada crkne :lol:

lp
Uporabniški avatar
matteejj
Alfa Junior
Alfa Junior

ja dobr si jo spedenu ja , glede alternatorja je pa standard d crkne ta dioda al tranzistor. lp 8)
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

evo da spet malo obidim svojo temo. sem se malo lotil da spravim svojo 75-ko v brezhibno stanje.
te dni sem menjal sklopko in vse malenkosti okoli nje.

tukaj je sklopka, potisni ležaj, še dve manšeti ki jih na eni strani še nisem menjal, so še dobre, pa jih bom za vsak slučaj preventivno, pa še gumica za nosilec avspuha:

Slika

kardan je tudi odslužil svoje in sem pobral na odpadu drugega kateri je dobil dve novi gumi, prvo in srednjo:

Slika

samo raztavljanje avta je šlo kar uredu, edino kakšen vijak je povzočal težave, ker je bil rjav.

tukaj je odstranjen kardan, ki bo romal v smeti:

Slika

še gumica nosilca avspuha:

Slika

pa še nova:

Slika

nato sem nadaljeval z razdiranjem sklopke, ob pomoči manualov je šlo kar gladko in brez večjih problemov.
tako že zdleda podložen menjalnik in napet dedindion:

Slika

težavo mi je povročila edino cevka za olje do sklopke, ki je bila pri vijaku zarjaveta in se je odlomila, tako da sem moral skočit po novo bakreno in do enga mehanika, da mi je naredil isto dolgo in zarobil obe strani.

pa še namontirana nova sklopka pa zraven stara:

Slika

nato sem zamenjal še potisni ležaj in vse skupaj sestavil nazaj.
mi je pa sestavljanje šlo lažje kot raztavljanje, brez vsakršnega problema so skupaj lepo sedli vsi vijaki.

ko se je žačelo že temniti, sem se lotil pa še diferenciala, kjer mi je pri (nevem kako bi rekel) izhodih na polosovino puščalo olje in je bil cel menjalnit tako umazan da sem ga nakoncu komaj sčistil.

še ostranjen pokrov za diski, kjer se malo slabše vidi kako je vse usrano:

Slika

vse sem namazal z kitom in spravil nazaj skupaj, ter še zamenjal olje v menjalniku:

Slika

potem pa namontiral še kardan, avspuh, pa še kakšno malenkost malo popravil.

po tem posegu mi vsaj dobro deluje avto, prej mi je cvilil potisni ležaj, sklopka je kdaj pa kdaj malko zdrsnila, da o kardanu ne govorim, ko sem se počutil v avtu kod da se peljem po njivi s traktorjem :lol: . zaradi novovega olja se pa tudi lepše menja in je menjalnik bolj mehak.

no to bo zaenkrat vse, se bo pa še nadaljevalo tako da še kakšna slika sledi.

lp
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Lepo, lepo, si se le lotil sklopke. =D>

Btw, kje si staknil nov nosilec izpuha?
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

guma napisal/-a:Btw, kje si staknil nov nosilec izpuha?
pri potokarju, je pa mogu narocit. jih ima se nekaj cena pa je 7 eurou.

lp
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

končno dobil nekaj, da mi ne bo več pokalo v sprednjih kolesih, še nekaj mi manjka potem pa nižanje :twisted:

Slika

lp
marinaio
Alfist
Alfist
Kraj: Koper

lepo jo rihtaš!! =D>
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

evo da spet malo nadaljujem.
lotil se bom novega projekta in sicer menjave motorja. domov sem pripeljal TS-jko brez podvozja, ki se je podarjala na avto.net-u.

še slikce:

Slika

Slika

trenutno bom nabavil nekaj novih delov za motor, od nosilcev, do črpalke za vodo in tako naprej...

potem pa menjava :mrgreen:

s tem avtom sem se vozil in mi je kar lepo šel, verjetno pa kakšen pozna sam avto in bi rabil kakšno informacijo o stanju motorja, da nebi brez veze menjal.

imam pa še nekaj vprašanj: ker zaganjača in napenjalca za servo nisem dobil zraven, me zanima če to paše kar od 1.8 motorja.

lp
Odgovori
  • Informacija